Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reimerswaal zoekt vrijwillige meedenkers

Reimerswaal zoekt vrijwillige meedenkers

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal start in maart met de training ‘Meedenkers’. Die leidt inwoners op tot vrijwillige burgeradviseur, ook wel meedenker genoemd. De gemeente zoekt inwoners die meedenker willen worden, om zo mensen in de omgeving te helpen met de administratie. 

De training bestaat uit vijf dagdelen en wordt aangeboden op een locatie in Reimerswaal. Na de training krijgen deelnemers een certificaat en kunnen aan de slag. Meedenkers helpen anderen bij de administratie, bijvoorbeeld met de belastingaangifte, toeslagen en kwijtscheldingen aanvragen en formulieren invullen. De vrijwilligers denken ook mee over vragen als hoe iemand zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen of hun ze meer contacten in hun omgeving kunnen krijgen.

‘Het in behandeling nemen van de hulpvragen en daar samen met andere meedenkers oplossingen voor bedenken kost ongeveer 4 uur per week’, laat de gemeente Reimerswaal weten. ‘Ook is er 1 à 2 keer per jaar een bijeenkomst om meedenkers uit andere gemeenten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Meedenker is een vrijwillige functie, maar vanuit de gemeente krijgen deze inwoners een kilometervergoeding, de benodigde materialen voor het uitvoeren van het vrijwilligerswerk, een vrijwilligersverzekering, een vergoeding voor de kosten van de Verklaring Omtrent Gedrag en een jaarlijkse kerstattentie.’

Belangstellenden kunnen zich tot 1 februari aanmelden als meedenkers. ‘Heeft u affiniteit met financiën, enige kennis van sociale wetten en regelgeving en wilt u graag andere inwoners helpen als vrijwillige meedenker?  Maak dan voor 1 februari uw interesse kenbaar door een mail te sturen naar [email protected]. Op basis van deze aanmeldingen wordt gekeken of u in het profiel van vrijwillig meedenker past. Vervolgens wordt u hierover geïnformeerd en kunt u de cursus volgen in maart.’ Wie vragen heeft kan contact opnemen met Naomi de Smit of Judith Schrijver van de gemeente Reimerswaal via 14 0113.

Meer uit Reimerswaal

Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

2 dagen geleden
Auto in de sloot bij ongeval Postweg (N670) bij Yerseke

YERSEKE - Op de Postweg (N670) bij Yerseke is donderdagavond een auto in de sloot beland. Het voertuig en de bestuurder zijn door brandweerlieden uit de benarde situatie bevrijd.

2 dagen geleden
Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

2 dagen geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

3 dagen geleden
Tweedaagse vogeltentoonstelling in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De Vogelvrienden Krabbendijke en omstreken organiseren op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december hun jaarlijkse vogeltentoonstelling in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.

3 dagen geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Waardekensstraat Kapelle

KAPELLE - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Waardekenstraat in Kapelle. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

4 dagen geleden
Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

4 dagen geleden