Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtbank: 'Gemeente heeft gelijk in zaak Maerloo'

Rechtbank: 'Gemeente heeft gelijk in zaak Maerloo'

THOLEN - Foundation Maerloo wist of kon weten dat de beschuldigingen richting de burgemeester en de gemeentesecretaris niet klopten. Dat zegt de rechtbank over de uitlatingen tijdens een zitting bij de Raad van State dat zij zouden meeewerken aan de doelen van een terroristische en criminele organisatie. Burgemeester Ger van de Velde en Simon Nieuwkoop lieten dit niet over hun kant gaan en spanden een rechtszaak aan. Zij kregen gelijk.

Foundation Maerloo zet zich in voor kinderen in ontwikkelingslanden, maar raakte verwikkeld in een vervelende situatie. De gemeente Tholen sommeerde eerder dat de bouwwerken op een perceel in Sint Philipsland illegaal gerealiseerd waren en dus verwijderd moesten worden. Daar was de stichting het niet mee eens en de kwestie eindigde bij de Raad van State. Daar deden leden van de stichting uitspraken over de gemeente die Tholen niet accepteerde.

Er werd een civielrechtelijke procedure tegen de 'Foundation Maerloo' gestart om een einde te maken aan de onjuiste beschuldigingen. "Ambtenaren die gewoon hun werk uitvoeren, kunnen met dit soort beschuldigingen te maken krijgen. Dat kan een ondermijnende werking hebben op hun taakuitoefening. De proportionaliteit en intensiteit van de aantijgingen noodzaken mij tot een indringend verzoek aan u om een uitspraak te doen waarbij dit stopt", aldus de burgemeester tijdens de zitting in 2019.

De gemeente, de burgemeester en de gemeentesecretaris zijn recent in het gelijk gesteld. Burgemeester en gemeentesecretaris ontvangen een schadevergoeding, welke in de gemeentekas wordt gestort als bijdrage in de juridische ondersteuning. Ook worden de proceskosten vergoed. De gemeentesecretaris zegt in een reactie op het vonnis: "Integriteit weegt heel zwaar voor mij. Die is onrechtmatig in opspraak gebracht. Dat is nu door de rechter bevestigd." 

Meer uit Tholen

UWV: 'Iets meer ruimte op de arbeidsmarkt in Zeeland'

ZEELAND - De spanning op de arbeidsmarkt in Zeeland is in het vierde kwartaal van 2023 afgenomen. Dat is voor het tweede kwartaal op rij. Naar verwachting daalt de spanning in 2024 verder. Dat komt doordat het aantal vacatures afneemt en het aantal personen met een WW-uitkering stijgt. Toch wordt de arbeidsmarkt in onze provincie nog altijd als zeer krap getypeerd. Voor veel werkgevers blijft het lastig om geschikt personeel te vinden. De grootste krapte is er bij zorg- en dienstverlenende beroepen en in de ICT. 

1 uur geleden
Wisselvallig en vrij koud weekend, mogelijk spectaculaire luchten

THOLEN - We krijgen dit weekend te maken met een mix van zon, wolken en enkele buien. De meeste buien zijn weggelegd voor de zaterdag en de meeste zonuren zien we terug op de zondag. Beide dagen liggen de maxima rond een graad of 10 en daarmee is het koud voor de tijd van het jaar. Gebruikelijke waarden voor deze tijd van het jaar zijn 13 tot 17 graden.

1 dag geleden
Burgemeester sluit woning aan Kotterstraat na vondst hennepkwekerij

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft besloten om een woning aan de Kotterstraat voor drie maanden te sluiten. Vorige maand trof de politie op dit adres een professionele hennepkwekerij. De bewoner is gearresteerd en wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op een woning aan het Slachtveld.

1 dag geleden
Drugsdealers aangehouden na inval in woning in Poortvliet

POORTVLIET - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een huiszoeking bij een woning aan het Kerkplein in Poortvliet. De actie volgde nadat er vanuit de buurt meerdere meldingen van overlast bij de politie binnenkwamen.

1 dag geleden
Minste fietsendiefstallen in Zeeland, op Tholen 25 mensen de dupe

ZEELAND - In 2023 werden er in Zeeland 1095 fietsendiefstallen gemeld. Dit aantal ligt 2,3 procent hoger dan het jaar ervoor. Op Tholen ging het om 25 diefstallen waarvan melding werd gedaan. Het werkelijke aantal kan dus nog hoger liggen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de politie en het CBS.  

2 dagen geleden
Tholen doet weer mee aan NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet ook dit jaar weer mee met de vijfde editie van het Nederlandse en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Samen met inwoners en bedrijven gaan ze hun best doen om minimaal hetzelfde resultaat als in 2023 te behalen. Dat was landelijk de 18e plaats in de categorie kleine gemeenten en de 2e plaats in Zeeland.

2 dagen geleden
Thoolse lezersfoto van de week is gemaakt door Bineke Smit

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Bineke Smit die de spotlight mocht vangen.

3 dagen geleden