Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Quote: vastgoedbaas gekatapulteerd naar top 3 rijkere Quote 500

Quote: vastgoedbaas gekatapulteerd naar top 3 rijkere Quote 500

AMSTERDAM (ANP) - De rijkste Nederlanders zijn afgelopen jaar fors rijker geworden, meldt tijdschrift Quote dat voor de 25e keer zijn rijkenlijst de Quote 500 uitbrengt. Heineken-erfgenaam Charlene de Carvalho-Heineken bleef daarop de rijkste, maar vastgoedondernemer Remon Vos sprong naar de tweede plek. Door de beursgang van zijn bedrijf CTP werd zijn vermogen ruim drie keer zoveel waard.

Vos is nu goed voor 5,7 miljard euro en daarmee verdringt hij Randstad-oprichter Frits Goldschmeding, met een vermogen van 5,6 miljard euro, naar de derde plaats. De Carvalho-Heineken is nog met afstand de rijkste en heeft nu een vermogen van 13,5 miljard euro, een toename van 11,6 procent. In coronajaar 2020 zag de dochter van de overleden bierbrouwer Freddy Heineken haar vermogen nog met ruim 2 miljard euro afnemen.

De 500 rijkste Nederlanders zagen hun vermogen afgelopen jaar met bijna een vijfde toenemen. Alle mensen op die lijst de Quote 500 bij elkaar zijn goed voor een kleine 220 miljard euro. Om in de rijkenlijst te worden opgenomen, was dit jaar een vermogen van minimaal 110 miljoen euro nodig. Vorig jaar kwam je met 15 miljoen minder al in de lijst terecht.

De rijkste familie is de familie Brenninkmeijer, eigenaren van C&A die gezamenlijk goed zijn voor 23 miljard euro. De koninklijke familie heeft volgens Quote een vermogen van 1,2 miljard euro.

Bunq-oprichter Ali Niknam steeg het hardst op de rijkenlijst en staat met een vermogen van 1,5 miljard euro op de 29e plaats. Investeerder Marcel Boekhoorn staat op de dertiende plaats met 2,2 miljard euro, niet ver voor mediatycoon John de Mol. Die zag zijn vermogen met een achtste slinken en houdt nog 2,1 miljard euro over. Die afname van 300 miljoen euro is in absolute getallen de grootste.

Andere opvallende namen op de lijst zijn voetbalspelersmakelaar Mino Raiola, die 200 miljoen euro waard is en DJ Tiësto die door Quote op 170 miljoen euro wordt ingeschat.

Meer uit Binnenland

Kwart van alle hoofdmaaltijden vorig jaar vegetarisch

DEN HAAG (ANP) - Van alle hoofdmaaltijden die vorig jaar werden verorberd, was volgens het CBS een kwart vegetarisch. "De meeste Nederlanders kozen een of twee dagen per week voor een vegetarische hoofdmaaltijd", concludeert het statistiekbureau.

14 minuten geleden
Wilders en Van der Plas zwijgen vooral na gesprek met Putters

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders en Caroline van der Plas van BBB hebben na hun gesprek met informateur Kim Putters weinig woorden nodig. "Het was een goed gesprek", zegt Wilders meermaals. De politici zijn beiden voorstander van een coalitie met hun partijen, VVD en NSC. Maar de laatstgenoemde twee partijen denken verschillend over zo'n samenwerking.

3 uur geleden
Verdachte pakketten in Zoutkamp niet explosief

ZOUTKAMP (ANP) - De twee gevonden verdachte pakken in het Groningse Zoutkamp blijken geen explosieve stoffen te bevatten. Dat concludeert de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) na een middag onderzoek aan de Marneweg/N361, meldt de politie. De EOD neemt de pakketten mee om nog verder te onderzoeken, de eerder afgezette omgeving is weer vrijgegeven.

7 uur geleden
Heijnen zegt meer onderzoek naar veilig gebruik staalslakken toe

OUWERKERK (ANP) - Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft blijvend onderzoek naar het zo veilig mogelijk toepassen van staalslakken voor kustverdediging toegezegd. Een totaalverbod op het gebruik van staalslakken is nu geen optie.

7 uur geleden
Drie derdelanders mogen van rechter niet blijven werken

UTRECHT (ANP) - Drie derdelanders mogen van de rechter de komende weken niet blijven werken. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland geoordeeld in drie spoedprocedures. Na maandag stopt de opvang voor gevluchte mensen uit Oekraïne met een andere nationaliteit, maar ze hebben nog tot 2 april om uit Nederland te vertrekken.

7 uur geleden
Oud-ambassadeurs roepen kabinet op om hardere lijn tegen Israël

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet stoppen met "het indirect steunen en gedogen van de grove en grootschalige Israëlische oorlogsmisdaden in Gaza en de andere Palestijnse bezette gebieden", vinden 28 voormalige ambassadeurs namens Nederland. In een oproep vragen ze het kabinet "om aan de goede kant van de geschiedenis te staan" en zich harder op te stellen tegenover de Israëlische regering. Het defensieverdrag met Israël moet bovendien niet geratificeerd worden, vinden zij.

7 uur geleden
Een van de zedenzaken in Leiden gaat om verkrachting

LEIDEN (ANP) - Een van de zedenzaken in het centrum van Leiden die de politie onderzoekt, is een verkrachting, meldt de politie maandagmiddag. Een jonge Leidse vrouw is in de nacht van woensdag op donderdag belaagd door een man. Zij was toen lopend onderweg van de Breestraat naar het Noordeinde.

7 uur geleden