Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rector school: toedracht dodelijk zeilongeluk is nog niet bekend

Rector school: toedracht dodelijk zeilongeluk is nog niet bekend

DEN HAAG (ANP) - Het is nog niet bekend hoe het ongeluk op een zeilboot kon gebeuren waardoor een scholiere uit Den Haag woensdag om het leven kwam. Dat zegt rector Katrien van de Gevel van de school waar het meisje op zat, Dalton Den Haag. Volgens Van de Gevel was het meisje, Tara, 12 jaar oud en zou ze binnenkort 13 worden. Aanvankelijk werd gezegd dat ze 13 was. Ze zat in de tweede klas van het vwo. Van de Gevel beschrijft haar als "een levenslustig meisje, sociaal en zelfstandig".

De school maakt al een jaar of dertig zeiltochten op de Waddenzee, vaak met dezelfde schippers. "Dit is de eerste keer dat het misgaat", zegt Van de Gevel donderdag. Op woensdag waren de leerlingen met in totaal zeven boten op weg naar de Waddenzee. Rond het middaguur brak plotseling de giek van de boot waar het meisje met ruim tien klasgenootjes op zat. Van de Gevel: "De schipper heeft meteen de hulpdiensten gewaarschuwd, die na 20 minuten op de boot waren. De leerlingen zijn benedendeks opgevangen. Daarna heeft de KNRM ze van boord gehaald en naar Harlingen gebracht. Daar kregen ze begeleiding van slachtofferhulp. Vervolgens zijn de leerlingen per bus naar Den Haag gegaan."

Alle activiteiten om het schooljaar te beginnen, zijn afgebroken. Brugklassers zijn vanuit hun kamp in Hengelo weer naar Den Haag gegaan. De derdeklassers, onder wie de oudere broer van het meisje, zijn teruggekeerd uit het Duitse Trier.

Op school wordt een herdenkingshoek voor Tara ingericht. Leerlingen krijgen begeleiding om het dodelijke ongeluk te verwerken. "Wat we horen is dat wij als docenten nu vooral willen praten en dat leerlingen dingen willen doen om haar te herdenken. Ook horen de leerlingen van slachtofferhulp dat alle reacties normaal zijn", zegt Van de Gevel. Maandag worden de lessen hervat.

De school krijgt ook hulp van de gemeente Den Haag. Burgemeester Jan van Zanen zegt: "Dit grijpt in. Ik ben zelf vader, binnenkort grootvader. Dit is vreselijk. Ik heb zoiets als kind twee keer meegemaakt, dat iemand op school overleed. Dat vergeet je nooit meer. Wij zijn er voor de school en haar familie, voor haar vriendinnetjes en voor haar sportvereniging."

Meer uit Binnenland

Man (60) overleden na verblijf in politiecel in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een 60-jarige man uit Rotterdam is donderdag overleden nadat hij een tijd had vastgezeten in het hoofdbureau aan het Doelwater in Rotterdam. Dat meldt de politie.

1 uur geleden
Johan Derksen voor het eerst in top 3 Media100, Arjen Lubach op 1

AMSTERDAM (ANP) - Johan Derksen staat dit jaar op de derde plek in de Media100, de jaarlijkse lijst van de honderd meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media. Het is voor het eerst dat de tv-analist zo hoog in de lijst staat. Hij moet zijn baas John de Mol, die op de tweede plek staat, nog wel voor zich dulden. Arjen Lubach staat net als vorig jaar op de eerste plek.

1 uur geleden
Barendrecht wil alsnog opvanglocatie bij grens met Rotterdam

BARENDRECHT (ANP) - Barendrecht wil tegen de grens met Rotterdam alsnog een opvanglocatie voor asielzoekers realiseren. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

1 uur geleden
Grote spoorstaking in Duitsland begonnen, veel hinder verwacht

BERLIJN (ANP) - Een landelijke spoorstaking in Duitsland is donderdagavond om 22.00 uur van start gegaan. Spoorpersoneel legt in totaal 24 uur het werk neer. De verwachting is dat daardoor duizenden treinen niet zullen rijden, zowel op regionale verbindingen als langeafstandstrajecten. NS heeft al aangekondigd dat er vrijdag geen internationale treinen tussen Nederland en Duitsland zullen rijden.

1 uur geleden
Honderden mensen bijeen op de Dam in Amsterdam voor Chanoeka

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam is donderdagavond de nationale chanoekaviering begonnen. Tijdens de viering wordt een grote chanoekia, een negenarmige kandelaar, aangestoken. Onder anderen demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) en rabbijn Simcho Stanton zijn aanwezig bij de start van het joodse feest, dat tot en met vrijdag 15 december duurt.

4 uur geleden
Nieuwe acties op stations voor staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Op meerdere treinstations zijn donderdag weer honderden mensen bijeen gekomen voor sit-ins "in opstand tegen de genocide en etnische zuivering in Palestina". De actievoerders eisen onder andere dat de Nederlandse overheid oproept tot een permanent staakt-het-vuren en onvoorwaardelijke humanitaire toegang voor de bevolking in Gaza.

5 uur geleden
Politie: meerdere aangiften 'heftig' incident PowNed op Ameland

NES (ANP) - Er zijn inmiddels meerdere aangiften gedaan naar aanleiding van het incident dat zich dinsdagavond op Ameland heeft afgespeeld tussen eilandbewoners en een cameraploeg van PowNed. Zowel de omroep als inwoners van Ameland hebben aangifte gedaan, zegt een woordvoerder van de politie.

6 uur geleden