Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Restauratie Oostmolen te Kloetinge afgerond

Restauratie Oostmolen te Kloetinge afgerond

KLOETINGE - Het afgelopen half jaar is de Oostmolen te Kloetinge grondig aangepakt. Aan de buitenkant is goed te zien wat er is gerestaureerd. De kap lekte op diverse plaatsen en moest grondig worden vernieuwd. Ook is het metselwerk van de romp aan de buitenkant schoongemaakt en opnieuw gekeimd. Een groot aantal delen van de stelling was gescheurd en ingerot. De nodige nieuwe delen zijn aangebracht.

Omdat er in Nederland geen teer meer mag worden gebruikt is de hele stelling in een speciale verf gezet t.w. “Abozonol houtcoat zwart”. Daarnaast heeft schildersbedrijf Franse al het hout- en ijzerwerk opnieuw in de originele kleuren geschilderd. Molenmakersbedrijf Van der Wal heeft naast de restauratie van de kap het binnenwerk opnieuw gesteld zodat de molen weer kan malen.

Om deze grote restauratie te kunnen bekostigen hebben we naast de subsidie uit het meerjarenprogramma van het Rijk ook een meer jaarlijkse bijdrage van de gemeente Goes mogen ontvangen. Daarnaast hebben we enkele forse bijdragen mogen ontvangen o.a. een van de Stichting S. Boone uit Goes. De jaarlijkse bijdrage van de donateurs/Vrienden van de Oostmolen was het laatste duwtje wat er nodig was om alle noodzakelijke werkzaamheden in een keer te kunnen aanbesteden.

De officiële overdracht is met Open Monumentendag 10 september om 10.00 uur. De burgemeester van Goes, Margo Mulder, zal de molen in gebruik stellen.

Na de in gebruik name is de Oostmolen de gehele dag te bezichtigen en de vrijwillige molenaars zijn aanwezig en geven uitleg over de werking van de molen.
Speciaal voor deze dag wordt er tarwe gemalen van de Tarwecirkel uit Kwadendamme. Op het ogenblik wordt deze tarwe in de Zeeuwse landbouw veel verbouwd. Dit meel is zeer geschikt om pannenkoeken van te bakken.

Omdat het ook Open Monumentendag is zal er de hele dag wat extra’s rond de molen gebeuren. Bestuursleden en vrijwilligers schenken koffie en/of thee in de tuin. De opbrengst van deze verkoop komt volledig ten goede voor het onderhoud aan de molen.
Bakker Boer zal met een kraam Zeeuwse lekkernijen aanwezig zijn.
Door Schutterij Ravenstein wordt een schietbaan ingericht waar leden van de vereniging een demonstratie handboogschieten geven. Voor wie het wil mag zelf eens een keertje met pijl en boog schieten.

Het bestuur van de Oostmolen is trots dat de molen nu weer in goede conditie is en weer jaren kan draaien.

Meer uit Beveland

Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

20 uur geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

21 uur geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

1 dag geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

1 dag geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

1 dag geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

2 dagen geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

2 dagen geleden