Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Regering Suriname wil strengere maatregelen tegen coronavirus

Regering Suriname wil strengere maatregelen tegen coronavirus

PARAMARIBO (ANP) - De Surinaamse regering wil een speciale "uitzonderingswet" invoeren om verspreiding van het nieuwe coronavirus te beperken. Als deze spoedwet wordt aangenomen, kan de overheid de noodtoestand afkondigen. Volgens de lokale media Starnieuws en De Ware Tijd neemt het parlement de wet nog deze week in behandeling.

Bij acht mensen in Suriname is het longvirus vastgesteld. "Als het niet lukt de verspreiding in toom te houden, dan zullen de volksgezondheid, veiligheid en economie van Suriname ernstig in gevaar komen. Daarom is het noodzakelijk buitengewone maatregelen te treffen", staat in de tekst van de conceptwet.

Suriname nam na de eerste positieve test direct strenge maatregelen. Het luchtruim werd gesloten en er werd een avondklok ingesteld. De regering denkt dat er strengere maatregelen nodig zijn om het virus tegen te houden. De regering is bang dat meer besmettingen rampzalig zijn voor het land. Ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen zijn niet klaar voor een groot aantal patiënten, zo staat in de conceptwet.

Meer uit Buitenland

Amerikaans-Israëlisch overleg met Qatar over meer vrijlatingen

TEL AVIV/DOHA (ANP/AFP) - De leiders van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, William Burns, de Israëlische dienst Mossad, David Barnea en de premier van Qatar, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim al-Thani, overleggen dinsdag in Qatar over de overeenkomsten tussen Israël en Hamas. Volgens Israëlische media zouden de strijdende partijen willen praten over een langere wapenstilstand en de vrijlating van meer mensen dan tot dusver was afgesproken. Ze zouden ook spreken over de vraag of er ook andere gijzelaars of gevangenen vrij zouden kunnen komen.

1 uur geleden
Media: echtgenote Oekraïense spionnenchef mogelijk vergiftigd

KYIV (ANP/AFP/RTR) - De echtgenote van de Oekraïense militaire inlichtingenchef Kyrylo Boedanov lijdt aan vergiftigingsverschijnselen. Er wordt rekening gehouden met een moordaanslag, bevestigt een inlichtingenbron tegenover persbureau AFP na berichten in Oekraïense media.

2 uur geleden
Vaticaan bevestigt bezoek paus aan klimaattop Dubai

VATICAANSTAD (ANP/RTR) - Het Vaticaan zegt dat paus Franciscus zoals gepland naar de COP28 in Dubai gaat. De bevestiging komt nadat het hoofd van de rooms-katholieke kerk afgelopen weekend door ziekte een deel van zijn werk moest neerleggen.

2 uur geleden
Nog steeds sneeuwoverlast Duitsland, doden bij verkeersongelukken

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) - Duitsland heeft dinsdag opnieuw te maken met overlast door sneeuwval. Door de winterse omstandigheden zijn twee automobilisten om het leven gekomen bij verkeersongelukken.

3 uur geleden
Weduwe van seriemoordenaar Fourniret voor de rechter in Frankrijk

NANTERRE (ANP/AFP/BELGA) - In Frankrijk is een nieuw proces begonnen tegen Monique Olivier, de weduwe van de overleden seriemoordenaar Michel Fourniret. Ze wordt vervolgd voor haar betrokkenheid bij drie zaken die tientallen jaren geleden speelden.

3 uur geleden
Marokko pakt verdachte bommeldingenbombardement België op

BRUSSEL (ANP) - Marokko heeft een man opgepakt die verdacht wordt van de valse bommeldingen die Belgische scholen de laatste weken ontvingen. Tientallen scholen besloten uit voorzorg te sluiten en duizenden leerlingen moesten thuisblijven.

3 uur geleden
Frans oorlogsschip in Egypte voor behandeling zieke kinderen Gaza

PARIJS (ANP/RTR) - Een Frans oorlogsschip is aangekomen in Egypte en kan mogelijk deze week al gewonde kinderen uit Gaza behandelen. Dat meldde minister van Defensie Sébastien Lecornu, die op de radio stelde dat helikoptercarrier Dixmude beschikt over twee operatiezalen en veertig bedden.

4 uur geleden