Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reisorganisaties verwachten zaterdag ‘hausse aan boekingen’

Reisorganisaties verwachten zaterdag ‘hausse aan boekingen’

AMSTERDAM (ANP) - Reisorganisaties verwachten zaterdag een "hausse aan boekingen" voor vakanties omdat het ministerie van Buitenlandse Zaken dan bekendmaakt welke landen een positief reisadvies krijgen. Naar verwachting gaat het om onder meer de vakantie-eilanden Ibiza, Mallorca, Gran Canaria en diverse Griekse eilanden die een groen of geel reisadvies krijgen.

Al vanaf deze week stijgt het aantal boekingen voor een vakantie fors bij reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon. "Veel mensen durven naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag weer te boeken", vertelt de woordvoerster van TUI. "Voor de zomer, maar ook al wel voor mei en juni. Ik verwacht dat als morgen duidelijk is welke landen en delen van landen een positief reisadvies krijgen, dat mensen ook veel gaan boeken voor een vakantie op korte termijn, dus vóór het hoogseizoen."

Ook Sunweb ziet dat mensen het boeken van een vakantie weer aandurven. "We zien nu zelfs dat mensen hun vakantie van september omboeken naar juni of zelfs eerder", vertelt een woordvoerster. "Mensen kunnen duidelijk niet wachten om weer naar het buitenland op vakantie te gaan."

Corendon

Volgens de directeur van reisorganisatie Corendon, Steven van der Heijden, zijn er ook mensen die juist nog even wachten met het boeken van hun vakantie: "Omdat vanaf nu steeds meer landen een positief reisadvies krijgen, wachten mensen ook tot het land van hun voorkeur groen of geel wordt."

Van der Heijden is positief over de zomer omdat "het in steeds meer Europese landen de goede kant op gaat met het aantal besmettingen per 100.000 inwoners". En "hoe meer landen een geel of groen reisadvies krijgen, hoe meer boekingen". Van der Heijden hoopt dat de situatie in Nederland ook snel verbetert, "zodat landen ook zonder restricties Nederlanders willen ontvangen".

Gratis PCR-coronatesten van de overheid voor niet-gevaccineerde reizigers zit er waarschijnlijk niet in. Daarom heeft Sunweb besloten om kinderen tot en met 18 jaar een gratis PCR-test aan te bieden. Volwassenen betalen via Sunweb 40 euro voor de test. "We vinden dat vakantie voor iedereen toegankelijk moet zijn, daarom bieden we gratis tests aan voor kinderen zodat een vakantie voor een gezin niet opeens te duur wordt", licht de woordvoerster toe.

Meer uit Financieel

Sportwinkel Sprinter, voorheen Perry Sport, doelwit cyberaanval

DEN HAAG (ANP) - Sprinter Sports, voorheen bekend onder de naam Perry Sport, is het doelwit geworden van een aanval met gijzelsoftware. Klanten van de winkelketen zijn hierover deze week ingelicht. Ze kregen het advies verdachte activiteiten op hun bankrekening in de gaten te houden.

38 minuten geleden
Ford waarschuwt voor lagere winst door hogere loonkosten

DETROIT (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autoproducent Ford Motor waarschuwt dat de winst dit jaar lager uitpakt dan verwacht, als gevolg van stijgende loonkosten door nieuwe afspraken met de vakbond United Auto Workers.

42 minuten geleden
Economen ING: groei economie bescheiden, koopkracht wel vooruit

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse economie stagneert dit jaar en laat de komende jaren waarschijnlijk maar bescheiden groei zien, voorspellen economen van ING in een nieuw rapport. Voor de consument zien de vooruitzichten er volgens hen wel weer wat gunstiger uit: aan de hoge inflatie zal geleidelijk een einde komen en de koopkracht lijkt "substantieel" te verbeteren.

51 minuten geleden
Noodlijdende vliegmaatschappij SAS dieper in de rode cijfers

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS is in het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken. Het nettoverlies kwam uit op 1,9 miljard Zweedse kroon, omgerekend 175 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies 1,2 miljard kroon.

1 uur geleden
Franse minister: EU moet massaal gaan investeren in AI

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Europese landen moeten volgens de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire massaal investeren in kunstmatige intelligentie (AI). Ze dreigen anders te afhankelijk te worden van Amerikaanse techbedrijven.

1 uur geleden
Novo Nordisk sleept Amerikaanse navolgers voor de rechter

BAGSVAERD (ANP/RTR) - De Deense medicijnfabrikant Novo Nordisk sleept twee Amerikaanse farmaceutische bedrijven voor de rechter. De bedrijven maken producten die hetzelfde bestanddeel bevat als het razend populaire afslankmedicijn Wegovy van Novo Nordisk.

1 uur geleden
Topman energieconcern Uniper: Europa heeft meer lng nodig

BERLIJN (ANP) - Europa heeft veel meer import nodig van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) omdat de markt nog steeds erg krap is na het wegvallen van leveringen van Russisch gas door de oorlog in Oekraïne. Dat heeft topman Michael Lewis van het grote Duitse energieconcern Uniper gezegd in een interview met persbureau Bloomberg.

1 uur geleden