Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Renze en Jelle Fase zijn echte LEGO masters

Renze en Jelle Fase zijn echte LEGO masters

THOLEN - Ruim 1,5 miljoen mensen zagen afgelopen zaterdag hoe de oud-Bergenaar Roy Franssen en zijn partner Thomas Goelen de finale wonnen van het tweede seizoen van LEGO Masters. Het koppel wint een reis naar LEGO World in Denemarken, 25.000 euro en natuurlijk de gigantische LEGO-beker. De populariteit van het televisieprogramma was ook dit seizoen weer enorm, iedere week zagen ruim 1,5 miljoen kijkers hoe de mooiste creaties werden gebouwd met het Deense steentje. Ook op Tholen wordt er fanatiek met LEGO gebouwd. Wij spraken een paar jonge LEGO-fanaten op het eiland.

Renze en Jelle Fase komen uit Sint Annaland. Renze is bijna elf en zit in groep 7. Jelle wordt volgende maand acht jaar en zit in groep 4. Beide jongens zitten op de school met de Bijbel in St Annaland. “We hebben heel veel LEGO. Misschien wel ontelbaar.”

Renze en Jelle spelen al met LEGO sinds ze heel klein zijn. “Het begon met LEGO Duplo”, vertellen ze. “Die duplo hadden we al van onze oudere broer en zussen en daar gingen we mee spelen. Toen we ietsje groter werden gingen we met gewone LEGO-blokjes spelen. Het is leuk dat je iets uit het boekje kunt maken, steeds opnieuw. Maar ook dat je zelf dingen kunt bedenken en maken. Als we LEGO krijgen, maken we het eerst zoals het moet volgens het boekje, maar daarna gaan we zelf fantasie-dingen verzinnen.” De twee broers hebben een aardige collectie LEGO en ook de pakketten ontbreken niet. Het meest trots zijn ze naar eigen zeggen op de dierenwinkel, het woonhuis, het café en de garage. “Op de gebouwen dus”, vatten ze samen. 

Alles bij elkaar hebben Jelle en Renze flink wat bouwblokjes. “Echt héél veel, want onze broer heeft ook nog LEGO. We hebben het nog nooit geteld, maar misschien is het we ontelbaar.” De kunstwerken krijgen een mooi plekje. “Papa heeft in onze kamer een kast gemaakt waar de LEGO-auto’s in kunnen staan, de gebouwen staan op het speelkleed en op ons bureau. Losse steentjes liggen in de bakken- kast. Soms staat het er een tijdje en spelen we ermee en soms breken we het weer af om iets anders te bouwen. Het blijft leuk.” 

Meer uit Tholen

Morgen is de Lintjesregen: Hoe krijg je nou een Koninklijke onderscheiding?

THOLEN - Traditiegetrouw vindt op 26 april de landelijke lintjesregen plaats. Op de dag voor Koningsdag krijgen duizenden mensen uit het hele land een Koninklijke Onderscheiding voor hun maatschappelijke inzet. Toch vragen vele mensen zich af: Hoe krijg je nu zo'n lintje? Kanselarij der Nederlandse Orden geeft antwoord.

12 uur geleden
Tholen vangt extra asielzoekers op na noodoproep van het kabinet

THOLEN - Tholen vangt per direct meer asielzoekers op. Daarmee geeft de gemeente gehoor aan de noodoproep van het kabinet. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft op dit moment niet genoeg plaatsen beschikbaar om alle asielzoekers 'bed, bad en brood' te geven.

15 uur geleden
Koningin Julianaschool uit Sint Philipsland derde in Textiel Race

SINT PHILIPSLAND - De leerlingen van groep 8 van de Koningin Julianaschool zijn derde geëindigd in de Textiel Race. Deze race was een wedstrijd tussen tien basisscholen op de Bevelanden en Tholen, waarbij ze streden om zoveel mogelijk textiel in te zamelen. De kinderen uit Sint Philipsland hebben in totaal 1405 kilo aan textiel ingezameld en daarmee een prijs van 50 euro voor de school gewonnen.

17 uur geleden
Zo'n 500 Thoolse kinderen gaan aan de wandel voor de Peuter4daagse

THOLEN - Alle 22 kinderopvanglocaties in de gemeente Tholen nemen van 13 tot 17 mei deel aan de Peuter4daagse. Tijdens deze week wandelen de kinderen van de kinderopvang samen met hun begeleiders meerdere keren een zelf uitgestippelde route. Elke kinderopvang organiseert zijn eigen wandelmomenten. Na afloop ontvangen alle deelnemende kinderen een vrolijke, officiële medaille als beloning.

21 uur geleden
Gratis Moederdagtaart bij Spar Solleveld voor Vrienden van de Bode

THOLEN -  Op zondag 12 mei is het weer tijd om alle moeders te waarderen. Bij de bakkerij van Spar Solleveld weten ze als geen ander hoe belangrijk het is om jouw moeder te verrassen op deze speciale dag. Daarom presenteren ze dit jaar een exclusieve Moederdagtaart, speciaal ontworpen om jouw moeder te verwennen als Vriend van de Bode.

1 dag geleden
Volop activiteiten in Thoolse kernen met Koningsdag: Dit is het programma

THOLEN - Koningsdag belooft weer een groot feest te worden op Tholen met vrijmarkten, spelletjes en muziek. Benieuwd wat er zaterdag in jouw buurt te doen is? Wij hebben de meeste activiteiten voor je op een rijtje gezet.

1 dag geleden
Reddingsactie voor dronken man in ijskoude Oosterschelde

SINT PHILIPSLAND - Een dronken man (28) uit Katwijk sprong gisteravond na een alcoholcontrole op de Philipsdam bij Sint Philipsland in het ijskoude water van de Oosterschelde. Onmiddellijk werd een grootschalige reddingsoperatie op touw gezet, inclusief meerdere brandweerteams en duikteams. De man kon uit het water worden gehaald en hield er een nat pak aan over.

2 dagen geleden