Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Reimerswaal biedt cursus aan voor burgerhulpverlening

Reimerswaal biedt cursus aan voor burgerhulpverlening

KRUININGEN - Een hartstilstand kan iedereen overkomen. Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Om het netwerk van burgerhulpverleners in de buurt te vergroten, biedt de gemeente Reimerswaal inwoners cursussen hiervoor aan. 

Bij een hartstilstand wordt de ambulance gebeld, maar die kan vaak niet binnen de cruciale eerste 6 minuten arriveren. Is er een reanimatie? Dan worden burgerhulpverleners uit de directe omgeving opgeroepen om direct naar het slachtoffer te gaan en de eerste hulp te verlenen totdat de ambulance arriveert.

Stan burgerhulpverlening

Gemeente Reimerswaal verbetert de acute hulpverlening in haar omgeving met het project Stan burgerhulpverlening. Stan bestaat uit een netwerk van burgerhulpverleners die kunnen reanimeren/defibrilleren. Ook AED’s (Automatische Externe Defibrillators) die van particulieren, verenigingen of organisaties zijn, zijn belangrijk bij Stan. ‘Wij zijn daarom hard op zoek naar mensen die deze vorm van burenhulp meehelpen opbouwen’, laat de gemeente Reimerswaal weten. ‘Het gaat om burgerhulpverleners die opgeroepen willen worden om de juiste hulp te bieden en AED’s die in nood ingezet mogen worden. Kun jij reanimeren of wil je het leren? Word dan burgerhulpverlener via www.hartslagnu.nl.’ De EHBO-vereniging Yerseke verzorgt namens Hartslag Nu en de gemeente Reimerswaal deze cursussen.

Meer informatie over dit onderwerp is op te vragen bij Jordan van Langevelde van de gemeente Reimerswaal. Hij is bereikbaar via e-mail; [email protected] of telefonisch; 0113-395000.

Meer uit Reimerswaal

Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

9 uur geleden
Nieuwe naam voor Fruitteeltmuseum Kapelle: Zeeuws Fruit Museum

KAPELLE - Het Fruitteeltmuseum in Kapelle heeft vrijdag haar nieuwe naam onthuld: Zeeuws Fruit Museum.

11 uur geleden
Bromfietser naar ziekenhuis na botsing met auto in Kruiningen

KRUININGEN - Een bromfietser is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Kruiningen.

14 uur geleden
'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

1 dag geleden
Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

1 dag geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

2 dagen geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

2 dagen geleden