Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Records Wall Street alweer aan diggelen

Records Wall Street alweer aan diggelen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met overduidelijke winsten gesloten. Daarbij werden eerdere records weer gebroken. Beleggers werden niet van hun stuk gebracht door politieke ontwikkelingen in Washington, waar in de Senaat het proces over de afzetting van president Donald Trump formeel van start is gegaan. De aandacht ging uit naar een reeks bedrijven die met cijfers kwamen.

De Dow-Jonesindex sloot 0,9 procent hoger op 29.297,64 punten. De breed samengestelde S&P 500 eindigde 0,8 procent hoger op 3316,81 punten en technologiebeurs Nasdaq won 1,1 procent tot 9357,13 punten.

Op het vlak van handel hadden financiële markten een nieuwe opsteker. Een dag na de ondertekening van een gedeeltelijk handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China, nam de Senaat een nieuw Noord-Amerikaans handelsverdrag aan. Daarmee hoeft de opvolger van het NAFTA-verdrag alleen nog maar ondertekend te worden door president Trump.

Consumentencijfers

Nieuwe macro-economische gegevens lieten bovendien zien dat consumenten in de VS nog gretig in de buidel tasten. De detailhandelsverkopen gingen in december omhoog, maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.

Bij de bedrijven won Morgan Stanley 6,6 procent na het openen van de boeken. Branchegenoot BNY Mellon, dat last had van lage renteniveaus, kon beleggers niet bekoren en verloor 7,8 procent.

PPG Industries

Verfproducent PPG Industries speelde 2,6 procent kwijt. Het bedrijf stelde teleur met zijn kwartaalcijfers en vooruitzichten. Aluminiumproducent Alcoa stond bijna 12 procent lager. Het concern verwacht dat dit jaar een overschot ontstaat op de markt voor aluminium.

Juweliersketen Signet werd ruim 40 procent meer waard. Het winkelconcern zag in goede verkoopcijfers in de kerstperiode aanleiding zijn vooruitzichten voor 2020 te verhogen. Chipbedrijven Micron Technology, AMD en Intel wonnen tot 2,6 procent na sterke resultaten van het Taiwanese TSMC, een van 's werelds grootste makers van smartphonechips.

De euro was 1,1238 dollar waard, tegen 1,1131 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent meer op 58,61 dollar. Brentolie steeg 1,2 procent in prijs tot 64,78 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Strafrechtelijk onderzoek naar mogelijk gesjoemel met coronasteun

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) heeft ongeveer 900 meldingen binnengekregen over mogelijk gesjoemel met coronasteunmaatregelen. Het gaat om fraude, misbruik of oneigenlijk gebruik. Er lopen inmiddels circa 40 onderzoeken die bij voldoende bewijs tot een strafrechtelijke vervolging zouden kunnen leiden. Ruim 45 andere gevallen zijn bestuursrechtelijk opgepakt.

1 dag geleden
Werkgevers: alles uit de kast om tweede lockdown te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - "Trek alles uit de kast om een tweede golf en lockdown te voorkomen!" Die oproep doen VNO-NWC en MKB-Nederland zaterdag in een brief aan alle leden en branches in Nederland. Ze doen een klemmend beroep op iedereen om er "met elkaar alles aan te doen om de gedragsregels wérkelijk in acht te nemen en elkaar daar ook op aan te spreken".

1 dag geleden
‘Starters op woningmarkt moeten wensenlijst aanpassen’

AMSTERDAM (ANP) - Het vinden van een huis is voor starters een helse klus door het beperkte woningaanbod en de enorme concurrentie. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en tien organisaties helpen deze groep daarom door hen beter te informeren met een nieuwe website en de ‘Week van de Starter’. De belangrijkste adviezen zijn om verder te kijken dan de stad, kritisch naar de wensenlijst te kijken en in te zetten op nieuwbouwprojecten waar beleggers worden geweerd.

1 dag geleden
Justitie VS vraagt rechter om WeChat te verwijderen uit appstores

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft de rechter in San Francisco gevraagd om de VS tijdelijk toestemming te geven om de Chinese chatapplicatie WeChat te weren uit de Amerikaanse appstores.

1 dag geleden
Rechter VS behandelt TikTok-zaak enkele uren voor ingaan verbod

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse federale rechter buigt zich zondagochtend over de vraag of de Verenigde Staten de app TikTok mogen verbannen uit Amerikaanse appstores. Dat is slechts uren voordat het verbod op het populaire videoplatform zou moeten ingaan.

1 dag geleden
Google-moeder schikt in rechtszaak om seksuele intimidatie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Het moederbedrijf van Google, Alphabet, heeft een schikking ter waarde van 310 miljoen dollar getroffen in een rechtszaak wegens wangedrag door leidinggevenden bij het bedrijf. Aandeelhouders beschuldigden de zoekmachinegigant ervan verkeerd te hebben gehandeld na aanwijzingen van seksuele intimidatie op de werkvloer. Het technologieconcern belooft nu meer te doen tegen misstanden.

1 dag geleden
Koopjesjagers stuwen Wall Street naar winst

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met forse winsten de handel uitgegaan. Beleggers die van recente koersdalingen wilden profiteren door flink in te kopen, duwden de graadmeters omhoog. Vooral grote technologiefondsen waren in trek. Dat verbloemde de heersende zorgen om oplopende besmettingsaantallen in Europa en de Verenigde Staten en het uitblijven van een nieuw Amerikaans steunpakket.

2 dagen geleden