Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Red het klimaat voor de wereld vergaat!'

'Red het klimaat voor de wereld vergaat!'

THOLEN - Het was een ontmoeting vol ideeën en energie, maandagmiddag in montessorischool De Kraal in Tholen. Ira von Harras, directeur van de Zeeuwse Milieu Federatie en haar collega Martijn de Jonge bezochten daar de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 om met de kinderen te praten en te werken over klimaatverandering, natuurbescherming en milieu.

Voor allen een heel actueel onderwerp: Ira organiseert de Klimaatmars die op 15 maart in Middelburg wordt gelopen en De Kraal is bijna klaar met het Natuurplein dat groep 5/6 dit najaar won. De kinderen zaten dan ook vol vragen en ideeën over gifgebruik, CO2 en smeltend poolijs. Want, constateerden ze zelf: naar kinderen moet worden geluisterd, zij zijn de toekomst. Fascinerend om te zien hoe ze vervolgens in tekeningen en zelfbedachte slogans verbindingen konden leggen tussen verbeelding en realiteit, vonden Martijn en Ira. Van die slogans zullen ze er verschillende naar de Klimaatmars meenemen. De dag erna, zaterdag 16 maart, houdt De Kraal een open dag voor alle belangstellenden. Het nieuwe Natuurplein is dan ook te zien, maar op 2 april wordt dit nog officieel geopend.

Meer uit Tholen

Burgemeester sluit woning aan Kotterstraat na vondst hennepkwekerij

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft besloten om een woning aan de Kotterstraat voor drie maanden te sluiten. Vorige maand trof de politie op dit adres een professionele hennepkwekerij. De bewoner is gearresteerd en wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op een woning aan het Slachtveld.

3 uur geleden
Drugsdealers aangehouden na inval in woning in Poortvliet

POORTVLIET - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een huiszoeking bij een woning aan het Kerkplein in Poortvliet. De actie volgde nadat er vanuit de buurt meerdere meldingen van overlast bij de politie binnenkwamen.

7 uur geleden
Minste fietsendiefstallen in Zeeland, op Tholen 25 mensen de dupe

ZEELAND - In 2023 werden er in Zeeland 1095 fietsendiefstallen gemeld. Dit aantal ligt 2,3 procent hoger dan het jaar ervoor. Op Tholen ging het om 25 diefstallen waarvan melding werd gedaan. Het werkelijke aantal kan dus nog hoger liggen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de politie en het CBS.  

11 uur geleden
Tholen doet weer mee aan NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet ook dit jaar weer mee met de vijfde editie van het Nederlandse en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Samen met inwoners en bedrijven gaan ze hun best doen om minimaal hetzelfde resultaat als in 2023 te behalen. Dat was landelijk de 18e plaats in de categorie kleine gemeenten en de 2e plaats in Zeeland.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week is gemaakt door Bineke Smit

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Bineke Smit die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden
Vanmiddag code geel voor regenbuien met kans op onweer en hagel

THOLEN - April doet wat hij wil, luidt de gezegde. En dat blijkt ook vandaag weer. De dag begon nog zonnig in Tholen, maar de meteorologen van het KNMI hebben voor vanmiddag code geel afgegeven voor regenbuien met kans op onweer en kleine stukjes hagel. Het verkeer kan hier mogelijk hinder van ondervinden.

2 dagen geleden
Wethouder Moerland steekt de handen uit de mouwen bij Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Hilde Moerland stak zaterdagmorgen ook de handen uit de mouwen. Deze ochtend ging ze zowel Sint-Maartensdijk als Tholen helpen met het gereedmaken van de zwembaden voor het nieuwe seizoen.

2 dagen geleden