Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Records Wall Street alweer aan diggelen

Records Wall Street alweer aan diggelen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met overduidelijke winsten gesloten. Daarbij werden eerdere records weer gebroken. Beleggers werden niet van hun stuk gebracht door politieke ontwikkelingen in Washington, waar in de Senaat het proces over de afzetting van president Donald Trump formeel van start is gegaan. De aandacht ging uit naar een reeks bedrijven die met cijfers kwamen.

De Dow-Jonesindex sloot 0,9 procent hoger op 29.297,64 punten. De breed samengestelde S&P 500 eindigde 0,8 procent hoger op 3316,81 punten en technologiebeurs Nasdaq won 1,1 procent tot 9357,13 punten.

Op het vlak van handel hadden financiële markten een nieuwe opsteker. Een dag na de ondertekening van een gedeeltelijk handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China, nam de Senaat een nieuw Noord-Amerikaans handelsverdrag aan. Daarmee hoeft de opvolger van het NAFTA-verdrag alleen nog maar ondertekend te worden door president Trump.

Consumentencijfers

Nieuwe macro-economische gegevens lieten bovendien zien dat consumenten in de VS nog gretig in de buidel tasten. De detailhandelsverkopen gingen in december omhoog, maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.

Bij de bedrijven won Morgan Stanley 6,6 procent na het openen van de boeken. Branchegenoot BNY Mellon, dat last had van lage renteniveaus, kon beleggers niet bekoren en verloor 7,8 procent.

PPG Industries

Verfproducent PPG Industries speelde 2,6 procent kwijt. Het bedrijf stelde teleur met zijn kwartaalcijfers en vooruitzichten. Aluminiumproducent Alcoa stond bijna 12 procent lager. Het concern verwacht dat dit jaar een overschot ontstaat op de markt voor aluminium.

Juweliersketen Signet werd ruim 40 procent meer waard. Het winkelconcern zag in goede verkoopcijfers in de kerstperiode aanleiding zijn vooruitzichten voor 2020 te verhogen. Chipbedrijven Micron Technology, AMD en Intel wonnen tot 2,6 procent na sterke resultaten van het Taiwanese TSMC, een van 's werelds grootste makers van smartphonechips.

De euro was 1,1238 dollar waard, tegen 1,1131 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent meer op 58,61 dollar. Brentolie steeg 1,2 procent in prijs tot 64,78 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Corona raakt markt voor verhuur kantoren en bedrijfsruimte hard'

AMSTERDAM (ANP) - De markt voor verhuur van kantoren en bedrijfsruimte merkt de uitbraak van het nieuwe coronavirus in de cijfers. Het investeringsvolume in de markt was afgelopen maand meer dan de helft lager dan in maart 2019, en er werd een derde minder kantoorruimte in gebruik genomen, stelt vastgoedspecialist Cushman & Wakefield.

30 minuten geleden
KLM gaat niet door met tijdelijk personeel

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM neemt afscheid van personeel met een tijdelijk contract. Dat bevestigde KLM-baas Pieter Elbers na een bericht van cabinevakbond VNC. De bond heeft KLM er naar eigen zeggen niet van weten te overtuigen personeel aan boord te houden.

54 minuten geleden
Krimp voor industrie VS door coronacrisis

NEW YORK (ANP) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in maart gekrompen door de gevolgen van de coronacrisis. Dat komt naar voren uit een cijfer van marktonderzoeker ISM.

1 uur geleden
Adidas betaalt toch winkelhuur en biedt excuses aan

BERLIJN (ANP/RTR) - Adidas gaat toch huur over de maand april betalen voor al zijn winkels. Eerder kondigde Adidas juist aan dat het geen huur zou betalen voor winkels die gedwongen moesten sluiten vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Het Duitse sportkledingmerk besloot overstag te gaan vanwege de forse imagoschade.

1 uur geleden
Coronacrisis pakt 'dramatisch' uit voor pensioenfondsen

ROTTERDAM (ANP) - De financiële positie van Nederlandse pensioenfondsen is door de coronacrisis flink verder verslechterd. De maand pakte dramatisch uit voor de fondsen, constateert advies- en onderzoeksbureau Aon. Met een gemiddelde dekkingsgraad van 85 procent zullen de meeste fondsen afgelopen maand onder de kritische dekkingsgraad gezakt zijn. Dit betekent opnieuw dat miljoenen mensen afstevenen op een korting op hun pensioen per het einde van dit jaar.

1 uur geleden
Wall Street opent fors lager

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met stevige minnen aan de nieuwe handelsdag begonnen. De uitbraak van het coronavirus blijft de markten domineren. Beleggers verwerkten ook het een banenrapport van loonstrookverwerker ADP waaruit bleek dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven door de coronacrisis is gekrompen, al was die krimp wel veel minder sterk dan verwacht. Het rapport van ADP loopt vooruit op het banencijfer van de Amerikaanse overheid op vrijdag.

1 uur geleden
'Sterke toename in hypotheekaanvragen door corona'

UTRECHT (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen nam in de maand maart fors toe als gevolg van de corona-uitbraak, stelt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Het aantal aanvragen lag op 59.357, bijna twee keer zo hoog als in dezelfde maand in de afgelopen drie jaar.

2 uur geleden