Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Replica Nachtwacht week te zien in Adrz Vlissingen

Replica Nachtwacht week te zien in Adrz Vlissingen

VLISSINGEN - Van dinsdag 9 tot en met dinsdag 16 maart is een levensgrote replica van de Nachtwacht, het wereldberoemde schilderij van Rembrandt, te bewonderen in ziekenhuis Adrz in Vlissingen. 

Het Rijksmuseum in Amsterdam, waar de Nachtwacht hangt, heeft haar samenwerking met Philips verlengd. Een van de gezamenlijke projecten is de ‘Nachtwacht on tour’ bij ziekenhuizen. Zo brengen ze de kunstcollectie bij een breder publiek onder de aandacht. Meerdere levensgrote replica’s reizen door heel Nederland en zijn ook te bewonderen bij verpleeg- en verzorgingstehuizen. 

Adrz is blij dat de replica naar Zeeland is gekomen. ‘Nu de musea dicht zijn en er minder manieren van ontspanning zijn is het plaatsen van deze replica een mooie beleving voor patiënten en medewerkers’, laat het ziekenhuis weten. Het is te bezichtigen op werkdagen tussen 6.30 en 20.30 uur in de hal van het ziekenhuis. ‘Helaas is het door de coronamaatregelen niet mogelijk om extra bezoekers toe te laten, maar hopelijk kunnen zoveel mogelijk mensen er deze week van genieten.’

Meer uit Vlissingen

'De binnenstad lijkt meer op een buitenwijk'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

13 uur geleden
Vlissingse Turn Vereniging turnt sterk in Zierikzee

VLISSINGEN - Maar liefst twaalf turnsters van de selectieklassen van de Vlissingse Turn Vereniging deden afgelopen zaterdag, 25 maart, mee aan de meerkampfinale toestelturnen in Zierikzee. 

1 dag geleden
Wandel mee met de Geuzentocht in Vlissingen

VLISSINGEN - Wandelvereniging Willen is Kunnen uit Vlissingen organiseert op 1 april de jaarlijkse Geuzentocht. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden.

3 dagen geleden
De bakkerij van De Broederband komt terug in nieuwe vorm

VLISSINGEN - Het beeldbepalende pand van de bakkerij van de ‘coöperatieve verbruiksvereniging’ De Broederband komt in een nieuwe vorm terug aan de Van Dishoeckstraat. Het oorspronkelijke gebouw is enkele jaren geleden afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw in het Scheldekwartier. 

4 dagen geleden
Kijkje achter de schermen bij het Muzeeum

VLISSINGEN - Het Zeeuws maritiem Muzeeum op de Nieuwendijk wordt grondig verbouwd en is sinds november vorig jaar gesloten. Voordat het Muzeeum op 1 juni weer wordt heropend krijgen belangstellenden de kans om alvast een kijkje te komen nemen op zaterdag 1 april.

4 dagen geleden
Amateurzenders naarstig op zoek naar nieuw honk

VLISSINGEN - De zendamateurs van de Vlissingse afdeling van de Vereniging voor Zendamateurs (VRZA) zitten al zo’n twaalf jaar in de voormalige werkplaats van de PSD aan de Binnenhaven. Nu de gemeente Vlissingen plannen heeft om het gebied te ontwikkelen staat het pand op de nominatie om gesloopt te worden en moeten de zendamateurs op zoek naar een andere stek.

4 dagen geleden
Het is vijf voor twaalf voor Kipvis

VLISSINGEN - Voor Kunstwerkplaats Kipvis in de voormalige mdgo aan de Dreesstraat is het vijf voor twaalf. Zoals het er nu naar uitziet moeten de zestien kunstenaars die er hun atelier hebben het pand per 30 juni verlaten. Waar ze naar toe moeten is nog onduidelijk.

5 dagen geleden