Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reparatie Sloebrug vergt meer onderzoek

Reparatie Sloebrug vergt meer onderzoek

VLISSINGEN - De Sloebrug in Vlissingen kan voorlopig nog niet open voor schepen. De brug moet gerepareerd worden, maar het onderzoek hiervoor duurt langer. Dat laat de provincie Zeeland, eigenaar van de brug, donderdag weten.  

Sinds maandag 14 september is de Sloebrug gestremd voor schepen die te groot zijn om onder de brug door te varen. Bij de reguliere, vijfjaarlijkse inspectie die dag kwam volgens de provincie aan het licht dat de bevestiging van de draaipunten van de brug (ankerplaat) beweegt bij het openen van de brug. 'Hierdoor ontstaat speling waardoor onveilige situaties kunnen ontstaan', aldus Zeeland.

Sterk

'Reparatie van de ankerplaat blijkt niet eenvoudig. Ook is onduidelijk of de betonnen fundering van de ankerplaat sterk genoeg is voor de reparatie.' Dit wordt nu onderzocht. 

Totdat de Sloebrug gemaakt is, kunnen alleen schepen tot vijf meter hoog onder de brug door varen. Andere schepen kunnen via de Zandkreek, Hansweert en Wemeldinge varen of via de Noordzee. 'Voor het wegverkeer is de brug veilig te gebruiken.'

Meer uit Vlissingen

Komt er gratis openbaar vervoer voor Vlissingse minima?

VLISSINGEN - Tijdens de raadsvergadering van donderdag 18 april is een motie besproken van ChristenUnie, GL, SP en SLF waarin zei pleiten voor gratis openbaar vervoer voor minima. Eerder hebben al vier andere Zeeuwse gemeenten besloten om een gratis dalurenkaart van Connexxion aan minima aan te bieden.

13 minuten geleden
Taxichauffeur beroofd en bedreigd met wapen in Vlissingen; politie zoekt getuigen

VLISSINGEN - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een taxichauffeur donderdagmiddag in Vlissingen.

18 minuten geleden
These Wicked Rivers in de Piek

VLISSINGEN - De Britse rockband These Wicked Rivers laat vrijdag 26 april de Piek op z'n grondvesten schudden. Met blues doordrenkte hardrock in de traditie van The Cult, Black Crowes en Rival Sons. These Wicked Rivers, opgericht in 2014, is Derby's aanvulling tot de nieuwe golf van rock-'n-roll die door het Verenigd Koninkrijk raast.

4 uur geleden
Wat is er allemaal te doen op Koningsdag?

VLISSINGEN - Zaterdag 27 april is het Koningsdag. Ook in de gemeente Vlissingen wordt dit volksfeest weer groots gevierd. 

1 dag geleden
Politie is op zoek naar schutter Bloemenlaan

VLISSINGEN - De politie Zeeland is dringend op zoek naar de schutter die op donderdag 1 februari op klaarlichte dag schoten heeft gelost ter hoogte van de Bloemenlaan. De schietpartij volgde op een korte woordenwisseling in het verkeer aan de President Rooseveltlaan. Behalve degene op wie de schutter het had gemunt, had hij buurtbewoners of voorbijgangers kunnen raken.

2 dagen geleden
Eindelijk extra geld voor armste Vlissingers

VLISSINGEN - De Vlissingse gemeenteraad heeft afgelopen donderdag twee moties aangenomen waarin wordt aangestuurd op extra geld voor de armste Vlissingers. Door de inkomensgrens voor extraatjes naar 120 procent van het sociaal minimum te verhogen komen meer minima in aanmerking voor middelen die bedoeld zijn voor armoedebestrijding. De gemeenteraad heeft de twee moties unaniem aangenomen.

2 dagen geleden
Hotelier Joost van Damme verbouwt Zeevaartschool tot hotel

VLISSINGEN - Hotelier Joost van Damme is er al sinds 2018 mee bezig: een hotel in de voormalige Zeevaartschool op Boulevard Bankert. Nu heeft hij de plannen rond en zijn slopers begonnen met het strippen van het interieur van het monumentale pand. Als alles volgens planning verloopt gaat het viersterrenhotel nog voor het eind van het jaar open.

3 dagen geleden