Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Real Madrid, Chelsea en ManCity nu al uit Champions League'

'Real Madrid, Chelsea en ManCity nu al uit Champions League'

MONTREUX (ANP/RTR) - Real Madrid, Chelsea en Manchester City zullen waarschijnlijk per direct uit de Champions League worden gezet vanwege hun betrokkenheid bij de oprichting van een afgescheiden Super League. "Dat verwacht ik", gaf UEFA-bestuurslid Jesper Møller, tevens voorzitter van de Deense voetbalbond, te kennen.

De drie clubs hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Real Madrid speelt op 27 april de eerste wedstrijd thuis tegen Chelsea en Paris Saint-Germain ontvangt een dag later Manchester City. De returns zijn de week daarop.

Eerder op de dag had UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin na een vergadering in Montreux al gezegd dat hij zo snel mogelijk sancties wil opleggen aan de twaalf clubs die zich in de nacht van zondag op maandag als 'founders' van de Super League hebben gepresenteerd.

Bestuursvergadering

Møller zei bij de Deense omroep DR dat de UEFA vrijdag de beslissing zal nemen. "Dan hebben we een buitengewone bestuursvergadering. Deze drie clubs zullen moeten vertrekken. Daarna bekijken we hoe we het seizoen in de Champions League gaan afronden."

Ook Manchester United en Arsenal zouden op korte termijn getroffen kunnen worden door een Europese uitsluiting. Beide Engelse clubs hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Europa League. ManUnited begint volgende week donderdag thuis tegen AS Roma en Arsenal speelt in Spanje tegen Villarreal. De returns zijn een week later.

Nationale competities

De andere Europese topclubs die zich aan de Super League hebben verbonden doen dit seizoen aan de Europese clubtoernooien niet meer mee. Het gaat om AC Milan, Atlético Madrid, FC Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool en Tottenham Hotspur.

In het gezamenlijke persbericht dat de twaalf Europese topclubs even na middernacht naar buiten brachten wordt de hoop nog uitgesproken dat er constructief kan worden samengewerkt met de UEFA en de FIFA. De kans daarop lijkt echter zeer klein gezien de boze reacties maandag van de internationale voetbalautoriteiten.

De twaalf 'founders' willen ook actief blijven in de nationale competities. Als het echter aan de UEFA ligt, worden de twaalf clubs verbannen uit hun eigen liga's en zullen de spelers die gaan uitkomen in de Super League niet langer gerechtigd zijn om voor nationale teams actief te zijn, bijvoorbeeld op een EK of WK.

Meer uit Voetbal

PSV boekt bij sc Heerenveen grootste uitzege in Eredivisie ooit

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen een record gebroken. De Eindhovenaren wonnen met 8-0.

9 minuten geleden
PSV kan titel na 8-0 bij Heerenveen alleen in theorie nog missen

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft de eerste landstitel sinds 2018 bijna binnen. De Eindhovenaren lieten sc Heerenveen in Friesland volledig kansloos en wonnen met 8-0. Bij rust was het al 5-0.

15 minuten geleden
PSV na klinkende zege op sc Heerenveen (0-8) officieus kampioen

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft de landstitel in de Eredivisie officieus binnen. De Eindhovenaren namen snel afstand van sc Heerenveen (0-8) en vergrootten daarmee de voorsprong op eerste achtervolger Feyenoord tot 12 punten.

21 minuten geleden
Vitesse volgt wettelijke procedure voor kwijtschelding schulden

ARNHEM (ANP) - Vitesse kan een betalingsregeling treffen met zijn schuldeisers. De noodlijdende club mag van de rechtbank een wettelijke procedure (WHOA) volgen voor kwijtschelding van de schulden. De club uit Arnhem kampt momenteel met een schuld van vele miljoenen euro's.

2 uur geleden
Media Israël: massale vlucht uit Rafah uit angst voor aanval

TEL AVIV (ANP/DPA) - Palestijnen ontvluchten de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief in het zuiden van de Gazastrook. Zo'n 150.000 tot 200.000 burgers zijn de afgelopen weken vertrokken, meldden Israëlische media.

2 uur geleden
PSV'er Mauro Júnior vervangt geblesseerde Dest in Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - PSV begint de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met Mauro Júnior in het basiselftal. De Braziliaan vervangt linkervleugelverdediger Sergiño Dest, die zaterdag op de training een zware knieblessure opliep en dit jaar niet meer in actie komt. Trainer Peter Bosz had ook kunnen kiezen voor Patrick van Aanholt op de positie van Dest.

3 uur geleden
Bondscoach Nagelsmann zet in op Europese titel voor Duitsland

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Duitse voetbalteam gaat deze zomer op het EK in eigen land voor niets minder dan de titel. Dat zei bondscoach Julian Nagelsmann in een interview met Magenta TV. "Als je aan een toernooi deelneemt, dan is het basisidee dat je wilt winnen. Dat benadrukken we als technische staf ook naar de spelers toe. Het is gezond om als staf het goede voorbeeld te geven en als team te willen strijden om de titel."

4 uur geleden