Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rescue Vlissingen gaat voor nieuwe editie in 2022

Rescue Vlissingen gaat voor nieuwe editie in 2022

VLISSINGEN - De organisatie van hulpverleningsevenement Rescue Vlissingen acht een editie deze zomer niet haalbaar. Ze richt haar pijlen op een nieuwe Rescue voor 17 augustus 2022.

De organisatie van het grootste hulpverleningsevenement van Nederland hoopte de editie van 2020 dit jaar te kunnen houden, maar dat lukt niet. 

Bestrijding

‘We waren een jaar geleden al volop bezig met de voorbereidingen toen de coronapandemie uitbrak’, aldus de organisatie. ‘Veel vrijwilligers en deelnemende partijen zijn ingezet bij de bestrijding van het coronavirus en dat is helaas nog steeds nodig.’ Daarom is een datum plannen voor 2021 niet haalbaar. ‘Het is onmogelijk om nu een beroep te doen op de deelnemende partijen.’

Spectaculair

De organisatie vindt het wel belangrijk om, samen met de vrijwilligers, deelnemende partijen en sponsoren, een stip op de horizon te zetten. Daarom gaat ze ervoor om Rescue Vlissingen te houden op woensdag 17 augustus 2022. Het thema is ‘Hart voor Hulpverlening’. 

‘We willen na de zomer aan de slag om een volwaardig evenement te kunnen neerzetten in 2022, waar liefhebbers, geïnteresseerden en vakbroeders hun hart kunnen ophalen’, laat voorzitter Bert Trommelen van Rescue Vlissingen weten. ‘Er is door het coronavirus veel interesse in hulpverleningsorganisaties ontstaan. ‘Nieuwsgierigheid, bewondering en respect.’ 

Rescue-woordvoerder Dennis Castel belooft dat de bezoekers een spectaculaire dag mogen verwachten. ‘Een evenement dat in het teken staat van zien, doen en beleven en zijn weerga niet kent!’

Meer uit Reimerswaal

Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

4 uur geleden
Auto in sloot bij Kapelle, bestuurder gewond

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle is afgelopen nacht een bestelauto in een sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte gewond.Gisteravond rond 01.40 uur vond er een ongeluk plaats toen een automobilist vanaf de Vierwegen richting de Noordhoeksewegeling reed. Net voor de carpoolplaats bij het ANWB Wegenwachtstation ging het mis. De bestuurder raakte in de rechterberm en na een stuurcorrectie reed de auto aan de linkerzijde van de weg tegen een verkeersbord. De auto kwam vervolgens in de naastgelegen sloot tot stilstand.Ambulancemedewerkers hebben zich over de automobilist ontfermd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getrokken en afgevoerd. Rond 02.50 uur was de weg weer helemaal vrij.

6 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

3 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

4 dagen geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

5 dagen geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

5 dagen geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

1 week geleden