Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Renovatie van 1,5 miljoen euro voor zwembad Haestinge

Renovatie van 1,5 miljoen euro voor zwembad Haestinge

SINT-MAARTENSDIJK - Als het aan de burgemeester en wethouders van Tholen ligt, wordt zwembad Haestinge na het zwemseizoen 2020 voor ruim 1,5 miljoen euro gerenoveerd. In eerste instantie werd gekeken naar de mogelijkheid om een nieuw zwembad te realiseren in Sint-Maartensdijk met behulp van een ontwikkelaar, maar dat plan is volgens het college niet haalbaar.

In 2016 heeft de gemeenteraad van Tholen zich al uitgesproken over de toekomst van de twee zwembaden in de gemeente. Zwembad de Spetter in Tholen zou gerenoveerd worden en Zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk zou opengehouden worden in afwachting van een nieuw binnenbad van 250 vierkante meter en een buitenbad van 200 vierkante meter.

Eisen

Zwembad de Spetter is inmiddels gerenoveerd, maar voor Zwembad Haestinge is nu toch een ander scenario bedacht. "De ontwikkelaar heeft aangegeven dat de bouw van een nieuw overdekt zwembad (deels) bekostigd zou moeten worden uit de opbrengst van de bouw van circa 60 woningen in de Geertruidapolder. Daarnaast is het nieuwe overdekte zwembad voorzien op de locatie naast de nieuwe Haestinge, waardoor er een alternatieve accommodatie voor (een deel van) de sportverenigingen zou moeten worden gevonden." Daarnaast had de ontwikkelaar ook eisen die volgens de gemeente helemaal niet toegestaan zijn omdat er dan sprake zou zijn van ongeoorloofde staatssteun. Conclusie: de ontwikkeling van een nieuw zwembad door een ontwikkelaar is niet mogelijk.

Renovatie

In oktober 2016 werd door de gemeenteraad al besloten dat wanneer er géén nieuw zwembad zou komen, zwembad Haestinge alsnog gerenoveerd zou moeten worden. "Gezien de huidige markt en het feit dat de complete technische installatie van het huidige zwembad verplaatst moet worden in verband met de sloop van het oude Haestinge, verwachten we voor de renovatie van zwembad Haestinge een bedrag van circa 1.500.000 euro kwijt te zijn plus een bedrag van 140.000 euro voor de sloop van de oude Haestinge." Na de renovatie gaan ook de exploitatielasten omhoog van 55.000 naar 150.000 euro per jaar.

Andere opties

De gemeenteraad wordt nu gevraagd om in te stemmen met dit scenario, maar burgemeester en wethouders dragen ook nog een paar andere opties aan. Zo blijft ook de mogelijkheid bestaan om Zwembad Haestinge te sluiten. Het geld wat dan vrijkomt kan eventueel gebruikt worden om vervoer te organiseren naar zwembad De Spetter in Tholen. Ook blijft de mogelijkheid bestaan om die gelden te benutten voor het opwaarderen van zwembad De Spetter. De laatste mogelijkheid is om aan te sluiten bij een idee van de Schutse in Sint-Annaland. Zij hebben plannen om een instructiebad met wellness-faciliteiten aan te leggen.

Meer uit Tholen

Overleden vrouw Sint-Annaland is niet door misdrijf om het leven gekomen

SINT-ANNALAND - De overleden vrouw die vorige week werd gevonden in Sint-Annaland is niet door een misdrijf om het leven gekomen.

10 minuten geleden
SGP, CU en VVD continueren samenwerking binnen Thoolse coalitie

THOLEN - De fracties van de SGP, CU en VVD zetten hun samenwerking binnen de Thoolse coalitie voort. De VVD-fractie draagt Hilde Moerland voor als nieuwe wethouder. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 maart aanstaande wordt zij geïnstalleerd.  

5 uur geleden
Op 27 februari 2024 is alle duurzame energie in Zeeland 'op'

THOLEN - Op dinsdag 27 februari hebben Zeeuwen alle duurzame energie verbruikt die in de provincie Zeeland is geproduceerd. Dat is tenminste als we alle energie die dit jaar opgewerkt in één keer zouden gebruiken. Deze dag wordt beschouwd als de Zeeuwse Green Energy Day.

23 uur geleden
Tholen organiseert in maart een energiemarkt op het gemeentehuis

THOLEN - De gemeente Tholen organiseert op donderdag 7 maart een energiemarkt in het gemeentehuis. De markt is toegankelijk van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze markt kunnen geïnteresseerden vrij inlopen om vragen te stellen en informatie te krijgen over verduurzaming en energiebesparing.

1 dag geleden
Zo voorkom je dat de vlam in de pan slaat: 'Kook met liefde'

THOLEN - Het overkwam onlangs een paar inwoners van Tholen: De vlam sloeg in de pan. Ze slaagden er zelf in het vuur te blussen met een blusdeken. Ronald van Leeuwen, medewerker Brandveilig Leven bij Veiligheidsregio Zeeland, vertelt wat je wel en niet moet doen als de vlam in de pan slaat.

1 dag geleden
Accelerando kijkt uit naar 9e editie van Kidz in Concert

SINT-ANNALAND - De Stallandse muziekvereniging en basisschool De Casembroot organiseren op zaterdag 9 maart de uitvoering Kidz in Concert. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete.

2 dagen geleden
The Crazy Little Things doen tribute aan Queen in volle zaal Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - De Bergse band Crazy Little Things heeft vrijdagavond een indrukwekkend optreden neergezet in Sint Philipsland. Dorpshuis De Wimpel was het podium voor deze tributeband van Queen. Met de Fluplandse Marijn Geluk als leadzanger zorgde de band voor een prachtige voorstelling. 

2 dagen geleden