Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Randweg Hoedekenskerke vermindert drukte in Langeweegje nauwelijks

Randweg Hoedekenskerke vermindert drukte in Langeweegje nauwelijks

LANGEWEEGJE - Een oplossing voor de verkeersdrukte in Langeweegje is er nog niet, maar een randweg Hoedekenskerke lijkt in ieder geval weinig uit te richten.

Dat blijkt uit tellingen die de gemeente Borsele heeft laten uitvoeren.

Het onderzoek is in het najaar uitgevoerd, nadat een in mei gepresenteerde gebiedsvisie van de gemeente Borsele, de provincie en het waterschap op veel protesten was gestuit.

Hoogseizoen

Inwoners van Langeweegje, Kwadendamme, Baarland en Hoedekenskerke vroegen toen nog eens goed naar een randweg te kijken. “Zo’n weg is zeker in het hoogseizoen wel een oplossing voor het verkeer van en naar Crop Alliance en camping Scheldeoord, maar het zorgt niet voor verlichting voor bewoners van Langeweegje”, zegt wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele. “De meeste personenauto’s blijven van Baarland via de Fransjesweg naar Langeweegje en verder rijden, omdat dat de kortste route is. Het scheelt zo’n vier kilometer. En verkeer is net als water, het zoekt altijd de weg van de minste weerstand.”

Kentekens

Bovendien blijkt uit kentekenonderzoek dat slechts een derde van het aantal vrachtwagens in Langeweegje naar groenteverwerker Crop Alliance gaat. De rest is bestemmingsverkeer.

Investering

Aangezien een randweg niet voor veel veranderingen in Langeweegje zorgt, vraagt Witkam zich hardop af of het een investering van zo’n anderhalf miljoen euro waard is. “Maar we gooien het nog niet overboord. We kunnen van de Fransjesweg echter geen karrenspoor maken om mensen te dwingen via de randweg te rijden.”

Draagvlak

De gemeente wil de uitkomsten van het verkeersonderzoek bespreken met de klankbordgroep en de dorpsraden in Kwadendamme, Baarland en Hoedekenskerke. “We vinden voldoende draagvlak heel belangrijk. Voorlopig hebben we nog niet het gewenste resultaat geboekt, maar voor de zomer moeten we toch een beslissing hebben genomen.” 

Meer uit Beveland

Goese Verzetsheldenbuurt vernieuwt: 'Kan niet wachten tot ik terug ben'

GOES - Het liefst morgen trekt Anja in haar nieuwe woning, maar het duurt nog zo'n anderhalf jaar tot de derde en laatste fase van de herstructurering van de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost klaar is. Naar verwachting worden de laatste vijftig huur- en vijf koopwoningen eind volgend jaar opgeleverd. "Dan kan ik eindelijk terug naar mijn plek, mijn buurtje", vertelt Anja, die in afwachting daarvan in Goes-Zuid woont.

21 uur geleden
Zeeland na jaren weer vertegenwoordigd in VNG-bestuur

GOES - Drie Zeeuwen zijn eind juni benoemd in het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). 'De afgelopen jaren was Zeeland niet vertegenwoordigd in het bestuur', laat de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten weten in een persbericht.

1 dag geleden
Subsidie voor kennisverspreiding in landbouw

De subsidieregeling 'Kennisverspreiding en informatie' is opengesteld. 'De subsidieregeling richt zich op het verspreiden van kennis binnen de landbouwsector', laat de provincie Zeeland weten. 'Kennisaanbieders kunnen de subsidie aanvragen voor trainingen, workshops, coaching, voorlichtingsacties en demonstratieactiviteiten.'

1 dag geleden
Wolphaartsdijk viert de oogst

WOLPHAARTSDIJK - Een dag vol traditie, historie en folklore, dat bood het oogstfeest in Wolphaartsdijk zaterdag. Voor jong en ouder was er van alles te doen.

1 dag geleden
Oogstfeest in Oudelande op zaterdag 17 augustus

OUDELANDE - Eindelijk is het weer zover, op zaterdag 17 augustus organiseren wij weer met veel plezier het Oogstfeest te Oudelande. Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere dag te worden, boordevol activiteiten voor jong en oud.

2 dagen geleden
Nieuw project voor jongeren in Oosterschelderegio

GOES - In september start het RBL Oosterschelderegio/Doorstroompunt met een gratis maatschappelijk dienst tijd-traject (MDT). Het biedt jongeren de kans om gedurende tien weken hun talenten te ontwikkelen, mensen te ontmoeten buiten hun leefwereld en iets te doen voor een ander en/of de samenleving. Het is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar, die geen startkwalificatie hebben en niet naar school gaan. Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden.

2 dagen geleden
35e Zeeuwse fietsvierdaagse trapt dinsdag 23 juli af

GOES - Hij gaat door: eind juli vindt de, inmiddels 35e, Zeeuwse Fietsvierdaagse plaats vanuit Goes.

2 dagen geleden