Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Records Wall Street alweer aan diggelen

Records Wall Street alweer aan diggelen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met overduidelijke winsten gesloten. Daarbij werden eerdere records weer gebroken. Beleggers werden niet van hun stuk gebracht door politieke ontwikkelingen in Washington, waar in de Senaat het proces over de afzetting van president Donald Trump formeel van start is gegaan. De aandacht ging uit naar een reeks bedrijven die met cijfers kwamen.

De Dow-Jonesindex sloot 0,9 procent hoger op 29.297,64 punten. De breed samengestelde S&P 500 eindigde 0,8 procent hoger op 3316,81 punten en technologiebeurs Nasdaq won 1,1 procent tot 9357,13 punten.

Op het vlak van handel hadden financiële markten een nieuwe opsteker. Een dag na de ondertekening van een gedeeltelijk handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China, nam de Senaat een nieuw Noord-Amerikaans handelsverdrag aan. Daarmee hoeft de opvolger van het NAFTA-verdrag alleen nog maar ondertekend te worden door president Trump.

Consumentencijfers

Nieuwe macro-economische gegevens lieten bovendien zien dat consumenten in de VS nog gretig in de buidel tasten. De detailhandelsverkopen gingen in december omhoog, maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.

Bij de bedrijven won Morgan Stanley 6,6 procent na het openen van de boeken. Branchegenoot BNY Mellon, dat last had van lage renteniveaus, kon beleggers niet bekoren en verloor 7,8 procent.

PPG Industries

Verfproducent PPG Industries speelde 2,6 procent kwijt. Het bedrijf stelde teleur met zijn kwartaalcijfers en vooruitzichten. Aluminiumproducent Alcoa stond bijna 12 procent lager. Het concern verwacht dat dit jaar een overschot ontstaat op de markt voor aluminium.

Juweliersketen Signet werd ruim 40 procent meer waard. Het winkelconcern zag in goede verkoopcijfers in de kerstperiode aanleiding zijn vooruitzichten voor 2020 te verhogen. Chipbedrijven Micron Technology, AMD en Intel wonnen tot 2,6 procent na sterke resultaten van het Taiwanese TSMC, een van 's werelds grootste makers van smartphonechips.

De euro was 1,1238 dollar waard, tegen 1,1131 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent meer op 58,61 dollar. Brentolie steeg 1,2 procent in prijs tot 64,78 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Duizenden woningen zijn te bezichtigen tijdens Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Woningverkopers openen zaterdag hun deuren voor potentiële kopers tijdens de Open Huizen Dag. Daar komen waarschijnlijk tienduizenden bezoekers op af. Makelaarsorganisatie NVM kan nog niet zeggen hoeveel bezoekers deze editie worden verwacht of hoeveel huizen opengaan. Volgens huizenwebsite Funda doen meer dan 9000 woningen mee. De NVM meldt dat er nog steeds aanmeldingen kunnen binnenkomen.

2 uur geleden
Overwegend verliezen op Wall Street terwijl shutdown dreigt

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine verliezen het weekend ingegaan. Onder meer de dreiging van een zogenoemde shutdown drukte op het sentiment. Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om zo'n scenario nog af te wenden heeft het vrijdag niet gered. Als er niet snel een oplossing komt, komen Amerikaanse overheidsdiensten zondag al zonder geld te zitten.

6 uur geleden
Topman de Bijenkorf: consument houdt steeds meer hand op de knip

AMSTERDAM (ANP) - De consument houdt steeds meer de hand op de knip. Daarop wijst topman Giovanni Colauto van de Bijenkorf in een toelichting op de jaarcijfers van de warenhuisketen. Volgens hem zijn de omstandigheden in de winkelbranche momenteel daarom "erg uitdagend".

7 uur geleden
Klaas Knot waarschuwt voor risico's schulden bij schaduwbanken

BASEL (ANP) - Klaas Knot maakt zich als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB) zorgen over de grote schuldenlast van zogenoemde schaduwbanken, oftewel financiële spelers die buiten het traditionele bankensysteem opereren. In gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times waarschuwt hij dat die schulden, en het gebrek aan goede informatie hierover, een risico vormen voor de mondiale financiële stabiliteit.

8 uur geleden
Nog meer werknemers Amerikaanse autofabrieken leggen werk neer

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Nog meer werknemers van autofabrieken in de Verenigde Staten gaan staken, meldt vakbond United Auto Workers (UAW). Werknemers van General Motors (GM), Ford en Chrysler-moederbedrijf Stellantis legden twee weken geleden het werk neer omdat ze onder meer een hoger loon willen.

11 uur geleden
Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde vrijdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers leken zich niet van de wijs te laten brengen door een nieuwe gerechtelijke uitspraak over de fusie van PostNL met Sandd. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is ook nog onduidelijk, aangezien PostNL en Sandd inmiddels al jaren gefuseerd zijn en het lastig lijkt om dat nog ongedaan te maken.

11 uur geleden
Topman Philips: mogelijk nog 7 jaar bezig met slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg. Er lopen nog tal van rechtszaken van gebruikers van de apparaten tegen het Nederlandse medisch-technologisch concern over gezondheidsschade. Ook is Philips momenteel met de Amerikaanse toezichthouder FDA in gesprek over de kwestie.

11 uur geleden