Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reisaanbieders zien run op reizen naar Formule 1-finale

Reisaanbieders zien run op reizen naar Formule 1-finale

DEN HAAG (ANP) - Duizenden Nederlanders reizen dit weekend af naar Abu Dhabi om Max Verstappen te zien racen in de ontknoping van het Formule 1-seizoen. Reisaanbieders zien een grote toeloop op pakketreizen naar de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, maar zijn in de meeste gevallen al volgeboekt.

Het belooft zondag een bloedstollende race te worden op het Yas Marina Circuit. Verstappen zal daar met Lewis Hamilton uitvechten wie de nieuwe wereldkampioen wordt. De Nederlander van Red Bull en de Brit van Mercedes staan gelijk in de WK-stand. Afgelopen weekend moest Verstappen na een knotsgekke race in Saudi-Arabië genoegen nemen met een tweede plaats achter zijn titelrivaal.

Corendon brengt via dochtermaatschappij Stip Reizen 3500 Nederlanders naar Abu Dhabi en is daarmee volgeboekt. De F1-reizen waren volgens een woordvoerster vorige maand al helemaal uitverkocht. "Je hebt veel fans die er sowieso bij willen zijn, maar in de hele aanloop hiernaartoe is het alleen maar gegroeid."

Wachtlijst

Het afgelopen seizoen zag Corendon na ieder raceweekend een opleving in het aantal boekingen, maar na de laatste race is de belangstelling alleen nog maar groter geworden. De reisaanbieder houdt een wachtlijst aan, legt de woordvoerster uit, omdat een negatieve coronatest verplicht is om mee te mogen naar Abu Dhabi. Bij een positieve test komt er vaak weer een plekje vrij.

TUI gaat met zevenhonderd landgenoten naar de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens een woordvoerster staat de telefoon sinds afgelopen weekend "roodgloeiend". "Heel veel mensen wilden op het laatste moment toch nog een kaartje krijgen. Maar het is vol. De enige kans voor hen is dat er nog mensen afvallen als zij positief testen." Ook bij TUI waren de reisarrangementen al een tijdje volgeboekt.

Pakketreizen vol

Ook bij Formule 1-reizenaanbieders Race Experience en Ticket Travel zitten alle pakketreizen vol. Race Experience brengt "enkele honderden" mensen naar Abu Dhabi, een medewerker van Ticket Travel kon nog geen aantallen geven.

"Begin september waren we al volgeboekt", zegt Race Experience over de race komende zondag. "De telefoon was de afgelopen dagen een kerstboom, die stond continu te knipperen." Ook voor de laatste races in Saudi-Arabië en Qatar kwamen er veel lastminuteboekingen bij. "De spanning neemt zichtbaar toe. Dit is een van de spannendste Formule 1-seizoenen van het afgelopen decennium."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Activisten bos naast autoproducent VDL Nedcar 'uitgehongerd'

BORN (ANP) - De actievoerders in het Sterrebos in Limburg zitten na 24 uur nog steeds in de bomen. Dat meldt actiegroep Red het Sterrebos op Twitter. "Ze zetten in op uithongeren en uitputting", laat een van de activisten weten.

35 minuten geleden
Tineke de Nooij wil nooit helemaal afscheid nemen van de radio

HILVERSUM (ANP) - Voor Tineke de Nooij komt zaterdag na ruim zestig jaar een einde aan haar radiocarrière. In een extra lange uitzending van haar TinekeShow op NPO Radio 5 vanuit Beeld & Geluid in Hilversum neemt ze afscheid van haar luisteraars. Maar voorgoed weggaan bij de radio is ze niet van plan. "Het is het leukste vak ter wereld", zegt De Nooij.

1 uur geleden
Tweede dag bezetting bos bij VDL Nedcar

BORN (ANP) - Activisten van Red Het Sterrebos houden zaterdag voor de tweede dag op rij het bos pal naast autofabriek Nedcar bij Born bezet. Ze gingen vrijdag in alle vroegte over tot bezetting van het bos om kap te voorkomen. Ruim twintig activisten hebben zich verschanst in hangmatten boven in de bomen.

4 uur geleden
Grote opkomst verwacht bij manifestatie tegen seksueel geweld

AMSTERDAM (ANP) - Bij een demonstratie tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag op het Museumplein in Amsterdam wordt zaterdagmiddag een grote toeloop verwacht. Aanleiding voor de demonstratie 'No blame, but change' zijn de misstanden rond het tv-programma The Voice of Holland.

4 uur geleden
Docent Groningse universiteit toch geschorst om complottheorieën

GRONINGEN (ANP) - Een universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) die zou hebben geprobeerd leerlingen te overtuigen van allerlei complottheorieën mag voorlopig toch geen les meer geven. Eerder zei de universiteit nog dat de docent alleen zijn vak over kritisch denken niet meer mocht geven, maar andere lessen wel.

10 uur geleden
Bezetters bos naast VDL Nedcar brengen nacht in bomen door

BORN (ANP) - De naar schatting twintig bezetters van een bos naast VDL Nedcar brengen de nacht van vrijdag op zaterdag in de bomen door. Ze liggen in hangmatten, hoog in de bomen, en zijn niet van plan het bos te verlaten, lieten ze vrijdag weten. De activisten gingen vrijdag in alle vroegte over tot bezetting van het bos om kap te voorkomen. Ze gaan naar eigen zeggen pas weg als ze de garantie krijgen dat het bos niet gekapt wordt.

11 uur geleden
COC Nederland tegen minister: kom dit jaar met meerouderschapswet

AMSTERDAM (ANP) - COC Nederland wil dat minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) dit jaar een meerouderschapswet presenteert. De belangenorganisatie van de lhbti-gemeenschap pleit daar mede namens vier andere organisaties voor in een brief aan de nieuwe minister.

11 uur geleden