Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Renovatie Halve Maan Oostkapelle gestart

Renovatie Halve Maan Oostkapelle gestart

OOSTKAPELLE - Vorige week zijn de renovatiewerkzaamheden aan verenigingsgebouw de Halve Maan in Oostkapelle gestart. Door de renovatie verlengt de gemeente Veere de levensduur van het gebouw met 25 jaar. Ook wordt de uitstraling van het gebouw verbeterd en wordt de Halve Maan verduurzaamd naar een Bijna Energieneutraal Gebouw (BENG). De renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Schrijver en installatiebedrijf Synto.

Als eerste wordt de sporthal gerenoveerd. Deze kan in september weer in gebruik genomen worden. De kleedruimtes zijn vanaf 7 oktober weer beschikbaar. De overige ruimtes en gevels worden eind november opgeleverd. Hierna wordt het gehele gebouw weer in gebruik genomen.

Overlast
De renovatiewerkzaamheden zorgen ongetwijfeld voor overlast voor omwonenden van de Halve Maan. De gemeente probeert deze overlast zoveel mogelijk te beperken. Dit doet zij door omwonenden en gebruikers van De Halve Maan op de hoogte te houden van de stand van zaken en planning rondom de renovatie. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is het parkeren. Hiervoor verwijst gemeente Veere zoveel mogelijk door naar het terrein van de Zionskerk, om zo de parkeerdruk voor bewoners te verminderen. Daarnaast wordt bouwverkeer geweerd uit de Schoolstraat. Meer informatie over de renovatie van De Halve Maan in Oostkapelle vindt u op de pagina ‘Maatschappelijke voorzieningen’ van de website van de gemeente.

Meer uit Middelburg

Zoektocht naar Romeins Zeeland zet volgende stap: bodemscan op strand Oranjezon

VROUWENPOLDER - Op vrijdag 26 april wordt op het strand Oranjezon bij Vrouwenpolder een archeologische bodemscan uitgevoerd. Het is de volgende stap in de zoektocht naar het Romeins vlootstation, dat daar mogelijk gelegen heeft. Het betreft een testonderzoek, niet eerder uitgevoerd op de Zeeuwse stranden.

20 minuten geleden
Flamenco Encuentros verzorgt eerste optreden podium De Baron in Middelburg

MIDDELBURG - Op zondag 28 april, om 22.00 uur, treedt Flamenco Encuentros op bij het nieuwe Middelburgse Podium De Baron, aan Gortstraat 30. Een prachtige locatie, die ook de thuisbasis is van Sociëteit de Vergenoeging. De middagvoorstelling is uitverkocht.

58 minuten geleden
Max Huiszoon is de eerste kinderburgemeester van Veere

DOMBURG - Op dinsdag 16 april 2024 werd de eerste kinderburgemeester van de gemeente Veere verkozen. De fractie van D66 diende het initiatiefvoorstel in om een kinderburgemeester voor de gemeente Veere in te stellen. Dit voorstel werd aangenomen door alle fracties in de raad van de gemeente Veere. De kinderburgemeester gaat een jaar lang op pad met burgemeester Frederiek Schouwenaar en mag werken aan een zelfgekozen project binnen de gemeente Veere.

1 dag geleden
BM van Houwelingen wint tender voor De Biezenweie in Serooskerke

DOMBURG - Het college B&W van gemeente Veere heeft bekendgemaakt dat BM van Houwelingen de winnaar is van de tender voor De Biezenweie in Serooskerke. Dit besluit markeert een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de woningbouw aan De Biezenweie.

1 dag geleden
De onfortuinlijke vlucht van bommenwerper 'The Drip'

VLISSINGEN/DOMBURG - De Amerikaanse bommenwerper waar archeologisch onderzoek naar wordt uitgevoerd voor de kust van Domburg stortte neer op 5 november 1943. Het door vijandelijk vuur geraakte vliegtuig was op de terugweg van een missie bij de Duitse stad Münster, ten noordoosten van het Ruhrgebied.

1 dag geleden
Dakbedekking waait los in van Kleffenslaan Middelburg

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg is maandagmiddag een deel van de dakbedekking losgekomen als gevolg van een harde windvlaag. De brandweer werd ingezet om de situatie weer veilig te maken.De windvlaag kreeg vat op het dak toen rond 13.45 uur een fikse bui over de stad trok. Brandweerlieden rukten vanaf de post Stromenweg uit en hebben de dakbedekking weer platgelegd. Een aannemer zal moeten worden ingeschakeld om de ontstane schade te herstellen. Bij het voorval raakte niemand gewond.In het verleden is de brandweer al veelvuldig ingezet nadat bij woningen in de betreffende wijk dakbedekkingen loslieten tijdens windstoten. Voor vandaag en morgen hebben de meteorologen van het KNMI code geel afgekondigd. Tot dinsdag 06.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

2 dagen geleden
Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

4 dagen geleden