Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reimerswaal experimenteert met nieuw toeristenpunt

Reimerswaal experimenteert met nieuw toeristenpunt

YERSEKE - VVV Zeeland wordt per 1 januari opgeheven en daarmee verdwijnt ook het kantoor in Yerseke. Omdat de gemeente Reimerswaal hecht aan een fysiek informatiepunt wil ze begin volgend jaar met de plaatselijke ondernemer Lennert Steketee een proef van twee jaar starten, waarbij hij een toeristisch loket opent in zijn scooterverhuurzaak aan het Kerkplein.

‘Omdat een informatiepunt belangrijk is voor bezoekers hebben we mogelijke alternatieven voor het VVV-kantoor onderzocht’, schrijft de Reimerswaalse wethouder Kees Verburg in een mededeling aan de gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders geeft er de voorkeur aan om een informatiepunt onder te brengen bij een Yersekse ondernemer. ‘Uit onderzoek blijkt dat fysiek gastheerschap een belangrijke bijdrage levert aan de beleving van de bezoeker en aan herhaalbezoek.’ Volgens Verburg is er in Yerseke draagvlak voor zo’n loket. Het wordt wat hem betreft een visitekaartje van Yerseke en de rest van de gemeente.

Professionaliteit

Verburg meldt meerdere gesprekken met ondernemers te hebben gehad. ‘Partijen met interesse voor het opzetten van een informatiepunt hebben een plan van aanpak ingediend. Kijkend naar onder meer professionaliteit, samenwerking en openingstijden kiezen we ervoor om het gastheerschap onder te brengen bij Scooter Huren Zeeland aan het Kerkplein 14. Deze partij scoort het hoogst op de uitgangspunten.’

Samen

Eigenaar Lennert Steketee van Scooter Huren Zeeland is geboren en getogen in Yerseke. “Het dorp gaat me aan het hart”, zegt hij. “Een informatiepunt in het centrum is belangrijk voor de detailhandel en daarom wil ik het graag beginnen.” Hij benadrukt wel dat de puntjes nog op de i moeten worden gezet voor de proef. “Ik ben nog in overleg met de gemeente over bijvoorbeeld de prestatieafspraken en hoogte van de subsidie.” Steketee vindt dat het loket in ieder geval in het hoogseizoen en de vakanties zes dagen per week open moet zijn. “Als echte Yersekenaar weet ik veel van het dorp, maar niet alles. Ik wil het dan ook sámen doen. Alle ondernemers, verenigingen en de dorpsraad vraag ik mee te denken. Zij hebben er ook belang bij dat toeristen goed geholpen worden. En er zijn hier natuurlijk al goede gidsen, dus ik hoop ook met hen samen te werken.” Naast bezoekers informeren over de omgeving, wil Steketee het brede aanbod aan streekproducten beter etaleren. “Er is veel meer dan mosselen en oesters alleen.”

Stil

Connie Dominicus was ruim zestien jaar het gezicht van de VVV in Yerseke en is met de sluiting haar baan kwijt. “Ik heb er altijd met veel plezier gewerkt, dus ik vind het wel jammer.” Deze coronatijd maakt het afscheid wel iets makkelijker, zegt ze. “Het werk was de afgelopen maanden niet te vergelijken met voorgaande jaren. Zo vind ik de rondleidingen altijd hartstikke leuk, maar daarvoor kwamen geen aanvragen meer binnen. Gelukkig hebben we een drukke, gezellige zomer gehad, maar daarna kwam de tweede coronagolf en werd het stil.”
Een nieuwe baan heeft de 54-jarige Dominicus nog niet. “Ik ben in gesprek met Lennert, maar de toekomst is nog ongewis. Hopelijk komt er iets moois op mijn pad. Ik ben al wel vrijwilliger in het verzorgingshuis en dat vind ik erg leuk.”

Meer uit Reimerswaal

Bromfietser naar ziekenhuis na botsing met auto in Kruiningen

KRUININGEN - Een bromfietser is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Kruiningen.

2 uur geleden
'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

20 uur geleden
Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

1 dag geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

1 dag geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

1 dag geleden
Nieuw brug verbindt wijken Hansweert

HANSWEERT - Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag op een soort waterfiets de brug aan de Sloestraat in Hansweert feestelijk in gebruik genomen.

2 dagen geleden
Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

2 dagen geleden