Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtbank vonnist na eis levenslang voor gezinsmoord Etten-Leur

Rechtbank vonnist na eis levenslang voor gezinsmoord Etten-Leur

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Onur K. (34) uit Etten-Leur. Tegen hem is eind september levenslang geëist, omdat hij op 27 maart vorig jaar zijn vrouw (31), moeder (65), zoon (6) en dochter (2) zou hebben vermoord.

K. bekende de moord op zijn moeder. Hij zegt dat onbekenden zijn kinderen en zijn vrouw moeten hebben gedood. Daarna zou hij zijn moeder zelf hebben omgebracht om haar rouw te besparen. De officier van justitie oordeelde echter dat hij ze alle vier "één voor één" met zijn handen en met snoeren wurgde na toediening van zware pijnstillers. Hij zou zijn familie hebben gedood omdat hij gezichtsverlies vanwege torenhoge schulden niet zou aankunnen.

Gedragsdeskundigen van het Pieter Baan Centrum konden geen conclusies trekken over de geestestoestand van Onur K. Om die reden is geen tbs geëist. K. wordt beschouwd als volledig toerekeningsvatbaar.

Het opleggen van een levenslange straf komt in Nederland weinig voor, vooral als het niet gaat om moorden in het criminele circuit of vanwege terroristische motieven.

Meer uit Binnenland

Feyenoord gehuldigd op Binnenrotte na bekerwinst

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse club Feyenoord wordt gehuldigd op de Binnenrotte in het centrum van de stad. De voetballers wonnen zondagavond in De Kuip met 1-0 de strijd om de KNVB-beker van het Nijmeegse NEC.

45 minuten geleden
Civiele rechter buigt zich over mondkapjesdeal Sywert van Lienden

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Staat staat maandag in de rechtbank in Amsterdam tegenover het bedrijf van Sywert van Lienden en twee compagnons in een zaak over de omstreden mondkapjesdeal. De overheid wil de miljoenen terug die met de handel in mondkapjes zijn verdiend.

47 minuten geleden
Huldiging Feyenoord maandag op de Binnenrotte

ROTTERDAM (ANP) - KNVB-bekerwinnaar Feyenoord wordt maandag gehuldigd op de Binnenrotte in het centrum van Rotterdam. De club won zondagavond in De Kuip met 1-0 van NEC uit Nijmegen.

7 uur geleden
Deken bemiddelt tussen Sywert van Lienden en SHA

AMSTERDAM (ANP) - De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten heeft bemiddeld tussen Sywert van Lienden en de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA). Onderwerp van gesprek was het beslag dat door de stichting is gelegd op Van Liendens bezittingen. Dat bevestigt advocaat Jaap-Willem Roozemond, die Van Lienden sinds deze week kosteloos bijstaat, na berichtgeving door het FD.

8 uur geleden
Omwonenden Tata Steel in actie voor schone lucht

IJMUIDEN (ANP) - Ongeveer 150 demonstranten hebben zondagmiddag meegedaan aan de wandeling 'Samen voor schone lucht'. De deelnemers vertrokken rond 13.30 uur vanaf een verzamelplek in IJmuiden richting het hoofdkantoor van Tata Steel Nederland.

12 uur geleden
Bank op A2 bij Vught, automobilisten moeten uitwijken

VUGHT (ANP) - Op de A2 bij Vught heeft zondag een bank gestaan. Uit een filmpje dat Rijkswaterstaat op X heeft geplaatst, blijkt dat automobilisten moesten uitwijken via de vluchtstrook om een botsing ermee te voorkomen.

13 uur geleden
Circa 150 demonstranten begonnen aan wandeling naar Tata Steel

IJMUIDEN (ANP) - Ongeveer 150 mensen hebben zich zondagmiddag verzameld in IJmuiden om mee te doen aan de wandeling 'Samen voor schone lucht'. De stoet die eindigt bij het hoofdkantoor van Tata Steel Nederland is rond 13.30 uur vertrokken, laat een woordvoerder van Greenpeace weten.

14 uur geleden