Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Renovatie wijkgebouw De Pit gaat twee ton extra kosten

Renovatie wijkgebouw De Pit gaat twee ton extra kosten

GOES - De verbouwing van wijkgebouw De Pit in de Appelstraat gaat de gemeente Goes twee ton extra kosten.

Er was al 650.000 euro voor vrijgemaakt. Reden van de overschrijding zijn volgens wethouder Loes Meeuwisse de gestegen bouwkosten en enkele tegenvallers in de voorbereidingen, zoals het saneren van asbest en rooien van een boom. “De bedrijven die het kunnen doen, zeggen het niet te kunnen voor het oorspronkelijke bedrag. Dan kun je nog meer bezuinigen, maar dan raak je echt de onderdelen die essentieel zijn voor het buurthuis.”

Pergola

Eerder was in overleg besloten een pergola aan de buitenzijde van het gebouw te schrappen en niet te investeren in de buitenruimte. De renovatie van De Pit is al lang een wens van de wijkvereniging in Goes-Zuid. Het huidige onderkomen is te krap, verouderd en slecht geïsoleerd.

Verduurzamen

Met de renovatie worden zaken zoals de keuken en het sanitair aangepast, uitgebreid en het pand wordt verduurzaamd. De gemeente denkt daardoor op de toekomstige energielasten te kunnen besparen.   

Meer uit Beveland

Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

21 uur geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

22 uur geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

1 dag geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

1 dag geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

1 dag geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

2 dagen geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

2 dagen geleden