Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rens Stobbelaar neemt mensen mee op reis

Rens Stobbelaar neemt mensen mee op reis

KLOETINGE - Rens Stobbelaar neemt vanaf volgende woensdag mensen vier avonden mee op reis aan de hand van een bijbelverhaal. "We spiegelen ons aan verhalen uit de bijbel", zegt de geestelijk verzorger. De avonden vinden elke maand plaats op woensdag in het Geerteshuis in Kloetinge.

Rens Stobbelaar is een katholiek geestelijk verzorger, maar heeft goede contacten met andere kerkgemeenschappen en organisaties in Zeeland. Jaren geleden vroeg de toenmalige dominee van de Geerteskerk in Kloetinge of hij een oudejaarsdienst wilde overnemen. “Dat beviel goed. Zo is mijn betrokkenheid bij de Geerteskerk ontstaan”, legt Stobbelaar uit. Sindsdien leidt hij een paar keer per jaar een dienst in de kerk op het Marktveld, naast erediensten in katholieke kerken in de regio. “Ik blijf een katholiek geestelijk verzorger, maar uiteindelijk zijn we allemaal bezig met hetzelfde verhaal. De grote verschillen zijn overwegend voorbij en we kunnen elkaar inspireren”

Enthousiast

De op reis-avonden worden onder de noemer ‘Wie volgt?’ georganiseerd door de Geerteskerk. Zij hebben Stobbelaar gevraagd. Hij is enthousiast. “Ik vind het heerlijk om te doen”, legt hij uit. “Het leiden van een kerkelijke viering vind ik ook mooi, maar dat zijn vaak monologen. Dit is meer dialoog. Je gaat echt met elkaar in gesprek. Ik neem mijn gitaar ook mee. Tijdens de avond moet zich een liedje ontvouwen. Ik moet zien of het allemaal lukt”, lacht Stobbelaar. Het thema van de avonden is reizen. “Veel bijbelverhalen zijn reisverhalen. Mensen zoeken voortdurend naar het land waar vrede is, waar de mensen gelukkig zijn en geen onrecht is. Wij gaan daar tijdens de avonden ook naar op zoek en door wie je wordt gedragen op die weg.”

Ervaringen

Stobbelaar begint met het bijbelverhaal, maar vraagt daarna ook veel inbreng van de deelnemers. “Verwacht niet dat ik van alles uitleg. Het is interactief. De mensen kunnen zichzelf bijvoorbeeld in het verhaal spelen, alsof het in het nu plaatsvindt. Iedereen heeft in zijn leven ontregelende ervaringen. Wat betekenen die gebeurtenissen? En hoe gaan we ermee om? Wie vragen we om hulp? Daarover gaan we in gesprek. Antwoorden kun je niet altijd meteen geven, omdat deze soms traag zijn. Soms komen ze pas maanden nadat je de vraag hebt gesteld of helemaal niet. Uiteindelijk gaat het over het leven, draait het om spiritualiteit.”

Deelname

Iedereen is welkom op de avonden in het Geerteshuis op 29 januari, 26 februari, 25 maart en 22 april tussen 19.30 uur en 21.30 uur. Deelname is vrij, maar aanmelden is verplicht. Het kan bij Coby Frens ([email protected]) of Rennie Naafs (0113-316980). Meer: www.pknkloetinge.nl.[l]

Meer uit Beveland

17-jarige jongen uit Goes overleden na ongeval met scooter

GOES - Een jongen van 17 uit Goes is overleden nadat hij gisteren betrokken raakte bij een eenzijdig ongeluk. Hij reed met zijn scooter tegen een geparkeerde auto.

17 uur geleden
Badeendjesrace in Goes zorgt voor veel drukte bij de Oostvest

GOES - Gisteren kleurde de Oostvest knalgeel. Hier was namelijk de allereerste editie van de ‘What Goes On’-badeendjesrace. Honderden, misschien wel duizenden badeendjes gaven het water in de Oostvest een zonnige kleur en gingen de strijd aan om prijzen te winnen.

19 uur geleden
Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

1 dag geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

1 dag geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

1 dag geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

1 dag geleden
'Onze samenwerking is als warme olie'

MELISKERKE - Aan de keukentafel bij Ary Joosse (56) is de sfeer gemoedelijk. “De samenwerking met Ruben de Bruijne (35) is vanaf de eerste week als warme olie”, vat de rasechte ondernemer samen. Ruben kwam in 2010 in loondienst. In januari van dit jaar is hij mede-eigenaar van Fietsspecialist Piet Voskamp geworden. Voor Ary Joosse herhaalt de geschiedenis zich. Hoog tijd voor een terugblik.

1 dag geleden