Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reimerswaal: ‘We lopen niet achter met huisvesten statushouders’

Reimerswaal: ‘We lopen niet achter met huisvesten statushouders’

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal zit op schema met het regelen van woonruimte voor statushouders. Dat laat ze weten op de brief van de provincie Zeeland dat de gemeente zou achterlopen met de huisvesting. ‘De provincie heeft zich op verouderde cijfers gebaseerd’, stelt Reimerswaal.

In oktober sprak de provincie Reimerswaal aan op het achterlopen met de wettelijke taak om statushouders - vluchtelingen met een verblijfsvergunning - te huisvesten in de gemeente. ‘In deze brief heeft de provincie cijfers gebruikt van 1 juli 2021’, laat de gemeente Reimerswaal donderdag in een persbericht weten. ‘Uiteraard is in de tussenliggende maanden de huisvesting van statushouders doorgegaan en ook in de laatste maanden van dit jaar krijgt een aantal statushouders een woning toegewezen in Reimerswaal. Daarmee verwachten we dat we in december aan de volledige taakstelling van 39 statushouders, volwassenen en kinderen, voldoen. We betreuren het dat de provincie gedateerde cijfers gebruikt heeft en de gemeente hierdoor negatief in de publiciteit gekomen is.’ 

De provincie vroeg Reimerswaal een plan van aanpak te maken om de achterstand in te halen. ‘Dat stellen we niet op, want er is geen sprake van dat we de taakstelling van 2021 niet halen.’

Meer uit Reimerswaal

24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 uur geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

13 uur geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

2 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

2 dagen geleden
Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

3 dagen geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

3 dagen geleden
Sportraad Kapelle zoekt nieuwe leden

KAPELLE- De gemeente Kapelle is op zoek naar nieuwe leden voor de Sportraad. Die adviseert de gemeente op het gebied van sport, spel en bewegen, om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen actief blijven. 

3 dagen geleden