Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Raad bespreekt uitbreiding arbeidsmigrantenhuisvesting in Rilland

Raad bespreekt uitbreiding arbeidsmigrantenhuisvesting in Rilland

RILLAND - De gemeenteraad van Reimerswaal bespreekt op dinsdag 18 juni het plan om de huisvesting van arbeidsmigranten in het voormalige ‘Klooster van Rilland’ uit te breiden van tweehonderd naar driehonderd personen.


In het nieuwbouwplan van De Jager Detachering krijgt het complex er twee vleugels bij. Voor de bouw hiervan wil het detacheringsbedrijf het magazijn en bijgebouw op het terrein slopen.

Inkijk
De hoogte van de nieuwe vleugels is afgestemd op het hoofdgebouw. De bouwhoogte is maximaal tien meter en daarmee niet hoger dan de bestaande bebouwing. Het aantal parkeerplaatsen bij het complex groeit in de plannen van 71 naar 121.

“Omwonenden krijgen zo min mogelijk last van inkijk”, vertelt wethouder Jaap Sinke over de uitbreiding. Om de privacy van bewoners te waarborgen komt er voldoende afstand tussen de nieuwe bebouwing en omliggende woonpercelen, liet Sinke eerder al weten. De besloten binnenhof voor de arbeidsmigranten draagt volgens de wethouder bij aan het beperken van eventuele overlast. “We krijgen weinig klachten over de huisvesting. De Jager Detachering heeft het goed op orde”, stelt Sinke. Daarom wil het college van burgemeester en wethouders ook meewerken aan de uitbreiding.

Maximum
De Jager Detachering had graag vierhonderd arbeidsmigranten willen onderbrengen in het Klooster, maar het college vindt driehonderd voor nu en de toekomst het maximum op deze locatie. “Op drieduizend inwoners is driehonderd arbeidsmigranten het maximum voor het evenwicht.”

Rijgedrag

De gemeente gaat ervan uit dat het wegennet de verkeersafwikkeling bij uitbreiding van de huisvesting aankan. Het is volgens Reimerswaal geloofwaardig gemaakt dat verkeersbewegingen tijdens de piekmomenten niet tot overbelasting leiden. “Te hard rijden is een ergernis in de omgeving van het Klooster", erkent Sinke. "Daarop hebben we De Jager Detachering aangesproken en het bedrijf gaat hiermee aan de slag.”

Overleg
Er is periodiek overleg tussen onder meer de gemeente en het detacheringsbedrijf en daarin worden contacten en afspraken met omwonenden en andere partijen besproken. Ook komen onder meer klachten, de bezettingsgraad van de huisvesting en de interactie tussen de plaatselijke bevolking en arbeidsmigranten aan bod.

Na behandeling in de gemeenteraad, komt het ontwerpbestemmingsplan voor de uitbreiding ter inzage te liggen voor inspraakreacties van belanghebbenden. Als de procedures voor het uitbreidingsplan zonder problemen verlopen, kan de bouw naar verwachting begin volgend jaar beginnen.

Onderzoek
De uitbreiding is volgens Sinke noodzakelijk door de groeiende vraag naar arbeidsmigrantenhuisvesting. Reimerswaal zoekt ook in het westen van de gemeente naar een grote locatie. Hiervoor wacht ze het Bevelandse onderzoek naar de behoefte aan arbeidsmigrantenhuisvesting af. Dat is naar verwachting eind deze maand klaar.

Meer uit Reimerswaal

Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

12 uur geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

13 uur geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

2 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

3 dagen geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

5 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

5 dagen geleden