Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RCS viert 90-jarig jubileum op grootste wijze

RCS viert 90-jarig jubileum op grootste wijze

OOST-SOUBURG - Het is de club waar oud-profvoetballers Danny Blind en Dennis en Gérard de Nooijer hun eerste stappen zetten op weg naar het betaalde voetbal. Op vrijdag 26 juli is het 90 jaar geleden dat voetbalvereniging Racing Club Souburg (RCS) werd opgericht. Om dit jubileum te vieren, worden er dit jaar verschillende activiteiten georganiseerd. Zo ook een feestdag, die op zaterdag 15 juni op sportpark De Alblas in Oost-Souburg plaatsvindt.

''We hebben voor zaterdag 15 juni gekozen, omdat de officiële dag waarop onze vereniging is opgericht midden in de vakantie valt'', legt voorzitter Ron van Rosevelt uit. ''Je kunt deze feestdag vergelijken met onze jaarlijkse familiedag. Door het zo laagdrempelig mogelijk te houden, hopen we zoveel mogelijk leden en oud-leden te kunnen begroeten.'' Het programma van de feestdag start om 13.00 uur. De jongste leden, de mini's, kunnen 's middags worden geschminkt en tevens genieten van de lekkernijen die bij diverse foodtrucks op het grasveld af te halen zijn. Voor de jeugd tussen de zes en zeventien jaar worden er verschillende voetbalspelletjes georganiseerd, terwijl leden vanaf zeventien jaar en ouder kunnen deelnemen aan een zeven tegen zeventoernooi. Aansluitend op de sportieve middag vindt er van 19.00 uur tot 20.00 uur een receptie plaats, waarna de feestdag onder het genot van een hapje en een drankje met muziek van een liveband wordt afgesloten. Maar dat is nog niet alles, want naast de feestdag wordt om het jubileum te vieren in het weekend van 5 en 6 juli een oefenwedstrijd gespeeld tegen een Eredivisieclub. Om welke club het gaat, is echter nog niet bekend. Daarnaast heeft de voetbalvereniging uit Oost-Souburg samen met de plaatselijke supermarkt een spaaractie op touw gezet. Alle leden zijn op de foto geweest en deze afbeeldingen zijn vervolgens verwerkt op plakplaatjes. Wie naar de supermarkt gaat, krijgt, afhankelijk van het bedrag, bij zijn of haar boodschappen één of meerdere pakjes met voetbalplaatjes. Van Rosevelt is zeer te spreken over de activiteiten die de vereniging organiseert om het jubileum te vieren. ''We zijn trots op RCS en daarom pakken we het groots aan.''

Zaterdagvoetbal

De vereniging telt momenteel tussen de 550 en 600 leden. RCS heeft 42 teams, waaronder zes seniorenteams en een aantal vrouwenelftallen. Drie van de seniorenteams spelen nog op zondag, terwijl de rest van alle ploegen op zaterdag voetbalt. ''Van oudsher zijn we een zondagsvereniging, maar in 2015 hebben we met de senioren de stap naar het zaterdagvoetbal gemaakt. Het zondagvoetbal is steeds minder in trek en bovendien speelden omliggende clubs al op zaterdag'', vertelt Van Rosevelt. ''We hebben er goed aan gedaan om te switchen.''

Het eerste elftal van de vereniging werd in het seizoen 2015-2016, het eerste seizoen in het zaterdagvoetbal, direct kampioen en promoveerde daardoor naar de Derde Klasse A. In die competitie is RCS nog steeds actief. In de jeugdafdeling wordt er door de teams vooral op het niveau Eerste Klasse en Hoofdklasse gespeeld. ''Dat sluit zeker aan bij onze visie en ambitie wat de jeugd betreft, namelijk zo hoog mogelijk voetballen binnen de mogelijkheden er zijn'', stelt de voorzitter. In het verleden zijn er dan ook heel wat jeugdspelers geweest die een stap hogerop hebben gemaakt. Een aantal van hen haalde zelfs het profvoetbal, zoals de gebroeders Dennis en Gérard de Nooijer, hun zoons Jeremy en Bradley en oud-Ajacied Danny Blind. Laatstgenoemde schopte het zelfs tot het Nederlands Elftal. ''Dat is iets unieks, want er zijn maar weinig clubs in Zeeland waarvan een oud-jeugdspeler het Nederlands Elftal heeft gehaald. Dat zegt toch wel iets over onze vereniging'', aldus Van Rosevelt.

Toekomst

Wat de toekomst betreft is voorzitter Van Rosevelt duidelijk. ''Op sportief gebied hopen we met het eerste over een aantal jaar in de Tweede Klasse te spelen. Dat is ons streven. Verder zijn we met de gemeente in gesprek over verlichting op één van de grasvelden, een tweede kunstgrasveld en ook liggen er plannen voor het bouwen van een nieuwe kantine. Hopelijk kunnen deze in de toekomst gerealiseerd worden.'' Meer informatie over voetbalvereniging RCS is te vinden op de website www.vvrcs.nl

Meer uit Vlissingen

Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

2 dagen geleden
Connexxion blijft komende twee jaar openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen

MIDDELBURG - Connexxion blijft de komende twee jaar het openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen, na een recent besluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland om de concessie van het vervoersbedrijf te verlengen. De huidige concessie, die op 15 december 2024 zou aflopen, wordt nu verlengd tot en met 12 december 2026.

3 dagen geleden
Verdwijnt de bus nu echt uit Oost-Souburg?

OOST-SOUBURG - Als het aan de plannen van de provincie Zeeland ligt zal Oost-Souburg het in de toekomst zonder lijn 57 moeten stellen. De reden dat de provincie lijn 57 uit het vervoersplan heeft geschrapt is omdat er te weinig gebruik van de busverbinding wordt gemaakt. Zowel de Partij Souburg-Ritthem als de Dorpsraad Souburg hebben bezwaar aangetekend tegen de voornemen van de provincie.

3 dagen geleden
Vanaf morgen is de kermis in de stad

VLISSINGEN - De jaarlijkse kermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 12 tot en met zaterdag 20 juli. Net als vorig jaar worden de attracties weer opgesteld in de binnenstad, op en rondom het Bellamypark. "We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad. Om die reden is ervoor gekozen om de Kermis dit jaar weer te organiseren op en rondom het Bellamypark", schrijft de gemeente op haar website.

3 dagen geleden
BTZ-terrein gesloten door burgemeester vanwege drugshandel

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar heeft besloten het terrein van Bulk Terminal Zeeland (BTZ) voor twaalf maanden te sluiten. Dit besluit volgt na een langdurig politieonderzoek, waaruit blijkt dat het BTZ-terrein vermoedelijk al lange tijd onderdeel uitmaakt van een georganiseerde, internationale drugshandel. De sluiting gaat in op woensdag 24 juli 2024.

4 dagen geleden
Padelbanen Oost-Souburg officieel in gebruik genomen

OOST-SOUBURG - Afgelopen zaterdag zijn de padelbanen van Tennis en Padel Club Souburg officieel in gebruik genomen. Wethouder Coen Bertijn verrichte de openingshandeling met het doorknippen van een lint. Het heeft wat voeten in aarde gehad voordat de twee padelbanen officieel konden worden geopend. Door het slechte weer liep de aanleg van de banen vertraging op en moest de opening drie keer worden uitgesteld.

4 dagen geleden
Duin en Strandtochten in Vlissingen

VLISSINGEN - Op de derde zaterdag in juli wordt de Duin en Strandtochten van WSV De Vrolijke Tippelaars georganiseerd.

5 dagen geleden