Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Real-coach Zidane ontkent te hebben gezegd dat hij vertrekt

Real-coach Zidane ontkent te hebben gezegd dat hij vertrekt

BILBAO (ANP) - Coach Zinédine Zidane van Real Madrid heeft na afloop van de 1-0-overwinning bij Athletic Club ontkend dat hij zijn spelers heeft gezegd na dit seizoen te stoppen als coach van 'de Koninklijke'. "Hoe zou ik mijn spelers nu kunnen zeggen dat ik vertrek? Het is een leugen", zei de Franse trainer.

Een Spaanse radiozender en de website van Goal meldden eerder zondag dat Zidane, die een contract heeft tot medio 2022, een week geleden al aan de spelers hebben gezegd dat hij na de laatste speelronde zou vertrekken.

"Ik richt me op dit seizoen", benadrukte de coach. "Er is nog een wedstrijd te spelen en we gaan alles geven. Ik hecht alleen belang aan wat er in deze finale gebeurt. De rest, dat zien we wel na het seizoen." Real heeft in de Spaanse titelstrijd twee punten minder dan stadgenoot Atlético. Er is nog een speelronde in La Liga.

De coach had zaterdag wel gehint op een mogelijk vertrek door te zeggen dat er een tijd komt dat het moment daar is om te veranderen. "Ik doe dit tot het einde en dan komt er een moment dat het tijd is om dingen te veranderen. Voor iedereen, niet alleen voor mij. Voor de club, voor het welzijn van de club, voor de mensen", aldus Zidane cryptisch. "Ik zal niet weggaan omdat dat de makkelijkste optie is. Het is niet alsof ik me omdraai, wegloop en niet meer omkijk. Nee, er zijn momenten dat je er moet zijn en er zijn momenten dat het afgelopen is."

Mocht de Fransman wel vertrekken bij Real Madrid, dan zijn er al heel wat opvolgers genoemd. Zo worden voormalig Juventus-coach Massimiliano Allegri, voormalig Real-aanvaller Raúl Gonzalez en de vertrekkende Duitse bondscoach Joachim Löw al genoemd als mogelijke opvolgers.

Meer uit Voetbal

Van 't Schip geeft tegen Excelsior voorkeur aan Tahirovic

AMSTERDAM (ANP) - Benjamin Tahirovic heeft in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Excelsior een basisplaats. De 21-jarige middenvelder krijgt de voorkeur boven Branco van den Boomen, die in het vorige competitieduel met FC Twente (2-1 winst) nog vanaf het begin meedeed.

20 minuten geleden
Vitesse wil in Gelredome blijven, maar kan huur niet betalen

ARNHEM (ANP) - Vitesse wil volgend seizoen graag in de Gelredome blijven voetballen, maar ziet daar met de huidige huur van 3 miljoen euro geen mogelijkheid voor. Het ideale scenario is volgens algemeen directeur Edwin Reijntjes dat zowel het stadion als de gedegradeerde club in dezelfde handen komt. "Dan kan je nog eens geld verdienen met deze club", oppert Reijntjes op een persconferentie.

1 uur geleden
Sahraoui van Heerenveen niet fit genoeg voor basisplek tegen PSV

HEERENVEEN (ANP) - Aanvaller Osame Sahraoui van sc Heerenveen begint donderdag in het thuisduel met koploper PSV op de bank. De 22-jarige Noor is niet fit genoeg voor een basisplaats.

1 uur geleden
Noodlijdend Vitesse neemt afscheid van zeker helft van personeel

ARNHEM (ANP) - Vitesse gaat de komende maanden afscheid nemen van zeker de helft van zijn personeel. Dat is een van de gevolgen van de zeldzame degradatie van de club en de financiële malaise, maakte algemeen directeur Edwin Reijntjes bekend op een persconferentie. Daarnaast kan medewerkers worden gevraagd loon in te leveren om te mogen blijven werken.

2 uur geleden
Vitesse wil Van den Brom als coach: iets positiefs voor achterban

ARNHEM (ANP) - Vitesse hoopt John van den Brom snel aan te stellen als trainer voor volgend seizoen. Algemeen directeur Edwin Reijntjes is daarover met de voormalig speler en coach van de club in gesprek. "Het zou mooi zijn als John terugkeert bij de club, ook voor de achterban. Dan gebeurt er weer een keer iets positiefs", zegt Reijntjes op een persconferentie van de gedegradeerde club.

2 uur geleden
Trainer Rangnick bevestigt gesprekken met Bayern München

MÜNCHEN (ANP/DPA/AFP) - Ralf Rangnick is de belangrijkste kandidaat om Thomas Tuchel op te volgen als trainer van Bayern München. De 65-jarige Duitser bevestigt dat hij in gesprek is met de leiding van de Duitse topclub.

3 uur geleden
Nadal doet alleen mee aan Roland Garros als hij volledig fit is

MADRID (ANP/RTR/BELGA) - Rafael Nadal doet over een maand alleen mee aan Roland Garros als hij volledig fit is. De 37-jarige Spanjaard heeft al langere tijd te maken met blessures en wil geen risico nemen, zei hij bij het ATP-toernooi van Madrid, waar hij het donderdag opneemt tegen de 16-jarige Amerikaan Darwin Blanch.

3 uur geleden