Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Restaurants en cafés in Verenigd Koninkrijk mogen weer open

Restaurants en cafés in Verenigd Koninkrijk mogen weer open

LONDEN (ANP) - Restaurants, cafés en kapperszaken mogen vanaf 4 juli weer open in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft premier Boris Johnson dinsdag bekendgemaakt in zijn toespraak over het versoepelen van maatregelen tegen het coronavirus. Ook mogen gebedshuizen, toeristische attracties, bioscopen, hotels, musea, bioscopen en buurtcentra weer open. Nachtclubs, zwembaden en sportscholen blijven voorlopig nog dicht.

Parlementsleden reageerden opgelucht toen Johnson de heropening van cafés en restaurants bekendmaakte. In de horecazaken wordt alleen aan de tafel bediend, dus mensen mogen niet in de kroeg staan, zei Johnson.

De premier zei ook dat mensen uit twee huishoudens weer bij elkaar op bezoek mogen gaan. "Dat hoeft niet altijd hetzelfde huishouden te zijn, maar mensen uit meer dan twee huishoudens tegelijk is niet toegestaan, omdat er dan een te grote mogelijke besmettingsketen komt."

Voorzichtig blijven

Tijdens zijn toespraak benadrukte Johnson dat alle versoepelingen ook weer teruggedraaid kunnen worden, als dat nodig is. "Er is een nieuw, voorzichtig optimisme, maar het virus kan zomaar terugkeren."

"We kunnen niet alle maatregelen tegelijk terugdraaien", zei de premier. "Mensen moeten voorzichtig blijven. Het blijft veiliger om zo min mogelijk sociale contacten te hebben."

Volgens de premier kan de gezondheidszorg een mogelijke tweede golf van het coronavirus aan.

Meer uit Buitenland

Doden en gewonden na instorten kerk Mexico

MEXICO-STAD (ANP/RTR/AFP) - In de Mexicaanse stad Ciudad Madero zijn zondag zeker negen mensen om het leven gekomen toen het dak van een kerk instortte tijdens de mis. Ook raakten volgens de autoriteiten zeker veertig mensen gewond. Reddingswerkers zoeken met honden en graafmachines in het puin van de kerk naar overlevenden. Dertig mensen worden vermist, zei een woordvoerder van het ministerie voor Veiligheid van de staat Tamaulipas.

39 minuten geleden
Trump bevestigt dat hij de opening van zijn proces bijwoont

NEW YORK (ANP/AFP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump woont maandag in New York de opening van zijn proces bij. "Ik ga morgen naar de rechtbank om voor mijn naam en reputatie te vechten", schreef hij zondagavond laat op zijn eigen socialemediaplatform Truth Social. Daarmee bevestigde hij geruchten in Amerikaanse media.

1 uur geleden
NAVO vergoot aanwezigheid in Kosovo met 600 Britse militairen

BRUSSEL/LONDEN (ANP/DPA) - Ongeveer 600 Britse soldaten zullen worden ingezet in Kosovo, meldt de NAVO. Ze zijn afkomstig van een reservetroepenmacht die het Verenigd Koninkrijk beschikbaar stelt aan KFOR, de strijdmacht die de NAVO in Kosovo inzet om het hoofd te bieden aan de gespannen situatie in de regio. In het noorden van Kosovo vielen zondag zwaarbewapende Serviërs de Kosovaarse politie aan, waarbij een agent omkwam.

8 uur geleden
Turkije voert vergeldingsaanvallen uit op PKK-doelen in Irak

ANKARA (ANP/RTR) - Turkije heeft tientallen luchtaanvallen uitgevoerd in Noord-Irak, meldt het Turkse ministerie van Defensie. Bij die aanvallen werden twintig doelen van de Koerdische Arbeiderspartij PKK vernietigd, waaronder bunkers en opslagplaatsen. Er zijn "meerdere terroristen" bij de aanvallen omgekomen, aldus het ministerie, dat tevens verklaarde: "Terroristen kunnen niet ontsnappen aan het einde dat hen te wachten staat."

8 uur geleden
Oekraïne rekent ook tijdens noodfinanciering overheid VS op steun

KYIV (ANP/AFP) - Oekraïne zegt in gesprek te zijn met de Amerikaanse regering om nieuwe hulp in oorlogstijd veilig te stellen, nu het Huis van Afgevaardigden zaterdag heeft ingestemd met noodfinanciering om een overheidssluiting te voorkomen. Die 45 dagen geldende regeling betekent onder meer dat hulp aan Oekraïne wordt bevroren.

12 uur geleden
PKK eist verantwoordelijkheid zelfmoordaanslag in Ankara op

ANKARA (ANP/AFP/RTR) - De Koerdische Arbeiderspartij (PKK) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de zelfmoordaanslag zondag in de Turkse hoofdstad Ankara, waarbij twee agenten gewond raakten. "Er is een opofferingsactie gepleegd tegen het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken door een team dat onderdeel is van onze Brigade van Onsterfelijken", laat de PKK weten aan persbureau ANF, dat dicht bij de Koerdische beweging staat.

13 uur geleden
Miljoen mensen demonstreren tegen regering in Warschau

WARSCHAU (ANP/AFP/RTR) - Ongeveer een miljoen mensen zijn op de been in de Poolse hoofdstad Warschau om te demonstreren tegen de conservatieve overheid, zegt een woordvoerder van de gemeente. "Dit is absoluut de grootste demonstratie in de geschiedenis van Warschau."

16 uur geleden