Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Radio 1 maakt vanuit Borssele programma over kerncentrales

Radio 1 maakt vanuit Borssele programma over kerncentrales

BORSSELE - De gele bus van het NPO Radio 1-programma ‘5 Dagen’ staat deze week bij Dorpshuis Vijverzicht in Borssele. De presentatoren maken live uitzendingen over de mogelijke komst van twee nieuwe kerncentrales bij Borssele.

Het kabinet heeft de gemeente Borsele aangewezen als voorkeurslocatie voor de bouw van twee kernreactoren om aan de groeiende energievraag te kunnen voldoen. De radiomakers vragen wat Borsselenaren hiervan vinden. Sommigen zeggen: laat maar komen, terwijl anderen zich opmaken om te demonstreren tegen de komst. In het programma is onder meer Pieter Hazelager van de dorpsraad van Borssele te horen. ‘Hij maakt zich vooral zorgen over het afvalprobleem’, staat in een persbericht van 5 Dagen. Mieke Jansen van actiegroep ‘Borsele tot de kern’ maakt zich onder meer zorgen over de landschapsvervuiling. En hoe denken supermarkteigenaar Jan Krijger en de 23-jarige Tom de Kunder over de toekomst van het dorp?

5 Dagen is van 20.00 tot 20.30 uur te beluisteren op maandag 6 februari, dinsdag 7 februari, woensdag 8 februari en vrijdag 10 februari.

Meer uit Beveland

'Door die heerlijke houtgeur ben ik blijven hangen'

GOES - In een hoekje van het Ambachtscentrum ruikt het al bij de drempel heerlijk naar hout. Hier timmeren en zagen Dingeman de Feiter en Albert van Egeraat er met andere handige vrijwilligers op los. Ze hanteren daarbij ouderwetse boormachines en andere tot de verbeelding sprekende gereedschappen. Dit ambacht brengen ze graag over op kinderen.

12 uur geleden
Vrachtwagen gekanteld op bypass Deltaweg (N256) bij Zandkreeksluis

WILHELMINADORP - Op de bypass van de Deltaweg (N256) bij de Zandkreeksluis, de grens van de gemeenten Goes en Noord-Beveland, is vrijdag een vrachtwagen gekanteld. Daardoor moest de bypass in beide richtingen worden afgesloten. De hoofdrijbaan, de weg ‘rechtdoor’, bleef wel beschikbaar.Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur toen de tankwagen vanaf de ophaalbrug kwam en de bocht nam aan de zuidzijde van de bypass. De chauffeur van de vrachtwagen raakte gewond en is door ambulancemedewerkers behandeld. De chauffeur zat niet bekneld en hoefde volgens de politie niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De brandweer werd ook opgeroepen en heeft hand- en spandiensten verleend.

14 uur geleden
Weekendweerbericht: zaterdag regen, zondag zon

GOES - Het eerste weekeinde van april laat wisselend weer zien. ‘Zaterdag overheerst de bewolking en valt er geruime tijd regen, zondag is het droog en laat de zon zich zien’, meldt weerbureau Weeronline. ‘De temperatuur vertoont een dalende trend. Zondagmiddag is het 8 tot 11 graden.’

14 uur geleden
Binnenkijken bij Ambachtscentrum Goes: Romy en Dennis zijn creatieve duizendpoten

GOES - In het Ambachtscentrum in Goes staat het atelier van illustratoren Romy Sterkman en Dennis Menheere vol met hun handwerk. Romy, die ook styliste en hoedenontwerpster is, verkoopt er ook vintage kleding.

17 uur geleden
Busje op z'n kop in sloot bij Westerscheldetunnelweg

BORSSELE - Langs de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Borssele is donderdagmiddag een personenbusje op zijn kop in een ondiepe sloot beland.

1 dag geleden
Haags trio Goldband sluit Bevrijdingsfestival Zeeland af

VLISSINGEN - Het Bevrijdingfestival Zeeland wordt afgesloten door de Haagse formatie Goldband,  bekend van hits als ‘Stiekem’ en ‘Noodgeval’. Het Bevrijdingsfestival Zeeland wordt gehouden op 5 mei op diverse podia in de Vlissingse binnenstad.

1 dag geleden
Zeeland barst uit muzikale voegen op 1 april

MIDDELBURG - Deze week staat ook heel Zeeland in het teken van muziek! Muziekschool Zeeland trekt regionaal de kar van de landelijke Kindermuziekweek met een bomvol programma aan toffe activiteiten en optredens. Zo gaat de rijdende concertzaal Classic Express in Tholen langs basisscholen én wordt de week afgesloten met een open dag van Muziekschool Zeeland op diverse plaatsen op 1 april.

1 dag geleden