Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RAI Vereniging: meeste nieuwe motorfietsen verkocht sinds 2008

RAI Vereniging: meeste nieuwe motorfietsen verkocht sinds 2008

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal verkochte motorfietsen dat in de eerste maanden van dit jaar is verkocht was sinds 2008 niet zo hoog. Dat meldt brancheorganisatie RAI Vereniging, die onder meer de populariteit van zogeheten naked bikes zag stijgen. Dat is een motormodel vaak gebruikt voor woon-werkverkeer.

In totaal werden in het eerste kwartaal van 2023 bijna 4600 nieuwe motorfietsen verkocht. Alleen in 2008 waren dat er meer, namelijk ruim 5300. Het zwaartepunt lag in maart, toen bijna 2400 nieuwe motoren werden verkocht. Die maand is volgens RAI Vereniging het moment voor motorrijders om er na de winterstop weer opuit te trekken.

Sectiemanager Motoren van de brancheorganisatie Martijn van Eikenhorst is niet verbaasd over de hoge aantallen. "Ook omdat de motor voor veel forenzen een volwaardig en toegankelijk alternatief is voor woon-werkverkeer. Zo dragen motorrijders bij aan het verlagen van de filedruk."

Het merk waarvan in maart de meeste motorfietsen werden verkocht was Honda, met een marktaandeel van 18 procent. Ook van de Japanse merken Yamaha en Kawasaki werden relatief veel motoren verkocht, respectievelijk 403 en 324. Het populairste type was de BMW R1250 GS, goed voor 3,7 procent marktaandeel.

Meer uit Financieel

Bekende belegger Warren Buffett brengt belang in Apple fors terug

OMAHA (ANP/RTR) - De bekende belegger Warren Buffett heeft zijn belang in Apple flink verkleind. Dat meldt de inmiddels 93-jarige Amerikaan in de kwartaalcijfers van zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway.

2 uur geleden
Kredietwaardigheid Turkije omhoog door normaler economisch beleid

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global is positiever geworden over de financiële gezondheid van Turkije. Vooral het feit dat er bij de Turkse regering eindelijk weer sprake is van een orthodoxer economisch beleid, wordt door het toonaangevende ratingbureau gewaardeerd.

3 uur geleden
Blokker stelt toekomst veilig door akkoord met geldverstrekker

AMSTERDAM (ANP) - Blokker heeft een akkoord bereikt over een belangrijke herfinanciering, waardoor de toekomst van de winkelketen is veiliggesteld. Dankzij de lening kan de keten de komende jaren haar plannen bekostigen en hoeft Blokker niet te worden verkocht.

6 uur geleden
Franse justitie onderzoekt TotalEnergies om terreuraanval

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse justitie is een onderzoek gestart naar olie- en gasconcern TotalEnergies. Het Franse bedrijf heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan dood door schuld tijdens een jihadistische aanval in Mozambique in 2021.

6 uur geleden
Schiphol verwacht weer druk, maar beheersbaar vakantieweekend

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol verwacht wederom een druk weekend vanwege de meivakantie. Inmiddels keren vakantiegangers ook terug, waardoor het bij de paspoortcontroles drukker kan zijn. "We verwachten dat het druk wordt, maar beheersbaar", voorziet een woordvoerder.

15 uur geleden
Apple wint na kwartaalcijfers, banenrapport stuwt beurzen New York

NEW YORK (ANP) - Techbedrijf Apple heeft vrijdag aan beurswaarde gewonnen na goed ontvangen kwartaalresultaten. De omzetdaling als gevolg van mindere iPhone-verkopen was minder erg dan analisten hadden verwacht. Ook kondigde Apple aan om voor 110 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen, een beloning voor de aandeelhouders.

20 uur geleden
NAM wijst rekening extra kosten schadeafhandeling Groningen af

ASSEN (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil niet opdraaien voor extra kosten bij de afhandeling van aardbevingsschade in Groningen die voortvloeien uit een nieuwe aanpak van het kabinet. Het ontbreekt namelijk aan een goede onderbouwing waarom die extra miljarden voor rekening komen van de NAM, schrijft het bedrijf dat gas won uit het Groningenveld in zijn jaarverslag.

21 uur geleden