Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reimerswaal doet mee aan Nationale Sportweek én JOGG

Reimerswaal doet mee aan Nationale Sportweek én JOGG

YERSEKE - Vrijdag opent de gemeente Reimerswaal de Nationale Sportweek van 14.30 tot 17.30 uur op het korfbalveld in Yerseke. Deze middag staat er een leuke stormbaan en een klein springkussen, maar zijn er ook leuke sport- en spelvormen op het korfbalveld. Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn van harte welkom. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

‘Wij zorgen deze middag voor appeltje en water voor de deelnemers’, laat de gemeente weten. ‘Daarnaast serveren we stukjes komkommer en snoeptomaatjes. Deze gezonde tussendoortjes bij de activiteiten zijn er niet voor niets.’ Behalve de opening van de Nationale Sportweek staat deze activiteit ook in het teken van de start van de JOGG-aanpak in Reimerswaal. ‘Sinds kort is de gemeente aangesloten bij JOGG en gaan wij ons, net als ruim 210 andere gemeenten in Nederland, nog meer inzetten om de fysieke en sociale leefomgeving van de jeugd gezonder te maken. Hierbij gaan wij ons richten op de thema’s gezonde voeding, meer water drinken, meer bewegen, voldoende slaap/ontspanning en een rookvrije omgeving.’ 

De Reimerswaalse wethouders Ad Meeuwsen en Martien van Overloop zijn om 15.30 uur aanwezig om officieel het startsein te verzorgen van zowel de Nationale Sportweek als de JOGG-aanpak in Reimerwaal.

Meer uit Reimerswaal

30 Jarig jubileum Dijkrock Rilland

RILLAND - Dijkrock Rilland wordt dit jaar (eindelijk) voor de 30ste keer georganiseerd en wel op vrijdag 14 april en zaterdag 15 april.

13 uur geleden
Seizoen Oosterscheldekreeft geopend, veilig levert KNRM 32.000 euro op

KORTGENE/YERSEKE - Het nieuwe Oosterscheldekreeftseizoen is donderdag van start gegaan. Traditiegetrouw is daarbij de eerste kreeft geveild voor het goede doel. Dat levert de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) 32.000 euro op.

16 uur geleden
De Kromme Spaak in Kapelle na flinke uitbreiding heropend: 'We blijven inzetten op groei en innovatie'

KAPELLE – Dankzij een grote verbouwing is De Kromme Spaak in Kapelle weer klaar voor de toekomst. De rijwielhandel is met een oppervlakte van bijna duizend vierkante meter de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste fietsspecialisten in de regio. De Kromme Spaak is een echt familiebedrijf waar vakmanschap, kwaliteit, klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel staan.

1 dag geleden
Bulgaar krijgt 18 jaar cel voor doodslag Kees van Schaik (65) uit Rilland

RILLAND - Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeelt een 43-jarige man uit Bulgarije tot 18 jaar gevangenisstraf voor doodslag op de 65-jarige Kees van Schaik uit Rilland in 2017. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde eerder 17 jaar cel op. ‘Gelet op zijn leidende rol, zijn houding tijdens het proces en het feit dat hij in het buitenland eerder is veroordeeld, maakt de straf hoger’, laat het gerechtshof woensdag weten.

2 dagen geleden
Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

3 dagen geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

3 dagen geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

4 dagen geleden