Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reparatie aan sluis Grave om wachttijd voor schepen te verkorten

Reparatie aan sluis Grave om wachttijd voor schepen te verkorten

GRAVE (ANP) - Rijkswaterstaat gaat zondagmiddag een kapotte deurcilinder in het sluizencomplex in de Maas bij Grave repareren. De dienst hoopt dat de reparatie ervoor zorgt dat de binnenvaart minder lang hoeft te wachten om door de sluizen te kunnen varen. De wachttijd bij Grave liep de laatste weken op tot rond de tien uur.

De deurcilinder is een onderdeel van de schuiven die op en neer gaan om de waterhoogte in de sluis te regelen. De cilinder was al een poosje kapot, maar de sluizen op de grens van Brabant en Gelderland werkten afdoende op 75 procent van de capaciteit. Het is nu echter veel drukker geworden bij Grave, doordat de grote sluizen in het Maas-Waalkanaal bij Nijmegen dicht zijn, onder meer vanwege de lage waterstanden. Alle schepen van Maas naar Waal en omgekeerd moeten nu tientallen kilometers omvaren via de sluizen bij Grave.

Het monumentale sluizencomplex bij Grave wordt gesloten tijdens de reparatie, die volgens Rijkswaterstaat van 16.00 tot 22.00 uur gaat duren. Voor dit moment is gekozen omdat er op zondag minder beroepsvaart is. Recreatieschippers leggen meestal aan het eind van de dag aan in een haven. Het werk moet verplicht bij daglicht worden gedaan uit het oogpunt van veiligheid. Als de deurcilinder is vervangen, werken de sluizen weer voor 100 procent, aldus Rijkswaterstaat.

Meer uit Binnenland

Besluit ingrijpen ME 'niet lichtzinnig' genomen, zegt Halsema

AMSTERDAM (ANP) - Het besluit om de mobiele eenheid in te laten grijpen bij protesten is niet "lichtzinnig" genomen, schrijft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema in een brief aan de gemeenteraad.

41 minuten geleden
Nog geen mannen opgepakt die slaags raakten met UvA-betogers

AMSTERDAM (ANP) - De circa tien mannen die maandagavond in gevecht raakten met de pro-Palestijnse betogers bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zijn nog niet aangehouden. De politie laat weten dat het onderzoek naar deze groep nog loopt.

42 minuten geleden
Terugplaatsen kleine Joodse monumentjes Dordrecht duurt maanden

DORDRECHT (ANP) - Het terugplaatsen van drie verdwenen Stolpersteine in Dordrecht gaat waarschijnlijk een paar maanden duren. Dat verwacht de werkgroep Stolpersteine Dordrecht. De stenen moeten besteld worden en de namen van de mensen worden met de hand op de nieuwe stenen gezet. Dat kost tijd, zo verklaart de werkgroep.

46 minuten geleden
NPO 3FM lobbyt met vliegtuigjes in Polen en VK voor Joost Klein

DEN HAAG (ANP) - Radiozender NPO 3FM heeft vliegtuigjes boven Polen, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk laten vliegen die de tekst " achter zich aan trokken. Ook reed er door Malmö een wagen door de stad met daarop dezelfde tekst. De beelden werden op sociale media gedeeld. Ook Joost Klein zelf deelde de beelden op Instagram.

1 uur geleden
Zwaargewond slachtoffer steekpartij Spijkenisse is jongen van 17

SPIJKENISSE (ANP) - Het zwaargewonde slachtoffer van de steekpartij die donderdag rond 17.00 uur plaatsvond in Spijkenisse is een 17-jarige jongen uit de Zuid-Hollandse plaats. Dat meldt de politie vrijdag.

1 uur geleden
Gedetineerde gewond door brand gevangenis Veenhuizen

VEENHUIZEN (ANP) - Een gevangene is vrijdagochtend gewond geraakt nadat brand was uitgebroken in een gevangeniscel in het Drentse Veenhuizen. Dat bevestigt een woordvoerder van de veiligheidsregio na berichtgeving van RTV Drenthe.

3 uur geleden
Parkeervergunning in twee op drie gemeenten duurder dan in 2021

DEN HAAG (ANP) - Mensen die een vergunning nodig hebben om hun auto in de buurt van hun woning te parkeren, betalen daar vaak meer voor dan een paar jaar geleden. In zes van de tien gemeenten met een parkeervergunninggebied zijn de kosten sinds 2021 gestegen. De prijs van een parkeervergunning verschilt sterk per gemeente.

4 uur geleden