Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Renze en Jelle Fase zijn echte LEGO masters

Renze en Jelle Fase zijn echte LEGO masters

THOLEN - Ruim 1,5 miljoen mensen zagen afgelopen zaterdag hoe de oud-Bergenaar Roy Franssen en zijn partner Thomas Goelen de finale wonnen van het tweede seizoen van LEGO Masters. Het koppel wint een reis naar LEGO World in Denemarken, 25.000 euro en natuurlijk de gigantische LEGO-beker. De populariteit van het televisieprogramma was ook dit seizoen weer enorm, iedere week zagen ruim 1,5 miljoen kijkers hoe de mooiste creaties werden gebouwd met het Deense steentje. Ook op Tholen wordt er fanatiek met LEGO gebouwd. Wij spraken een paar jonge LEGO-fanaten op het eiland.

Renze en Jelle Fase komen uit Sint Annaland. Renze is bijna elf en zit in groep 7. Jelle wordt volgende maand acht jaar en zit in groep 4. Beide jongens zitten op de school met de Bijbel in St Annaland. “We hebben heel veel LEGO. Misschien wel ontelbaar.”

Renze en Jelle spelen al met LEGO sinds ze heel klein zijn. “Het begon met LEGO Duplo”, vertellen ze. “Die duplo hadden we al van onze oudere broer en zussen en daar gingen we mee spelen. Toen we ietsje groter werden gingen we met gewone LEGO-blokjes spelen. Het is leuk dat je iets uit het boekje kunt maken, steeds opnieuw. Maar ook dat je zelf dingen kunt bedenken en maken. Als we LEGO krijgen, maken we het eerst zoals het moet volgens het boekje, maar daarna gaan we zelf fantasie-dingen verzinnen.” De twee broers hebben een aardige collectie LEGO en ook de pakketten ontbreken niet. Het meest trots zijn ze naar eigen zeggen op de dierenwinkel, het woonhuis, het café en de garage. “Op de gebouwen dus”, vatten ze samen. 

Alles bij elkaar hebben Jelle en Renze flink wat bouwblokjes. “Echt héél veel, want onze broer heeft ook nog LEGO. We hebben het nog nooit geteld, maar misschien is het we ontelbaar.” De kunstwerken krijgen een mooi plekje. “Papa heeft in onze kamer een kast gemaakt waar de LEGO-auto’s in kunnen staan, de gebouwen staan op het speelkleed en op ons bureau. Losse steentjes liggen in de bakken- kast. Soms staat het er een tijdje en spelen we ermee en soms breken we het weer af om iets anders te bouwen. Het blijft leuk.” 

Meer uit Tholen

Na vier jaar afwezigheid was het Thools Bierfestival terug met ruim 200 bezoekers

THOLEN - Na vier jaar afwezigheid bracht het Thools Bierfestival afgelopen zaterdag opnieuw bierliefhebbers samen in de stad. De derde editie van dit evenement trok maar liefst tweehonderd enthousiaste bezoekers naar de binnenplaats van de Gasthuiskapel. Charel Wolvekamp, medeorganisator van het bierfestival, beschouwt deze ‘supergeslaagde dag’ als een groot succes: “We hadden geluk met het weer en de stemming was fantastisch.”

15 uur geleden
Waterfront in opstand tegen 'dreigende' hoogspanningsstation in Halsteren

THOLEN - Bewoners van de Waterfront in Tholen zijn bezorgd over de mogelijke komst van een hoogspanningsstation aan de overkant van het Schelde-Rijnkanaal. Hoewel het station niet op Thools grondgebied zal liggen, uiten de bewoners hun zorgen over verstoring van het uitzicht, geluidsoverlast en stralingsgevaar.

1 dag geleden
Deze 8 verenigingen op Tholen gaan weer loten verkopen via de Grote Clubactie

THOLEN - De Grote Clubactie gaat op zaterdag 23 september weer van start en dit jaar doen acht Thoolse verenigingen mee. Dit initiatief biedt verenigingen de kans extra inkomsten te genereren voor hun activiteiten door de verkoop van loten. Een lot kost 3 euro per stuk, waarvan 80 procent naar de club gaat.

2 dagen geleden
Tholen maakt zich op voor Nationale Burendag

THOLEN - De jaarlijkse Nationale Burendag staat voor de deur en belooft op zaterdag 23 september een dag vol gezelligheid en verbinding te worden in de gemeente Tholen. In de provincie Zeeland zijn 124 activiteiten aangemeld. Landelijk staat het aantal aanmeldingen op 8213 activiteiten. Zo maken organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts bekend. 

3 dagen geleden
Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

3 dagen geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

3 dagen geleden
Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

4 dagen geleden