Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reimerswaal doet mee aan Nationale Sportweek én JOGG

Reimerswaal doet mee aan Nationale Sportweek én JOGG

YERSEKE - Vrijdag opent de gemeente Reimerswaal de Nationale Sportweek van 14.30 tot 17.30 uur op het korfbalveld in Yerseke. Deze middag staat er een leuke stormbaan en een klein springkussen, maar zijn er ook leuke sport- en spelvormen op het korfbalveld. Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn van harte welkom. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

‘Wij zorgen deze middag voor appeltje en water voor de deelnemers’, laat de gemeente weten. ‘Daarnaast serveren we stukjes komkommer en snoeptomaatjes. Deze gezonde tussendoortjes bij de activiteiten zijn er niet voor niets.’ Behalve de opening van de Nationale Sportweek staat deze activiteit ook in het teken van de start van de JOGG-aanpak in Reimerswaal. ‘Sinds kort is de gemeente aangesloten bij JOGG en gaan wij ons, net als ruim 210 andere gemeenten in Nederland, nog meer inzetten om de fysieke en sociale leefomgeving van de jeugd gezonder te maken. Hierbij gaan wij ons richten op de thema’s gezonde voeding, meer water drinken, meer bewegen, voldoende slaap/ontspanning en een rookvrije omgeving.’ 

De Reimerswaalse wethouders Ad Meeuwsen en Martien van Overloop zijn om 15.30 uur aanwezig om officieel het startsein te verzorgen van zowel de Nationale Sportweek als de JOGG-aanpak in Reimerwaal.

Meer uit Reimerswaal

Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

4 uur geleden
Multifunctionaliteit is sleutel voor toekomst Johanneskerk in Kruiningen

KRUININGEN - Sommige gemeenten in Zeeland hebben 'm inmiddels ontvangen en Reimerswaal is binnenkort aan de beurt voor de overhandiging van de kerkenvisie. Hierin wordt onder meer de staat van de kerkgebouwen beschreven en de kansen en bedreigingen voor de toekomst. De Johanneskerk in Kruiningen is een rijksmonument uit de vijftiende eeuw en vernoemd naar profeet Johannes de Doper. “Het is een oude kerk, maar op zich in goede staat", vertelt voorzitter Wim Huissen van de kerkenraad van de Protestantse gemeente Kruiningen, die iedere zondag samenkomt in de Johanneskerk. “In 2015 was de laatste, gedeeltelijke restauratie." 

11 uur geleden
Fakkelactiviteit bij BASF door technische storing

KRUININGEN - Door een technische storing maandagavond bij BASF Antwerpen is er momenteel sprake van fakkelactiviteit. Het fakkelen kan mogelijk licht- en geluidhinder veroorzaken bij de buurgemeenten, waaronder de gemeente Reimerswaal. Dat meldt BASF. 

13 uur geleden
UPDATE: Slachtoffer steekpartij A58 bij Kapelle is man (50) uit Frankrijk

KAPELLE – De man die zondagmiddag gewond raakte bij een steekincident op de snelweg A58 bij Kapelle is een 50-jarige man uit Frankrijk. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden.

1 dag geleden
Gewonde bij mogelijke steekpartij aan het Jufferswegje in Kapelle

KAPELLE- Aan het Jufferswegje is zondagmiddag iemand gewond geraakt. De politie kreeg een melding dat er zou zijn gestoken. Of dit ook daadwerkelijk het geval is wordt nog onderzocht. De politie is met meerdere eenheden aanwezig. 

2 dagen geleden
Auto over de kop bij eenzijdig ongeval aan de Oude Rijksweg in Kruiningen

KRUININGEN- Op de rotonde op de kruising van de Oude Rijksweg met de Sluisweg is zaterdagavond bij een eenzijdig ongeval een auto op de kop in de berm beland. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De bestuurder verloor vermoedelijk de macht over het stuur door de slechte weersomstandigheden. 

2 dagen geleden
Kapelse middenstand steunt speel-o-theek

KAPELLE - Na een mailing aan de Kapelse ondernemers heeft speel-o-theek De Schatkist in Kapelle een prachtig bedrag gedoneerd gekregen. 

5 dagen geleden