Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rapport doorrekening gebiedsontsluiting Veerse Meer Zuid later gereed

Rapport doorrekening gebiedsontsluiting Veerse Meer Zuid later gereed

ARNEMUIDEN - Ten behoeve van de gebiedsontsluiting Veerse Meer Zuid is een aantal denkrichtingen geschetst voor de mogelijke oplossingen in dat gebied, waaronder Arnemuiden en Lewedorp. Inwoners van Arnemuiden en Lewedorp ervaren al langere tijd een toename van het verkeer. De denkrichtingen moesten nog doorgerekend worden. Een extern adviesbureau doet dat voor de gemeente Middelburg. De verwachting was dat we dit rapport op 1 maart in het Bestuurlijk Overleg van het project Gebiedsontsluiting Veerse Meer Zuid konden bespreken. Helaas is het rapport nog niet gereed en is het dus nog niet besproken. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe lang het gaat duren, de voorlopige inschatting is over 2 maanden.

Voor de Gebiedsontsluitingsvisie Veerse Meer Zuid zijn voorstellen ontwikkeld voor een ontsluiting van het Veerse Meer Zuid-gebied. De ontwikkeling en realisatie van dergelijke grootschalige infrastructuurprojecten kent zeer lange doorlooptijden, vaak langer dan 15 jaar. Om die reden heeft de gemeenteraad van Middelburg aan het college de opdracht gegeven om voorstellen uit te werken die voor de korte en middellange termijn een verbetering van de verkeersveiligheid en leefbaarheid in het gebied Veerse Meer Zuid (waaronder Arnemuiden en Lewedorp) opleveren.

Denkrichtingen
In dit kader zijn twee denkrichtingen ontwikkeld voor maatregelen op de doorgaande route in Arnemuiden in samenhang met aanpassingen aan de Nieuwe Kraaijertsedijk (gemeente Goes en Borsele) en Calandweg (gemeente Middelburg). De verkeerskundige en financiële doorrekening wordt nu gedaan door een extern adviesbureau. Zij beoordelen de varianten ook op de effectiviteit op het gebied van verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid. Als uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat de denkrichtingen kansrijk zijn, dan legt de gemeente die voor aan het Bestuurlijk Overleg van het Project Gebiedsontsluiting Veerse Meer Zuid. Het Bestuurlijk Overleg bestaat uit Gemeente Goes, Gemeente Borsele, Gemeente Middelburg, Waterschap Scheldestromen en Provincie Zeeland. De varianten worden vervolgens ook in een participatief traject met bewoners en belanghebbenden nader uitgewerkt.

Meer uit Middelburg

Kees en zijn inzet voor Grijpskerke

GRIJPSKERKE - In het verleden werkte Kees 's nachts waardoor de dag uit vrije tijd bestond. Het helpen van anderen is hem niet onbekend, want zoals Kees over die tijd vertelt: “Ik deed toen nog best wel eens wat voor een ander." Inwoners uit Grijpskerke wisten Kees te vinden en dat is nu niet anders, want via vrijwilligerswerk is de inzet van Kees voor het dorp alleen maar vergroot.

1 uur geleden
Bestuurders bekeurd na ongeval Aagtekerke

AAGTEKERKE – Meerdere bestuurders hebben maandagmorgen een bekeuring gekregen bij een ongeval op de Prelaatweg bij Aagtekerke.

4 uur geleden
Lichtgewonde bij ongeval bij Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij een ongeval op de Prelaatweg bij Aagtekerke is maandagmorgen een persoon lichtgewond geraakt. De politie, brandweer en ambulancedienst werden vanmorgen omstreeks 08.15 uur opgeroepen nadat was gemeld dat tussen Aagtekerke en Westkapelle een personenauto op zijn kop terecht was gekomen. 

5 uur geleden
Domburgse ondernemers stemmen ruim voor oprichting BIZ

DOMBURG - De afgelopen twee weken konden de ondernemers uit Domburg hun stem uitbrengen met betrekking tot de Bedrijven Investering Zone (BIZ). Onder toezicht van de gemeente vond de stemming plaats om het formele draagvlak te peilen. Op vrijdag 1 december heeft wethouder de Visser bekend gemaakt dat een ruime meerderheid van de ondernemers vóór de oprichting van de BIZ Domburg heeft gestemd.

6 uur geleden
Long stories, short films terug op ruiten van de Lange Noordstraat

MIDDELBURG - Jarenlang toonde RuimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg, in de donkere maanden rondom de jaarwisseling, door videoprojecties het programma 'dichters op de ruit', gecureerd door de dichter F. van Dixhoorn. Vanaf december 2021 is de traditie weer opgepakt. Ook dit jaar is er weer een programma, met videos op ruiten in de Lange Noordstraat.

8 uur geleden
Zeeuws schrijversduo in de prijzen bij landelijke schrijfwedstrijd

RIJEN - Op zaterdag 3 december werd in Rijen de uitslag van de Waterloper bekendgemaakt. De Waterloper is een themaverhalenwedstrijd in de genres fantasy, horror en sciencefiction voor maximaal 10.000 woorden. Dit was de vijfde editie, met zeventig inzendingen: een record, nooit eerder deden er zoveel verhalen mee. Heleen van den Hooven uit Vlissingen werd tweede, met het verhaal 'Schaduwwerker'. Zij veroverde, samen met Marielja de Geus uit Middelburg, ook de derde podiumplaats, met wie ze het verhaal 'Tess' zeewier' schreef.

18 uur geleden
Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert

MIDDELBURG - Op zondagmiddag 17 december 2023 organiseert Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert in de Hoeksteen, aan de Roozenburglaan in Middelburg.

21 uur geleden