Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reizende tentoonstelling 70 jaar Molukkers op Stadhuisplein

Reizende tentoonstelling 70 jaar Molukkers op Stadhuisplein

VLISSINGEN - Afgelopen zaterdag is op het Stadhuisplein de reizende tentoonstelling ‘In 2 werelden. Molukkers in Nederland’ geopend door drie Walcherse burgemeesters Van den Tillaar, Bergmann en Van der Zwaag en Bob Latuheru namens de Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon. De interactieve tentoonstelling vertelt het verhaal van Molukkers in Nederland vanuit verschillende invalshoeken. Na Moordrecht is Vlissingen de tweede stad waar de tentoonstelling te zien is.

Het is dit jaar 70 jaar geleden dat een grote groep Molukkers via schepen over zee in Nederland aankwam. Ter gelegenheid van 70 jaar Molukse geschiedenis in Nederland is de ’Reizende Tentoonstelling: In 2 Werelden | Molukkers in Nederland vervaardigd. In samenspraak met de Stichting Samenwerking Vlissingen - Ambon heeft het college van Vlissingen besloten om deze tentoonstelling naar Vlissingen te halen. De gemeente Middelburg en Veere hebben zich bij dit initiatief aangesloten. Er is dus sprake van een tentoonstelling voor heel Walcheren. En zoals het er nu naar uit ziet, is het de enige locatie in Zeeland waar de tentoonstelling te zien is.

Zeecontainers
De interactieve tentoonstelling vertelt het verhaal van Molukkers in Nederland vanuit verschillende perspectieven en eert de generatie die in 1951 aankwam in Nederland. Het verhaal dient als inspiratie voor nieuwe generaties. En niet alleen Molukse generaties, maar ook voor andere bevolkingsgroepen die worstelen met hun plek in de Nederlandse samenleving. De tentoonstelling is een bijzondere belevenis, want de geschiedenis en het verhaal van de Molukkers wordt in zes zeecontainers verteld.

Activiteiten
Om de tentoonstelling ook een lokaal karakter te geven heeft de Stichting Samenwerking Vlissingen – Ambon in samenwerking met de Stichting Mae Uku en SV Jong Ambon activiteiten georganiseerd. Het zijn onder andere een tentoonstelling van een aantal families, talkshows en muziek. Deze activiteiten zijn op 8 en 9 oktober in het gebouw van Mae Uku in Oost-Souburg. De tentoonstelling is vier weken lang te bezichtigen op het Stadhuisplein in Vlissingen.

Meer uit Vlissingen

Munitiedepot Ritthem blijft langer in gebruik

RITTHEM - Het munitiedepot van het Ministerie van Defensie bij het Ritthemse bos blijft langer in gebruik. Het was eigenlijk de bedoeling dat het depot op termijn gesloten zou worden, maar omdat defensie fors gaat investeren in de aanschaf van munitie blijft het depot noodzakelijk. Ook het depot in het Brabantse Alphen blijft in gebruik.

11 uur geleden
Landmacht oefent in en om Vlissingen

VLISSINGEN - De Koninklijke Landmacht houdt tot en met 9 juni een militaire oefening in en rond Vlissingen. De oefening maakt deel uit van de opleiding en training voor militairen van de landmacht.

14 uur geleden
Fietsster komt ten val in Nollebos

VLISSINGEN - In de nacht van zondag op maandag is een vrouw met haar fiets gevallen op de Zwanenburgseweg in Vlissingen. Ze moest mee naar het ziekenhuis.

19 uur geleden
Bunkercomplex Dishoek is open op bunkerdag 3 juni

DISHOEK - Het behoort weliswaar niet tot het grondgebied van Vlissingen, maar in de duinen van Dishoek bouwden de Duitsers een kustbatterij ter verdediging van het ‘Verteidigungsbereich Vlissingen’. Een deel van de bunkers is bewaard gebleven en kunnen tijdens de bunkerdag op zaterdag 3 juni worden bezichtigd.

3 dagen geleden
Politie ingezet bij conflict Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – De politie is woensdagmiddag met meerdere eenheden ingezet voor een conflict in Oost-Souburg.

4 dagen geleden
Nieuw boek van Kees Bos over de 'Zeeuwse Rivièra'

VLISSINGEN - ‘De Zeeuwse Rivièra, actueel landschap in een zee van tijd’ is de titel van het nieuwe boek van Kees Bos. Het boek werd onlangs gepresenteerd in restaurant Hof aan Zee onderaan de duinen bij Valkenisse, gevestigd in een voormalige noodboerderij uit 1946. Het is een voor de hand liggende keuze voor Kees Bos aangezien deze locatie vaak het vertrekpunt is van zijn wandelingen langs de zuidwestkust van Walcheren.

4 dagen geleden
Studenten HZ opnieuw meer dan gemiddeld tevreden

VLISSINGEN - Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 blijkt dat HZ-studenten opnieuw tevreden zijn over hun opleiding en hogeschool. Op alle vijftig onderdelen van zeven landelijk getoetste thema’s geven de studenten de HZ een score die significant hoger ligt ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De kwaliteit is hiermee zeer constant.Van januari tot en met maart 2023 gaven studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar was de HZ-respons 46%, ten opzichte van een landelijke respons van 34%. De NSE-resultaten laten een heel positief en constant beeld zien, met scores die significant boven het landelijk hbo-gemiddelde liggen. Punten waarop de HZ goed scoort zijn onder meer de studiebegeleiding, de aansluiting op de beroepspraktijk, de sfeer op de opleiding, studiefaciliteiten en docenten.“We waarderen de hoge betrokkenheid van onze studenten en dat ze hun ervaringen hebben gedeeld via de Nationale Studenten Enquête,“ vertelt Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. “De resultaten passen precies bij wat we nastreven: het zijn van een persoonlijke hogeschool, waar studenten in een prettige en bruisende omgeving worden opgeleid en begeleid tot de professionals van de toekomst. We zijn ook trots dat we met de resultaten op hetzelfde hoge niveau blijven als dat van vorig jaar. Dat is een groot compliment waard aan alle HZ-medewerkers die dit mogelijk maken.” De Nationale Studenten Enquête vormt een bron van informatie voor de HZ en toekomstige HZ-studenten. De resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te blijven verbeteren en om te innoveren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.

5 dagen geleden