Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Replica Nachtwacht week te zien in Adrz Vlissingen

Replica Nachtwacht week te zien in Adrz Vlissingen

VLISSINGEN - Van dinsdag 9 tot en met dinsdag 16 maart is een levensgrote replica van de Nachtwacht, het wereldberoemde schilderij van Rembrandt, te bewonderen in ziekenhuis Adrz in Vlissingen. 

Het Rijksmuseum in Amsterdam, waar de Nachtwacht hangt, heeft haar samenwerking met Philips verlengd. Een van de gezamenlijke projecten is de ‘Nachtwacht on tour’ bij ziekenhuizen. Zo brengen ze de kunstcollectie bij een breder publiek onder de aandacht. Meerdere levensgrote replica’s reizen door heel Nederland en zijn ook te bewonderen bij verpleeg- en verzorgingstehuizen. 

Adrz is blij dat de replica naar Zeeland is gekomen. ‘Nu de musea dicht zijn en er minder manieren van ontspanning zijn is het plaatsen van deze replica een mooie beleving voor patiënten en medewerkers’, laat het ziekenhuis weten. Het is te bezichtigen op werkdagen tussen 6.30 en 20.30 uur in de hal van het ziekenhuis. ‘Helaas is het door de coronamaatregelen niet mogelijk om extra bezoekers toe te laten, maar hopelijk kunnen zoveel mogelijk mensen er deze week van genieten.’

Meer uit Vlissingen

Expositie 'Redders op Zee: 200 jaar KNRM' geopend in Muzeeum

VLISSINGEN - In het Maritiem Muzeeum Zeeland is de tentoonstelling 'Redders op Zee: 200 jaar KNRM' geopend. Deze expositie staat geheel in het teken van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Zeeland en belicht zowel het heden als het verleden van deze belangrijke vrijwilligersorganisatie. De tentoonstelling is een eerbetoon aan de cruciale rol van de redders, die al twee eeuwen lang klaarstaan bij noodmeldingen op zee.

58 minuten geleden
John's Men & Women zaterdag voor het laatst open; Janneke en John de Korte gaan genieten van pensioen

OOST-SOUBURG - Een begrip in Oost-Souburg en daarbuiten houdt op te bestaan. Zaterdag is John's Men & Women voor de allerlaatste keer open. Na bijna veertig jaar zelfstandig ondernemen gaan Janneke (65) en John (67) de Korte genieten van hun pensioen.

3 uur geleden
Zaterdag is er weer Festival aan Zee op het Badstrand

VLISSINGEN - Paul Elstak, Snelle, Die Ene Sjors en Team Peach zijn slechts enkele namen van de artiesten die zaterdag 25 mei optreden op de derde editie van Festival aan Zee. Organisator Martin Priem meldt dat het festival vergelijkbaar is als de vorige editie, met als verschil dat er een extra creative area is toegevoegd.

5 uur geleden
Ska met Natty Bo in de Piek

Ska met Natty Bo in de Piek

23 uur geleden
Bijzonder concert Vlijt & Friends in Sint Jacobskerk

VLISSINGEN - Vrijdag 24 mei geeft muziekvereniging Vlijt & Volharding uit Oost-Souburg in samenwerking met diverse gasten een concert in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Het concert is ter gelegenheid van het 25-jarig dirigentschap van de Souburgse dirigent Albert-John Vervorst. 

1 dag geleden
Douane onderschept 497 kilo cocaïne in Vlissingse haven

VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen heeft de Douane op zaterdag 18 mei een grote partij cocaïne onderschept. Bij een controle werd 497 kilo van de drugs aangetroffen, verborgen in een lading bananen afkomstig uit Ecuador.

1 dag geleden
Gemeente pleit voor behoud Lijn 57

OOST-SOUBURG - De gemeente Vlissingen heeft er bij vervoersmaatschappij Connexxion op aangedrongen dat Lijn 57 behouden moet blijven voor Oost-Souburg. Met ingang van 2026, wanneer de nieuwe busconcessie ingaat, wilde Connexxion de buslijn opheffen. "Dat het grootste dorp van Zeeland geen volwaardige busverbinding meer zou hebben is natuurlijk ongehoord," aldus wethouder Albert Vader.

1 dag geleden