Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rem van den Bosch vraagt met portretten aandacht voor kinderleed

Rem van den Bosch vraagt met portretten aandacht voor kinderleed

ELLEWOUTSDIJK - In ‘t Kerkje van Ellesdiek opent Leon Riekwell zaterdag de tentoonstelling ‘Kind’ van fotograaf en kunstenaar Rem van den Bosch.

Met de tentoonstelling, met beelden die zijn gebaseerd op het iconische portret van het huilende zigeunerkind, wil hij aandacht vragen voor wereldwijd kinderleed. Er volgen nog een boek en meerdere exposities. “Waarom beweegt het mensen om een gezond West-Europees kind met een traan te zien, terwijl anderzijds een aankondiging op het Journaal dat kinderen in hongersnood leven niet meer raakt?” is een centrale vraag in de tentoonstelling. “Als je wilt dat iets verandert, zal je daar zelf mee moeten beginnen.”

Data

Op verschillende data maakt Van den Bosch portretten van kinderen, met een traan. Hij doet dat in het kerkje.

Deelname is mogelijk voor jongens en meiden tussen de vier en veertien jaar als er toestemming is van beide ouders. Het maken duurt ongeveer tien minuten. Een afspraak maken kan via Anaela Strutz: 06-38303376.

Openingstijden

De data waarop de tentoonstelling is te zien zijn 11 en 25 mei en 8 en 22 juni, steeds tussen 13.30 uur en 16.00 uur. Bezichtiging is ook mogelijk op afspraak.

Meer uit Beveland

Groot feest op nieuw groen schoolplein De Zuidvliet in Kortgene

KORTGENE - IKC De Zuidvliet in Kortgene heeft een nieuw, groen schoolplein en dat is donderdag groots gevierd.

9 uur geleden
Verbouwde VEG-kerk in Goes vanaf mei weer in gebruik

GOES - Na een verbouwing van enkele maanden wordt de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente (VEG) aan de Beatrixlaan te Goes begin mei weer in gebruik genomen.

9 uur geleden
Family Event Zeeland: feestje voor jong en oud in Goes

GOES - Het ultieme familie-avontuur beleef je tijdens Family Event Zeeland op 2, 3 en 4 mei in de Zeelandhallen Goes. Een Zeeuws feestje voor jong en oud.

9 uur geleden
Jaan Verhage-Aarnoutse uit Goes viert 100e verjaardag en telt haar zegeningen

GOES - Mevrouw Adriana (Jaan) Verhage-Aarnoutse uit Goes is vrijdag honderd jaar geworden. Maandagmiddag ging burgemeester Cees van den Bos van de gemeente Goes bij haar op felicitatiebezoek in Residence 't Gasthuis.

10 uur geleden
Op de werkvloer bij Leadhunter: 'Mooie afspraken maken geeft iedere keer weer een kick'

GOES - Als call agent ben je de spil tussen bedrijven. "Het geeft iedere keer weer een kick als ik een mooie afspraak kan maken voor één van mijn opdrachtgevers", vertelt call agent Ruben van Dam van Leadhunter. Het bedrijf heeft een kantoor in Goes en opereert internationaal. "Dit werk is echt mijn passie."

1 dag geleden
Alternatieve hardloopwedstrijd op Koningsdag in Goes-Zuid

GOES - Op zaterdag 27 april organiseert Jan Roose een hardloopwedstrijd in Goes-Zuid. Niet zomaar een gewone hardloopwedstrijd, maar een hardloopomnium. Dat is een samengestelde wedstrijd met 3 onderdelen over relatief korte afstanden. Bij elk onderdeel verdienen de deelnemers punten en zo wordt er een uitslag gemaakt. Voor vrouwen en mannen en bij voldoende animo jeugd t/m 13 jaar is er een apart klassement.

2 dagen geleden
Rubriek Goes Gezien: Een bruggenhoofd in de Oostvest

We hebben in de vesten drie eilandjes, een rijk bezit. Bij de Westerkerk, in het noordelijk deel van de Westvest en deze op de foto: in de Oostvest. Dit is van de drie het grootst, het minst onderhouden en - vanwege dat laatste - het allermooist. Maar daar hebben we het nog wel over...

2 dagen geleden