Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RCS viert 90-jarig jubileum op grootste wijze

RCS viert 90-jarig jubileum op grootste wijze

OOST-SOUBURG - Het is de club waar oud-profvoetballers Danny Blind en Dennis en Gérard de Nooijer hun eerste stappen zetten op weg naar het betaalde voetbal. Op vrijdag 26 juli is het 90 jaar geleden dat voetbalvereniging Racing Club Souburg (RCS) werd opgericht. Om dit jubileum te vieren, worden er dit jaar verschillende activiteiten georganiseerd. Zo ook een feestdag, die op zaterdag 15 juni op sportpark De Alblas in Oost-Souburg plaatsvindt.

''We hebben voor zaterdag 15 juni gekozen, omdat de officiële dag waarop onze vereniging is opgericht midden in de vakantie valt'', legt voorzitter Ron van Rosevelt uit. ''Je kunt deze feestdag vergelijken met onze jaarlijkse familiedag. Door het zo laagdrempelig mogelijk te houden, hopen we zoveel mogelijk leden en oud-leden te kunnen begroeten.'' Het programma van de feestdag start om 13.00 uur. De jongste leden, de mini's, kunnen 's middags worden geschminkt en tevens genieten van de lekkernijen die bij diverse foodtrucks op het grasveld af te halen zijn. Voor de jeugd tussen de zes en zeventien jaar worden er verschillende voetbalspelletjes georganiseerd, terwijl leden vanaf zeventien jaar en ouder kunnen deelnemen aan een zeven tegen zeventoernooi. Aansluitend op de sportieve middag vindt er van 19.00 uur tot 20.00 uur een receptie plaats, waarna de feestdag onder het genot van een hapje en een drankje met muziek van een liveband wordt afgesloten. Maar dat is nog niet alles, want naast de feestdag wordt om het jubileum te vieren in het weekend van 5 en 6 juli een oefenwedstrijd gespeeld tegen een Eredivisieclub. Om welke club het gaat, is echter nog niet bekend. Daarnaast heeft de voetbalvereniging uit Oost-Souburg samen met de plaatselijke supermarkt een spaaractie op touw gezet. Alle leden zijn op de foto geweest en deze afbeeldingen zijn vervolgens verwerkt op plakplaatjes. Wie naar de supermarkt gaat, krijgt, afhankelijk van het bedrag, bij zijn of haar boodschappen één of meerdere pakjes met voetbalplaatjes. Van Rosevelt is zeer te spreken over de activiteiten die de vereniging organiseert om het jubileum te vieren. ''We zijn trots op RCS en daarom pakken we het groots aan.''

Zaterdagvoetbal

De vereniging telt momenteel tussen de 550 en 600 leden. RCS heeft 42 teams, waaronder zes seniorenteams en een aantal vrouwenelftallen. Drie van de seniorenteams spelen nog op zondag, terwijl de rest van alle ploegen op zaterdag voetbalt. ''Van oudsher zijn we een zondagsvereniging, maar in 2015 hebben we met de senioren de stap naar het zaterdagvoetbal gemaakt. Het zondagvoetbal is steeds minder in trek en bovendien speelden omliggende clubs al op zaterdag'', vertelt Van Rosevelt. ''We hebben er goed aan gedaan om te switchen.''

Het eerste elftal van de vereniging werd in het seizoen 2015-2016, het eerste seizoen in het zaterdagvoetbal, direct kampioen en promoveerde daardoor naar de Derde Klasse A. In die competitie is RCS nog steeds actief. In de jeugdafdeling wordt er door de teams vooral op het niveau Eerste Klasse en Hoofdklasse gespeeld. ''Dat sluit zeker aan bij onze visie en ambitie wat de jeugd betreft, namelijk zo hoog mogelijk voetballen binnen de mogelijkheden er zijn'', stelt de voorzitter. In het verleden zijn er dan ook heel wat jeugdspelers geweest die een stap hogerop hebben gemaakt. Een aantal van hen haalde zelfs het profvoetbal, zoals de gebroeders Dennis en Gérard de Nooijer, hun zoons Jeremy en Bradley en oud-Ajacied Danny Blind. Laatstgenoemde schopte het zelfs tot het Nederlands Elftal. ''Dat is iets unieks, want er zijn maar weinig clubs in Zeeland waarvan een oud-jeugdspeler het Nederlands Elftal heeft gehaald. Dat zegt toch wel iets over onze vereniging'', aldus Van Rosevelt.

