Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechter: Burgemeester Sijbers mag woning op Tholen sluiten na drugsvondst

Rechter: Burgemeester Sijbers mag woning op Tholen sluiten na drugsvondst

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers mag een woning en schuur op Tholen voor drie maanden sluiten vanwege de vondst van soft- en harddrugs. Dat heeft de rechtbank in Breda gisteren bekendgemaakt na bezwaar van de bewoner. De politie trof de verdachte thuis aan met een witte supermarkttas vol drugs.

Naar aanleiding van een anonieme melding heeft de politie op 26 april 2023 in de woning op Tholen onderzoek gedaan. Bij de ingang van de woning troffen de agenten de bewoner aan, zittend op een stoel in de hal. Naast hem stond een witte supermarkttas met daarin 364 gram hennepgruis. Daarnaast werden in de woning drie zakken met hennepkruimels aangetroffen. In de schuur van de woning werden soft- en harddrugs gevonden. 

Medische problemen

Op 26 juni oordeelde burgemeester Sijbers dat de woning van de verdachte voor drie maanden gesloten zou worden. De bewoner vroeg een week later om heroverweging van het besluit, maar Sijbers wilde niet van standpunt veranderen. Na bezwaar van de verdachte eindigde de zaak bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant in Breda.

De bewoner, die beweert al 28 jaar zonder problemen in de woning te wonen en kampt met psychische en medische problemen, betoogde dat hij niet betrokken is bij drugshandel en dat de drugs niet van hem zijn. Hij stelde dat de sluiting van zijn woning een te zware straf zou zijn en dat de burgemeester onvoldoende had gemotiveerd waarom een waarschuwing of kortere sluitingsperiode niet kon.

Lichtere maatregel

Volgens de rechter is de burgemeester bevoegd om de woning te sluiten vanwege de drugsvondsten. De rechter concludeerde dat in dit geval de sluiting geschikt was om drugshandel tegen te gaan en dat er geen bijzondere omstandigheden waren die een lichtere maatregel rechtvaardigden. Daarom werd het verzoek van de verdachte afgewezen.

De beslissing van de rechter betekent dat de woning en schuur voor drie maanden gesloten mag blijven, ondanks het bezwaar van de bewoner. De bewoner heeft al geen toegang tot zijn woning sinds 29 augustus.

Meer uit Tholen

Foto's: Zeven inwoners van Tholen ontvangen een Koninklijke onderscheiding [FOTOALBUM]

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft vrijdagochtend zeven inwoners van de gemeente Tholen verrast met een Koninklijke onderscheiding. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op de foto stralen ze met hun welverdiende lintje.

47 minuten geleden
Aan de keukentafel met Alexander: 'Ik ben gestart om anderen te waarschuwen' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Alexander Koppelmans van Xtract BV en MKB Cybertraining BV.

8 uur geleden
Sloop basisschool De Regenboog deze week begonnen

THOLEN - Een aannemer is in opdracht van de gemeente deze week gestart met de sloop van het oude pand van De Regenboog aan de Molenvlietsedijk. Sinds 2021 worden het gebouw niet meer gebruikt voor lessen, omdat de basisschool is verhuisd naar de Brede School aan de Abraham Beeckmanlaan.

12 uur geleden
Koningsdag 2024 op Sint Philipsland en Tholen begonnen [FOTOALBUM]

THOLEN - Hoera! Koningsdag in de gemeente Tholen is begonnen. De meeste kernen begonnen deze feestelijke dag met het zingen van het volkslied.

1 dag geleden
Excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde

THOLEN - In mei, juni en dit jaar ook in juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid om de eeuwenoude vangstmethode op onder andere de beroemde Bergse ansjovis van dichtbij mee te maken!

1 dag geleden
Keukenbrand in woning aan de Tienhoven: Team Brandonderzoek onderzoekt oorzaak

SINT-ANNALAND- In een woning aan de Tienhoven heeft op zaterdagmorgen een brand gewoed. Volgens de melding betrof het een keukenbrand. De brandweer had de brand snel onder controle. Team Brandonderzoek heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. 

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Skyline van Scherpenisse'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Piet Alkema die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden