Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Quote: jonge Nederlandse miljonairs minder rijk dan vorig jaar

Quote: jonge Nederlandse miljonairs minder rijk dan vorig jaar

AMSTERDAM (ANP) - 's Lands rijkste miljonairs onder de 40 jaar zijn het afgelopen jaar minder rijk geworden. Hun totale vermogen nam af met 1,1 miljard euro, tot ongeveer 8,5 miljard euro. Dat meldt zakenblad Quote bij de publicatie van de top 100 jonge miljonairs voor 2023. De meeste waarde ging verloren in de top van deze lijst.

Adriaan Mol, oprichter van betalingsverwerker Mollie, voert dit jaar opnieuw de ranglijst aan. Zijn vermogen wordt geschat op 2,8 miljard euro, volgens Quote is dat een vijfde minder dan vorig jaar. De tweede plek is voor Robert Vis, medeoprichter van communicatiedienstverlener MessageBird, met een geschat vermogen van 1 miljard euro. De top 3 wordt afgesloten door de 33-jarige Job van der Voort met een vermogen van 575 miljoen. Van der Voort is oprichter van Remote.com, een bedrijf dat bedrijven helpt personeel aan te nemen in landen waar ze zelf niet aanwezig zijn.

Net als Mol zagen ook Vis en Van der Voort hun vermogen krimpen, met respectievelijk bijna een kwart en bijna 15 procent. Quote schrijft dat onder meer toe aan "een duikeling op de aandelenbeurzen" van techbedrijven. Ook is het voor veel bedrijven steeds moeilijker geworden om investeerders te vinden als gevolg van de hoge rente.

15 miljoen euro

In de ranglijst van Quote zijn ook een aantal bekende Nederlanders terug te vinden. De hoogst genoteerde is de 26-jarige Martijn Garritsen, bij het brede publiek bekend als dj Martin Garrix. Zijn vermogen schat het zakenblad in op 48 miljoen euro. Ook collega-dj’s komen terug in de lijst. Zo hebben Nick van de Wall (Afrojack) en Robbert van de Corput (Hardwell) een vermogen van naar schatting respectievelijk 26 miljoen euro en 19 miljoen euro. In tegenstelling tot de aanvoerders van de top 100, zagen de dj’s hun vermogen gelijk blijven dan wel stijgen.

Vrouwen zijn ook dit jaar spaarzaam, al is er dit jaar wel een debutante. De 34-jarige influencer en onderneemster Negin Mirsalehi komt op plek 61 binnen met een vermogen van 21 miljoen euro. Naast haar staan ook dit jaar modeonderneemster Nikkie Plessen (nummer 42), model Doutzen Kroes (nummer 54) en Sharon Hilgers van sieradenmerk My Jewellery (nummer 30) op de lijst.

Om een notering te krijgen in de Quote-lijst, hebben mensen een vermogen van minimaal 15 miljoen euro nodig. Dat vermogen moeten ze zelf hebben verdiend en bovendien mogen ze niet ouder zijn dan 39 jaar. Alleen al door die laatste eis, verdwijnt aanvoerder Mol volgend jaar sowieso uit de top 100.

Meer uit Financieel

Schiphol verwacht weer druk, maar beheersbaar vakantieweekend

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol verwacht wederom een druk weekend vanwege de meivakantie. Inmiddels keren vakantiegangers ook terug, waardoor het bij de paspoortcontroles drukker kan zijn. "We verwachten dat het druk wordt, maar beheersbaar", voorziet een woordvoerder.

2 minuten geleden
Apple wint na kwartaalcijfers, banenrapport stuwt beurzen New York

NEW YORK (ANP) - Techbedrijf Apple heeft vrijdag aan beurswaarde gewonnen na goed ontvangen kwartaalresultaten. De omzetdaling als gevolg van mindere iPhone-verkopen was minder erg dan analisten hadden verwacht. Ook kondigde Apple aan om voor 110 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen, een beloning voor de aandeelhouders.

5 uur geleden
NAM wijst rekening extra kosten schadeafhandeling Groningen af

ASSEN (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil niet opdraaien voor extra kosten bij de afhandeling van aardbevingsschade in Groningen die voortvloeien uit een nieuwe aanpak van het kabinet. Het ontbreekt namelijk aan een goede onderbouwing waarom die extra miljarden voor rekening komen van de NAM, schrijft het bedrijf dat gas won uit het Groningenveld in zijn jaarverslag.

6 uur geleden
Amsterdamse beurs sluit hoger af na banenrapport VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam heeft de handelsweek hoger afgesloten. Beleggers reageerden vrijdagmiddag opgelucht op een banenrapport uit de Verenigde Staten. Ze hopen dat de Federal Reserve de rente daarom eerder verlaagt.

9 uur geleden
'Enorme fraude' accountant die cijfers Trump Media controleerde

WASHINGTON (ANP) - Het boekhoudkantoor dat onder andere de cijfers van Donald Trumps socialemediabedrijf Trump Media controleert, wordt verdacht van "grootschalige fraude". Volgens de Amerikaanse beurswaakhond SEC hielden accountant Benjamin Borgers en zijn firma zich bij audits bij tal van beursgenoteerde bedrijven niet aan de kwaliteitseisen voor goede boekencontroles.

10 uur geleden
Apple stijgt op Wall Street na meevallende iPhone-verkopen

NEW YORK (ANP) - Apple behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York, die aanzienlijk hoger openden. Het grote Amerikaanse techconcern zag de verkopen van de iPhone dalen, maar boekte desondanks meer omzet en winst dan verwacht.

11 uur geleden
Schiphol neemt meer tijd voor aanbesteding beveiliging na kritiek

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol neemt meer tijd voor de nieuwe aanbesteding van de beveiliging op de luchthaven. Volgens vakbond CNV is dat mede op aandringen van de vakbonden, omdat er bij de laatste tender, vier jaar geleden, problemen ontstonden. Veel beveiligers werden toen het slachtoffer van het "gevecht om een nieuw contract", zegt CNV-onderhandelaar Erik Maas.

12 uur geleden