Toekomst

Wat de toekomst betreft is voorzitter Van Rosevelt duidelijk. ''Op sportief gebied hopen we met het eerste over een aantal jaar in de Tweede Klasse te spelen. Dat is ons streven. Verder zijn we met de gemeente in gesprek over verlichting op één van de grasvelden, een tweede kunstgrasveld en ook liggen er plannen voor het bouwen van een nieuwe kantine. Hopelijk kunnen deze in de toekomst gerealiseerd worden.'' Meer informatie over voetbalvereniging RCS is te vinden op de website www.vvrcs.nl

Meer uit Vlissingen

Vlissingse turnsters slepen bijna 100 medailles binnen

VLISSINGEN - Afgelopen weekend hebben de A- en B-selectieturnsters van VTV Vlissingen deelgenomen aan de OZK wedstrijd in Zierikzee. Dit was een goede oefenwedstrijd om het seizoen mee te beginnen en voor een aantal turnsters tevens hun allereerste selectie turnwedstrijd. 

1 dag geleden
Extraatjes voor minima in Vlissingen

VLISSINGEN - De Stichting Jurojin komt met een minimapas waarmee Vlissingse minima extraatjes kunnen krijgen. Zo komen minima nu in aanmerking voor een pakket verzorgingsproducten, een Sinterklaascadeautje ter waarde van 25 euro of twee gratis kaartjes voor de bioscoop. De stichting van Jos en Carin Otten is opgericht uit onvrede met het armoedebeleid in de gemeente Vlissingen. "De minima van Vlissingen vallen tussen de wal en het schip," meent Carin Otten. "Vreselijk."

2 dagen geleden
Theater Stichting Valreep:Kiezen of delen in oorlogstijd

VLISSINGEN - In samenwerking met de Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen, voert de theaterkern Stichting Valreep in het eerste weekend van november het project Kiezen of Delen uit. Dit project bestaat uit twee toneelvoorstellingen die verbonden zijn met de Tweede Wereldoorlog in Vlissingen. 

2 dagen geleden
Roberto van Delden maakt 'Lezersfoto van de week'

VLISSINGEN - De morgenstond heeft goud in de mond. Dat blijkt maar weer uit deze prachtige foto van Roberto van Delden. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Vlissingse Bode.

3 dagen geleden
Twee mannen aangehouden met betrekking tot enorme coke-vondst in Vlissingen

VLISSINGEN - De douane heeft woensdag in de haven van Vlissingen een partij van 334 kilo cocaïne aangetroffen. Naar aanleiding van de vondst zijn vrijdag twee mannen aangehouden.

4 dagen geleden
Geen lijnbus, maar haltetaxi rijdt komende maanden door Paauwenburg

VLISSINGEN - Vanaf maandag (21 oktober) wordt de haltetaxi ingezet als vervangend vervoer voor buslijn 56 van Connexxion door de wijk Paauwenburg in Vlissingen. 'Vanwege wegwerkzaamheden in Paauwenburg Noordoost en aan de Gerbrandystraat kan buslijn 56 twee haltes in Paauwenburg niet bedienen', verklaart de gemeente Vlissingen in een persbericht. Het gaat om de bushaltes aan de Van Hogendorpweg en Paauwenburgweg. 

5 dagen geleden
Steekpartij op Oranjeplein Oost-Souburg blijkt conflict zonder mes

OOST-SOUBURG - De politie en ambulancedienst is donderdagavond ingezet voor een melding van een steekpartij op het Oranjeplein in Oost-Souburg. Ter plekke bleek het verhaal anders in elkaar te steken.

5 dagen geleden