Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Randstad vraagt overheidssteun aan voor zijn uitzendkrachten

Randstad vraagt overheidssteun aan voor zijn uitzendkrachten

DIEMEN (ANP) - Uitzendconcern Randstad gaat ook noodsteun van de overheid aanvragen voor zijn uitzendkrachten. Door gebruik te maken van de zogeheten NOW-regeling kan het bedrijf alle ruim 60.000 mensen die via Randstad, Tempo-Team en Yacht aan de slag zijn, in ieder geval tot en met 31 mei in dienst houden met behoud van loon.

Een woordvoerster legt uit dat er alleen steun aangevraagd hoeft te worden voor uitzendkrachten die door de coronacrisis geen werk hebben of minder uren kunnen draaien. In sommige sectoren is nu juist heel veel vraag naar uitzendkrachten. Deze mensen blijven gewoon aan het werk.

Vakbond FNV reageert positief. Volgens de bond is Randstad het eerste uitzendbureau dat aangeeft de steun aan te vragen. Hierdoor krijgen onder meer de vele studenten die via Randstad werken, iets meer zekerheid. Of de betreffende uitzendkrachten na eind mei ook nog aan het werk kunnen blijven, wordt pas later door Randstad bekeken.

"Wij vinden het heel belangrijk dat werkgevers hun verantwoordelijkheid nemen en steun aanvragen", zegt Zakaria Boufangacha, coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid bij FNV. Hij wijst erop dat de overheidsregeling nadrukkelijk ook voor steun aan flexkrachten is bedoeld. "Ik roep andere uitzendbureaus op dit goede voorbeeld van Randstad te volgen."

Meer uit Financieel

Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

10 minuten geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

1 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

3 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

3 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

4 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

13 uur geleden
Beurzen New York positief het weekend in na sterk banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten het weekend ingegaan. Beleggers zagen in het nieuwe banenrapport van de Amerikaanse overheid nieuw bewijs dat de Verenigde Staten een recessie ontlopen, ondanks de reeks renteverhogingen waarmee de Federal Reserve de hoge inflatie bestrijdt.

14 uur geleden