Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

R+ Makelaardij Heinkenszand verhuisd naar meer centrale locatie

R+ Makelaardij Heinkenszand verhuisd naar meer centrale locatie

HEINKENSZAND – In maart 2023 is het tien jaar geleden dat Ruud de Jonge zijn makelaarskantoor opende. Eerst werkte hij vanuit huis en sinds 2016 vanuit een pand aan het begin van de Dorpsstraat in Heinkenszand. R+ Makelaardij opende begin november zijn deuren van de nieuwe locatie. Ook dit keer in de Dorpsstraat, maar wel in een pand dat veel centraler gelegen is.

“Waar ik eerst zat was een beetje een dode uitloper geworden. Toen dit pand leeg kwam, heb ik de kans gepakt. Ik zit nu centraler en bij meer voorzieningen”, vertelt Ruud. Hij is de makelaardij als het ware ingerold. “Ik wist niet wat ik wilde gaan doen na school. Toen mijn ouders besloten om te investeren in onroerend goed door de aankoop van een studentenhuis, werd door het hele traject mijn interesse in het vak gewekt. Toen ik ging afstuderen besloot ik dan ook mijn afstudeerstage bij een makelaar te lopen.”

Zak
Ruud is erg blij met het nieuwe kantoor. “Ik vind het belangrijk dat ik mensen kan ontvangen. Ik ben de afgelopen jaren niet gegroeid in personeel, maar wel in de hoeveelheid werk. Toen ik net voor mijzelf was begonnen wilde ik in eerste instantie een kantoor in Goes openen. Ik kon daar niets vinden en ben toen vanuit huis gaan werken. Ik kwam er toen achter dat er in de Zak zelf veel werk was. Er was niemand die zich in dit gebied specialiseerde, dus toen ben ik dat gaan doen”. Volgens Ruud zit er verschil in de makelaardij in een stad en in een dorp. “In Goes heb je meer makelaars, waardoor de mensen kunnen kiezen. Hier draait het vooral om nuchterheid en vertrouwen. Ik ga in gesprek en bijna altijd is er een klik en dan is het goed. Wat ook een gegeven is, is dat mensen die op een dorp wonen daar niet graag weggaan, waardoor het verloop in dorpen minder groot is. Er is wel steeds meer sprake van ‘grensvervaging’; vroeger was het ondenkbaar dat iemand uit ‘s-Heerenhoek naar Heinkenszand zou verhuizen. Dat is vandaag de dag niet meer zo”.

Imago
Corona heeft volgens Ruud een positieve uitwerking gehad op de huizenmarkt. “Mensen moesten meer thuiswerken en woongenot werd belangrijker. Hierdoor werden er veel meer huizen gekocht en verkocht dan daarvoor. De lage rente droeg hier ook aan bij”. Sinds anderhalve maand ziet hij een kentering. “Er zijn per object minder kijkers en er zijn minder overbiedingen. De huizenmarkt wordt weer wat ‘normaler’. Ik vind dit prettiger, want er is nu weer meer ruimte voor aandacht voor de kijkers en ik kan meer maatwerk leveren”.
Het imago van de makelaar als gladde praatjesmaker is volgens Ruud niet op hem van toepassing. “Ik kan wel een toneelstukje op gaan voeren, maar uiteindelijk zijn zowel de klant als ik daar niet bij gebaat. Bovendien hebben we tegenwoordig met zoveel regels en richtlijnen te maken dat er weinig ruimte is voor onfrisse praktijken. Wat voor mij dit vak zo mooi maakt, is de combinatie tussen het onroerend goed en het sociale aspect. Het is echt mensenwerk; ik vind het mooi om mensen te kunnen begeleiden bij een heel belangrijke aankoop in hun leven”.

Meer uit Beveland

Op de werkvloer bij uitvoerder Julien van Zelst

's-HEER ARENDSKERKE - Na tien jaar kennis en ervaring opdoen in de bouw als timmerman, kon Julien van Zelst (30) al jong doorgroeien tot uitvoerder. Hij vindt timmerman een prachtig vak, en werkt nog graag mee, maar de Vlissinger is er trots op sinds twee jaar uitvoerder te zijn bij aannemingsbedrijf Fraanje in 's-Heer Arendskerke. Hij gaat de hele provincie door voor zijn werk in de particuliere woningbouw.

7 uur geleden
Familie en burgemeester leggen bloemen bij herdenking verzetsheld Marien de Groot in Goes

GOES - Bij zijn graf in Goes hebben familie en burgemeester Cees van den Bos zaterdagmiddag herdacht dat verzetsheld Marien de Groot tachtig jaar geleden is gefusilleerd. 'De Duitsers hebben hem zonder proces doodgeschoten in de bossen bij Woensdrecht', laat Peter van Dijk weten namens de kinderen en kleinkinderen van Goese verzetstrijders.

13 uur geleden
De meeste incidenten met drug flakka komen voor in Zeeland-West-Brabant

ZEELAND-WEST-BRABANT- De designerdrug flakka is in opkomst in Nederland. Met name in de regio Zeeland-West-Brabant is er sprake van een flinke toename. De extreem verslavende en gevaarlijke drug bezorgt ook de politie heel veel extra werk. Afgelopen jaar moesten politie-eenheden in ons land bijna duizend keer uitrukken voor flakka-gerelateerde incidenten. Dat is gemiddeld dus ongeveer drie keer per dag.

1 dag geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Morgenstond heeft goud in de mond

Als we in Nederland ergens goed in zijn, dan is het klagen over het weer. Ik doe daar altijd even hard aan mee. Vooral de afgelopen maanden, toen er geen einde leek te komen aan de kou en de regen maar bleef stromen. Maar gelukkig laat de zon zich steeds vaker zien en gaat de temperatuur eindelijk omhoog. Dat vinden niet alleen wij fijn, maar ook de natuur bloeit letterlijk en figuurlijk op.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Stilstaan bij poortjes station

We herdenken 4 mei de mensen die door oorlogsgeweld zijn omgekomen. Monumenten en plaquettes zijn daarbij - oneerbiedig gezegd, maar goed bedoeld - handige hulpmiddelen. Je kunt er letterlijk bij stilstaan en bloemen leggen zonder dat iemand dat vreemd vindt. 

2 dagen geleden
Porsche vliegt uit bocht in Goes: Bestuurder mogelijk onder invloed van cocaïne [UPDATE]

GOES - De politie heeft zaterdagmorgen een bestuurder van een Porsche Cayenne aangehouden nadat hij betrokken was bij een crash op de A256 bij Goes. De man was mogelijk onder invloed van cocaïne.

2 dagen geleden
Treinverkeer lag vannacht stil door dodelijke aanrijding bij 's Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE - Door een dodelijk treinincident bij 's-Heer Arendskerke was het treinverkeer gisterenavond en -nacht gestremd. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse.

2 dagen geleden