Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Randstad in januari weer op niveau van voor de crisis

Randstad in januari weer op niveau van voor de crisis

AMSTERDAM (ANP) - Uitzender Randstad is het nieuwe jaar goed begonnen. Volgens topman Jacques van den Broek, die een toelichting gaf op de jaarcijfers van het bedrijf, zit de uitzender qua activiteiten weer op het niveau van voor de coronacrisis. Sinds april vorig jaar, toen de crisis in volle hevigheid te merken viel, is volgens de Randstad-baas sprake van opbrengsten die maand op maand hoger uitvallen.

Randstad merkt onder andere een aanhoudende vraag naar essentiële diensten in de gezondheidszorg, logistiek, supermarktenbranche en e-commerce. Daarnaast wist Randstad ook de kosten onder controle te houden. Van den Broek bestempelt de resultaten in het slotkwartaal van vorig jaar als "solide", waarbij het bedrijf nog altijd ruimte zag voor investeringen in bijvoorbeeld digitalisering.

Randstad sloot het slotkwartaal af met een omzet van bijna 5,7 miljard euro, waarmee de uitzender volgens verwachting presteerde. Op jaarbasis was sprake van een daling van de opbrengsten in de meetperiode van 4 procent. Onder de streep bleef met 208 miljoen euro een kwart meer over dan in het slotkwartaal van 2019. Dat kwam vooral doordat Randstad minder kwijt was aan belastingen en daarnaast de operationele kosten op jaarbasis met 65 miljoen euro wist te verlagen.

Van den Broek blijft ondanks de positieve ontwikkelingen voorzichtig. Dat komt vooral door de aanhoudende onzekerheden rond de coronapandemie.

Meer uit Financieel

Overwegend verliezen op Wall Street terwijl shutdown dreigt

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine verliezen het weekend ingegaan. Onder meer de dreiging van een zogenoemde shutdown drukte op het sentiment. Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om zo'n scenario nog af te wenden heeft het vrijdag niet gered. Als er niet snel een oplossing komt, komen Amerikaanse overheidsdiensten zondag al zonder geld te zitten.

2 uur geleden
Topman de Bijenkorf: consument houdt steeds meer hand op de knip

AMSTERDAM (ANP) - De consument houdt steeds meer de hand op de knip. Daarop wijst topman Giovanni Colauto van de Bijenkorf in een toelichting op de jaarcijfers van de warenhuisketen. Volgens hem zijn de omstandigheden in de winkelbranche momenteel daarom "erg uitdagend".

3 uur geleden
Klaas Knot waarschuwt voor risico's schulden bij schaduwbanken

BASEL (ANP) - Klaas Knot maakt zich als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB) zorgen over de grote schuldenlast van zogenoemde schaduwbanken, oftewel financiële spelers die buiten het traditionele bankensysteem opereren. In gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times waarschuwt hij dat die schulden, en het gebrek aan goede informatie hierover, een risico vormen voor de mondiale financiële stabiliteit.

4 uur geleden
Nog meer werknemers Amerikaanse autofabrieken leggen werk neer

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Nog meer werknemers van autofabrieken in de Verenigde Staten gaan staken, meldt vakbond United Auto Workers (UAW). Werknemers van General Motors (GM), Ford en Chrysler-moederbedrijf Stellantis legden twee weken geleden het werk neer omdat ze onder meer een hoger loon willen.

7 uur geleden
Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde vrijdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers leken zich niet van de wijs te laten brengen door een nieuwe gerechtelijke uitspraak over de fusie van PostNL met Sandd. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is ook nog onduidelijk, aangezien PostNL en Sandd inmiddels al jaren gefuseerd zijn en het lastig lijkt om dat nog ongedaan te maken.

7 uur geleden
Topman Philips: mogelijk nog 7 jaar bezig met slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg. Er lopen nog tal van rechtszaken van gebruikers van de apparaten tegen het Nederlandse medisch-technologisch concern over gezondheidsschade. Ook is Philips momenteel met de Amerikaanse toezichthouder FDA in gesprek over de kwestie.

7 uur geleden
Nike uitblinker op Wall Street na goed ontvangen cijfers

NEW YORK (ANP) - Sportartikelenmerk Nike was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Zo viel de winstgevendheid in het afgelopen kwartaal hoger uit dan verwacht en de voorraden daalden. Dat wordt gezien als een teken dat Nike vooruitgang boekt met het vervangen van oudere producten door nieuwere, meer winstgevende sportartikelen zoals schoenen en kleding.

9 uur geleden