Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Records Wall Street alweer aan diggelen

Records Wall Street alweer aan diggelen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met overduidelijke winsten gesloten. Daarbij werden eerdere records weer gebroken. Beleggers werden niet van hun stuk gebracht door politieke ontwikkelingen in Washington, waar in de Senaat het proces over de afzetting van president Donald Trump formeel van start is gegaan. De aandacht ging uit naar een reeks bedrijven die met cijfers kwamen.

De Dow-Jonesindex sloot 0,9 procent hoger op 29.297,64 punten. De breed samengestelde S&P 500 eindigde 0,8 procent hoger op 3316,81 punten en technologiebeurs Nasdaq won 1,1 procent tot 9357,13 punten.

Op het vlak van handel hadden financiƫle markten een nieuwe opsteker. Een dag na de ondertekening van een gedeeltelijk handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China, nam de Senaat een nieuw Noord-Amerikaans handelsverdrag aan. Daarmee hoeft de opvolger van het NAFTA-verdrag alleen nog maar ondertekend te worden door president Trump.

Consumentencijfers

Nieuwe macro-economische gegevens lieten bovendien zien dat consumenten in de VS nog gretig in de buidel tasten. De detailhandelsverkopen gingen in december omhoog, maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.

Bij de bedrijven won Morgan Stanley 6,6 procent na het openen van de boeken. Branchegenoot BNY Mellon, dat last had van lage renteniveaus, kon beleggers niet bekoren en verloor 7,8 procent.

PPG Industries

Verfproducent PPG Industries speelde 2,6 procent kwijt. Het bedrijf stelde teleur met zijn kwartaalcijfers en vooruitzichten. Aluminiumproducent Alcoa stond bijna 12 procent lager. Het concern verwacht dat dit jaar een overschot ontstaat op de markt voor aluminium.

Juweliersketen Signet werd ruim 40 procent meer waard. Het winkelconcern zag in goede verkoopcijfers in de kerstperiode aanleiding zijn vooruitzichten voor 2020 te verhogen. Chipbedrijven Micron Technology, AMD en Intel wonnen tot 2,6 procent na sterke resultaten van het Taiwanese TSMC, een van 's werelds grootste makers van smartphonechips.

De euro was 1,1238 dollar waard, tegen 1,1131 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent meer op 58,61 dollar. Brentolie steeg 1,2 procent in prijs tot 64,78 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Wall Street sluit week af met verliesbeurt

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag fors lager gesloten. Het sentiment werd net als een dag eerder opnieuw gedrukt door de zorgen over het nieuwe coronavirus en de economische gevolgen van de aanhoudende uitbraak. Verder ging de aandacht van beleggers onder meer uit naar bedrijfsresultaten zoals die van tractorbouwer Deere.

6 uur geleden
'eBay denkt aan verkoop divisie waar ook Marktplaats onder valt'

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Veilingwebsite eBay denkt erover om zijn advertentietak te koop te zetten. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Tot die divisie behoort ook het Nederlandse Marktplaats. Met de verkoop geeft eBay toe aan druk van de activistische investeerder Starboard.

6 uur geleden
Rutte: vastlopen EU-onderhandelingen geen ramp

BRUSSEL (ANP) - Het vastlopen van de onderhandelingen over de Europese meerjarenbegroting "is geen ramp". Dat zei premier Mark Rutte na afloop van de EU-top over het budget van 2021 tot en met 2027 in Brussel. Die was donderdagmiddag begonnen en werd na zo'n dertig uur vruchteloos heen-en-weer gepraat door EU-president Charles Michel afgebroken.

7 uur geleden
EU-president breekt top over begroting af

BRUSSEL (ANP) - De top van de Europese regeringsleiders over de meerjarenbegroting is vrijdagavond afgebroken. Volgens EU-president Charles Michel was het "jammer genoeg niet mogelijk" een akkoord te bereiken. "We hebben meer tijd nodig", zei hij op een persconferentie na afloop. "Het is heel ingewikkeld door het vertrek van de Britten uit de EU waardoor een gat van 60 tot 75 miljard euro is ontstaan."

9 uur geleden
EU-leiders dan toch bijeen voor aangepast begrotingsvoorstel

BRUSSEL (ANP) - De regeringsleiders van de EU-landen zijn vrijdag rond 19.00 uur naar de centrale onderhandelingstafel gekomen om verder te praten over de Europese meerjarenbegroting. Gedurende de dag was het plenaire overleg zes keer opgeschoven.

9 uur geleden
Europese beurzen gaan met verliezen weekend in

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met verliezen de handel uitgegaan. Beleggers bleven terughoudend door de zorgen over de economische impact van de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China. Techbedrijf CM.com maakte zijn beursdebuut, maar beleefde daar weinig plezier aan. Op het Damrak stonden verder bouwer BAM en biotechbedrijf Galapagos in de aandacht nadat ze de boeken openden.

10 uur geleden
Coronavirus pakt verschillend uit voor Nederlanders in China

SHANGHAI (ANP) - Het nieuwe coronavirus pakt verschillend uit voor Nederlanders die in China een bedrijf hebben. Waar sommige ondernemers een klap verwachten omdat de verkopen in het Aziatische land tot stilstand zijn gekomen, profiteert een andere groep juist van een toegenomen vraag naar bijvoorbeeld voedingsmiddelen via het internet. "Hoe het virus je bedrijf raakt, ligt heel erg aan de industrie waarin je zit", stelt een woordvoerder van de Nederlands Chinese Handelskamer.

12 uur geleden