Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reimerswaal: ‘We lopen niet achter met huisvesten statushouders’

Reimerswaal: ‘We lopen niet achter met huisvesten statushouders’

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal zit op schema met het regelen van woonruimte voor statushouders. Dat laat ze weten op de brief van de provincie Zeeland dat de gemeente zou achterlopen met de huisvesting. ‘De provincie heeft zich op verouderde cijfers gebaseerd’, stelt Reimerswaal.

In oktober sprak de provincie Reimerswaal aan op het achterlopen met de wettelijke taak om statushouders - vluchtelingen met een verblijfsvergunning - te huisvesten in de gemeente. ‘In deze brief heeft de provincie cijfers gebruikt van 1 juli 2021’, laat de gemeente Reimerswaal donderdag in een persbericht weten. ‘Uiteraard is in de tussenliggende maanden de huisvesting van statushouders doorgegaan en ook in de laatste maanden van dit jaar krijgt een aantal statushouders een woning toegewezen in Reimerswaal. Daarmee verwachten we dat we in december aan de volledige taakstelling van 39 statushouders, volwassenen en kinderen, voldoen. We betreuren het dat de provincie gedateerde cijfers gebruikt heeft en de gemeente hierdoor negatief in de publiciteit gekomen is.’ 

De provincie vroeg Reimerswaal een plan van aanpak te maken om de achterstand in te halen. ‘Dat stellen we niet op, want er is geen sprake van dat we de taakstelling van 2021 niet halen.’

Meer uit Reimerswaal

Lezersfoto van de week komt deze keer uit Yerseke Moer

KAPELLE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode wordt deze eer opgesierd door een foto van Annie van Es uit Kapelle.

1 dag geleden
Open dag zaterdag bij KNRM Hansweert

HANSWEERT - KNRM-reddingstation Hansweert opent haar deuren tijdens de reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

4 dagen geleden
Eenzaamheid is echt niet nodig in Reimerswaal

KRUININGEN - Eenzaamheid is echt niet nodig in de gemeente Reimerswaal. Stichting Senioren Reimerswaal is er voor u! Met de doelstelling, het bevorderen van de zelfstandigheid maatschappelijke integratie en participatie van senioren zonder winstoogmerk. Een en ander geven wij gestalte door het stimuleren, ondersteunen en organiseren van activiteiten op sociaal cultureel en recreatief gebied.

4 dagen geleden
Subsidie voor cultuurprojecten Zeeuwse jongeren

KAPELLE/KRUININGEN - De provincie Zeeland kent zes projecten uit de Impuls Jongerencultuur subsidie toe. Projecten van Cine Zee, Nacht van de Nacht Middelburg, Royal Flush Vlissingen en Stringtogether krijgen samen in totaal 114.720 euro. 

5 dagen geleden
Dijkversterking Hansweert levert nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

6 dagen geleden
Tiende editie Toujours Kapelle geslaagd, expo 'WO2 in Kleur' nog te zien in dorpshuis

KAPELLE - Vorige week stond in het teken van de tiende Toujours Kapelle. De in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Franse soldaten werden op donderdag herdacht op de Franse begraafplaats; er waren de hele week activiteiten in en om oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle en op zaterdag werd door bijna vijfhonderd mensen de Franse Slag Mars gelopen. In dorpshuis De Vroone is de komende week nog de fototentoonstelling 'WO2 in Kleur' te zien.

6 dagen geleden
Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

1 week geleden