Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rekenen en tekenen voor nieuwe sporthal

Rekenen en tekenen voor nieuwe sporthal

KAPELLE - De gemeente Kapelle heeft drie bedrijven geselecteerd om een plan voor het nieuwe sportcentrum te maken. Zij kunnen tot en met dinsdag hun inschrijving indienen.

De stikstofproblematiek is volgens de Kapelse wethouder Jon Herselman geen risico voor het nieuwbouwproject. De drie partijen hadden hiernaar gevraagd. ‘Uit onze stikstofberekening blijkt dat we beneden de gestelde waarde blijven’, aldus Herselman.

Zitplaatsen

Ook waren er vragen over het aantal benodigde tribuneplaatsen. Kapelle gaat voor negentig vaste tribuneplaatsen in het zwembad. Daarnaast wil ze een verplaatsbare tribune met honderdzestig plaatsen, die ook in de sporthal kan staan, én de mogelijkheid om met losse elementen nog eens honderdvijftig plaatsen te creëren. Deze kunnen deels in het horecagedeelte van het complex komen te staan.

Gemeenteraad

De gemeente hoopt op 19 februari de voorlopige gunning toe te kennen. De planning is om dit voorstel in de gemeenteraadsvergadering van 17 maart te bespreken. De raad kan dan op 7 april definitief besluiten welk bedrijf de bouw mag uitvoeren.

Meer uit Reimerswaal

Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

1 dag geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

1 dag geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

1 dag geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

2 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

2 dagen geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

3 dagen geleden
Eerste editie Stof & Spektakel zaterdag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zaterdag 23 september organiseren De Stoffenkantine en Van Oorschot Naaimachineservice de eerste editie van ‘Stof & Spektakel’ aan de Zuidweg 21 in Krabbendijke.

3 dagen geleden