Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Radiopartijen in hoger beroep tegen veiling FM-frequenties

Radiopartijen in hoger beroep tegen veiling FM-frequenties

HILVERSUM (ANP) - Meerdere spelers op de Nederlandse radiomarkt gaan in hoger beroep tegen het besluit van de rechter over herverdeling van de landelijke FM-frequenties. Talpa, RadioCorp (SLAM! en 100% NL) en BNR laten woensdag weten het er niet mee eens te zijn dat de eerder dit jaar toegezegde noodverlenging van de FM-frequenties door de rechter van tafel is geveegd.

De rechter zette in juli een streep door het plan van de vorige minister van Economische Zaken om de huidige zendvergunningen, die op 31 augustus aflopen, met drie jaar te verlengen. Dat besluit was genomen om de radiostations tijd te geven om te herstellen van de lage advertentie-inkomsten in coronatijd. Radiostation KINK, dat nu niet over een FM-frequentie beschikt, spande daarop een rechtszaak aan omdat het station twijfels had bij die coronaschade en vond een noodverlenging disproportioneel. De rechter stelde het station daarop in het gelijk.

De huidige minister van Economische Zaken, Micky Adriaansens, maakte dinsdag bekend niet in hoger beroep te gaan tegen het besluit en nog dit najaar met een voorstel te komen voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling.

Genoeg aanknopingspunten

Talpa laat weten "teleurgesteld" te zijn in het besluit van de minister en daarom zelf in beroep te gaan. "Wij zijn het niet eens met de uitspraak en zien voldoende aanknopingspunten voor een succesvol hoger beroep", zegt een woordvoerder van Talpa, waar onder meer Radio 538, Radio 10 en Radio Veronica onder vallen.

Mireille van Ark, hoofdredacteur van BNR, laat net als Talpa weten "genoeg aanknopingspunten" te zien voor een succesvol hoger beroep. RadioCorp, waar SLAM! en 100% NL onder vallen, laat via een woordvoerder weten in hoger beroep te gaan, maar daar verder geen commentaar op te willen geven.

Meer uit Binnenland

Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Henny Huisman: overlijden Jacques d'Ancona is een koud idee

DEN HAAG (ANP) - Henny Huisman en Jacques d'Ancona kenden elkaar al zo'n veertig jaar en vrijdag overleed d'Ancona plots op 86-jarige leeftijd. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert zijn goede vriend en collega Henny Huisman tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

5 uur geleden
Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

5 uur geleden
Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

PATERSWOLDE (ANP) - Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona begin deze maand zijn laatste stuk schreef.

6 uur geleden
ADO Den Haag geeft voorlopig geen interviews aan Omroep West

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag honoreert voorlopig geen interviewverzoeken van Omroep West, zo meldt de voetbalclub op haar website. De aanleiding is een stuk van de omroep van 31 mei over het afgelopen seizoen van ADO, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. De omroep mag wel aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden om daar verslag van te doen.

8 uur geleden
Man opgepakt voor vernielen van graven in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tot twee keer toe graven heeft vernield op een begraafplaats in Utrecht. De man uit Vleuten zou in de nacht van 4 of 5 mei hebben toegeslagen op begraafplaats Daelwijck in de wijk Overvecht, en op 12 mei weer.

11 uur geleden
Man aangehouden voor verkrachtingen in studentencomplex in Diemen

DIEMEN (ANP) - Een 21-jarige man uit Diemen is aangehouden omdat hij eerder dit jaar twee vrouwen zou hebben verkracht in een studentencomplex aan de Rode Kruislaan in Diemen. De verkrachtingen vonden plaats in maart en in mei.

11 uur geleden