Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rescue Zeeland is terug met bomvol programma

Rescue Zeeland is terug met bomvol programma

VLISSINGEN - Doorlopend demonstraties op het land, ter zee en in de lucht. Dat is in het kort wat het publiek staat te wachten tijdens Rescue Zeeland dat woensdag 9 augustus wordt gehouden op en rond de boulevard in Vlissingen. Naast demonstraties van hulpverleners staat er een banenmarkt. “Ook in de hulpverleningssector zijn grote tekorten en hier kunnen werkgevers en eventuele geïnteresseerden vrijblijvend met elkaar in gesprek gaan,” legt organisator Dennis Castel uit.

Het is sinds 2018 dat het tweejaarlijkse evenement Rescue voor het laatst werd gehouden. “Daarna kwam eerst corona en konden we het evenement niet organiseren. Vorig jaar stonden we in de startblokken maar waren er op het laatste moment problemen met de vergunning. Die problemen hebben we nu gelukkig niet gehad. Het was wel weer een lastig traject want vooral de eisen ten aanzien van veiligheid zijn enorm veranderd sinds 2018 en we zijn ook enorm gegroeid. Maar ik ben er trots op dat we samen, onder meer met de gemeente, het evenement in beton hebben kunnen gieten. We kunnen duizenden bezoekers weer een fantastische dag bezorgen. Ik hoop oprecht dat het een heel druk wordt maar ook veilig. Het evenement is ook voor alle groepen uit de samenleving bereikbaar. Het is gratis toegankelijk en je hebt geen grote portemonnee nodig om een leuke dag te hebben.” 

Dienst Speciale Interventies
Bijzonder trots is Castel dat het is gelukt om een demonstratie van de Dienst Speciale Interventies (DSI) aan het programma toe te voegen. “Daar zijn we bijna anderhalf jaar mee bezig geweest,” vertelt Castel. “De DSI treedt vrijwel nooit naar buiten, dat heeft ook met hun eigen veiligheid te maken. Ze werken in absolute anonimiteit. Het is een samenwerking van defensie en de politie en ze zijn bijvoorbeeld in actie gekomen tijdens de gijzeling in de Apple Store in Amsterdam. Tijdens de demonstratie op Rescue Zeeland wordt een vuurwapengevaarlijke boef die op de vlucht gaat via het water gearresteerd en afgevoerd met een helikopter.”

Doorlopend demonstraties
Het publiek hoeft zich tijdens Rescue Zeeland geen moment te vervelen. “We hebben een doorlopend en uniek programma samengesteld. Van 12 uur tot 18 uur kijk je letterlijk je ogen uit, er zijn de hele dag demonstraties op het land, ter zee en in de lucht, dat vind je eigenlijk nergens.” Zo komen er op de boulevard weer tientallen brandweerauto’s en andere voertuigen te staan. Daarnaast zijn er onder meer demonstraties van een politiehelikopter, traumahelikopter, het vliegtuig van de kustweg en is er een vliegshow van het Britse Team Raven. “En het evenement is eigenlijk een netwerkbijeenkomst voor de beroepsgroep. Er nemen zo’n 125 organisaties aan deel uit zes landen.”

Banenmarkt
Net als in 2018 wordt er tijdens Rescue Zeeland ook dit jaar weer een banenmarkt gehouden. Castel: “Er zijn overal tekorten, niet alleen in de zorg maar bijvoorbeeld ook vrijwilligers bij de brandweer. We bieden geïnteresseerden de gelegenheid om zich vrijblijvend te oriënteren in de sector en dat werkt voor beide partijen prettig”. Het volledige programma van Rescue Zeeland is te vinden op www.rescuezeeland.nl.

Meer uit Vlissingen

Er komen veertien herenhuizen bij het Dokter Stumphiuspark

VLISSINGEN - Bij het Dokter Stumphiuspark in het Scheldekwartier komen veertien herenhuizen. Het bouwplot 'De Touwslagerij - Parkzijde' wordt gerealiseerd door Zeeuwse Vastgoed B.V. en Bouwgroep Peters. De bouw van de woningen begint naar verwachting begin 2025. Vanaf september worden de herenhuizen te koop aangeboden.

11 uur geleden
Claude is Ambassadeur van de Vrijheid 2024

VLISSINGEN - Claude is dit jaar één van de Ambassadeurs van de Vrijheid en treedt behalve op het Bevrijdingsfestival Zeeland op in de provincies Groningen, Limburg en Utrecht. Claude Kiambe (20) vluchtte op zijn 9e met zijn moeder, drie broers en drie zussen vanuit Congo naar Nederland. Ze vestigden zich in een asielzoekerscentrum in Alkmaar en verhuisden later naar Enkhuizen. "Mijn vrijheid is dat we leven in een land waar je niet hoeft te vrezen voor je veiligheid"

12 uur geleden
Auto botst op lijnbus Koudekerkseweg, bestuurder aangehouden

VLISSINGEN - Op de Koudekerkseweg in Vlissingen is dinsdagmiddag een personenauto op een lijnbus gebotst. De bestuurder is meegenomen door de politie.

1 dag geleden
Kathleen Ferrier verzorgt Van Randwijklezing in de Sint Jacobskerk

Vlissingen - Het Bevrijdingsfestival Zeeland heeft aangekondigd dat de voormalige politica en mensenrechtenactiviste Kathleen Ferrier dit jaar de Van Randwijklezing zal uitspreken. De lezing, die plaatsvindt in de Sint Jacobskerk te Vlissingen op zondag 5 mei 2024, vormt een hoogtepunt van het Bevrijdingsfestival Zeeland 2024, waarin de vrijheid wordt gevierd.

1 dag geleden
Esra Jonckman gaat naar de finale van het Prinses Christina Concours

VLISSINGEN - Blokfluitiste Esra Jonckman (15) uit Vlissingen gaat naar de finale van het Prinses Christina Concours die op zondag 12 mei wordt gehouden in concertzaal Amare in Den Haag. Het jaarlijkse concours is er speciaal voor jonge muzikanten in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar. Esra doet mee in de categorie 12 tot en met 14 jaar. 

1 dag geleden
Voor elk wat wils op het Bevrijdingsfestival Zeeland

VLISSINGEN - De Stichting Bruisend Zeeland die dit jaar voor het eerst het Bevrijdingsfestival Zeeland organiseert is er klaar voor. "We hebben een mooie gevarieerde programmering," vertelt Robert Waverijn van de Bruisend Zeeland. "Het aanbod aan artiesten is zeer divers, echt voor elk wat wils. Het is hard werken geweest om het festival in een relatief korte periode te organiseren. Nu maar hopen dat het mooi weer is, de voorspellingen veranderen nog van dag tot dag."

2 dagen geleden
Groene Ster verliest in eigen huis van Scagha'66

VLISSINGEN - In de eigen Baskensburg ging de ploeg van Hoessein Bouzambou met 2-5 onderuit tegen promovendus Scagha'66. Door deze nederlaag en de winst van concurrent HV/Veerhuys lijkt plek één in de Degradatiepoule verspeeld. Voor de Vlissingers waren Karim Boughaba en Istvan Bakx trefzeker.

2 dagen geleden