Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Quarantaineplicht Singapore vervalt voor reizigers uit Nederland

Quarantaineplicht Singapore vervalt voor reizigers uit Nederland

SINGAPORE (ANP/AFP) - Volledig gevaccineerde reizigers uit Nederland en meerdere andere westerse landen hoeven niet meer in quarantaine als ze naar Singapore reizen. De Aziatische stadstaat versoepelt het inreisbeleid stapsgewijs nu een groot deel van de bevolking volledig is gevaccineerd.

Reizigers uit Brunei en Duitsland konden vorige maand al gebruik maken van het speciale inreisprogramma van Singapore, dat 'Vaccinated Travel Lane' (VTL) wordt genoemd. Dat wordt nu ook opengesteld voor mensen uit Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Italië en Spanje.

Hoewel de quarantaineplicht vervalt voor gevaccineerde reizigers uit die landen, krijgen ze nog wel te maken met andere regels die verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen. Zo moeten ze voor vertrek en na aankomst een coronatest ondergaan. Jonge kinderen hoeven niet gevaccineerd te zijn als ze worden begeleid door iemand die gebruikmaakt van het programma.

In het welvarende Singapore zijn veel kantoren gevestigd van grote internationale bedrijven. De stadstaat staat ook bekend als een belangrijk knooppunt voor vliegverkeer. "Singapore kan niet voor altijd in lockdown blijven en afgesloten van de buitenwereld", zei premier Lee Hsien Loong eerder deze maand.

De eerste vlucht die in Singapore wordt verwacht na de verruiming van de regels, komt volgens de lokale krant The Straits Times uit Amsterdam. Die wordt uitgevoerd door Singapore Airlines. De nationale luchtvaartmaatschappij zegt dat veel mensen gebruik willen maken van het VTL-programma.

Meer uit Binnenland

COA: vrijdag genoeg opvangplekken, naar verwachting zaterdag ook

TER APEL (ANP) - Alle asielzoekers die zich vrijdag in Ter Apel melden, kunnen worden opgevangen. Dat meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Vrijdag worden in totaal ruim 1900 mensen opgevangen in Ter Apel. Het COA zei eerder op de dag al te verwachten hen allemaal "een bed en onderdak" te kunnen geven. De woordvoerder zegt dat de verwachting is dat er zaterdag ook genoeg plekken zijn.

6 uur geleden
ON! spant kort geding aan tegen NPO

HILVERSUM (ANP) - Ongehoord Nederland (ON!) heeft een kort geding aangespannen tegen de Raad van Bestuur van de NPO. Advocaat Hakan Külcü van de omroep liet vrijdag weten dat een voorlopige voorziening is aangevraagd. Het kort geding richt zich op de periodieke rapportages die ON! sinds begin dit jaar moet inleveren bij de NPO.

10 uur geleden
Arnhem maakt plaats voor 200 asielzoekers, Zwolle voor 60

ARNHEM (ANP) - Arnhem maakt per onmiddellijk plaats voor tweehonderd volwassen asielzoekers. De gemeente laat vrijdagavond een schip met 95 opvangplekken afmeren aan de Rijnkade. In het weekend of in elk geval zo snel mogelijk arriveert een tweede cruiseschip, aldus een woordvoerder van de gemeente.

10 uur geleden
Zeven agenten lichtgewond geraakt tijdens Ajax - Marseille

AMSTERDAM (ANP) - Zeven politieagenten zijn donderdagavond lichtgewond geraakt tijdens hun inzet bij de voetbalwedstrijd Ajax - Olympique Marseille, meldt de politie vrijdag. Het gaat om verwondingen zoals brandwonden en gehoorschade. Een agent is in het gezicht geslagen. De agenten hebben aangifte gedaan.

12 uur geleden
OM eist 25 jaar en levenslang voor moorden Lieshout en Amsterdam

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een levenslange celstraf geëist tegen de 52-jarige Bill C. voor twee moorden. Tegen de 34-jarige medeverdachte Sharona de J. luidde de eis 25 jaar cel. Het tweetal staat voor de rechtbank in Den Bosch terecht voor de moord op zakenman Willem van der Willigen (70) in Lieshout, in mei 2021, en voor de moord op Benito van Ommeren (65) een maand later in Amsterdam.

12 uur geleden
Provincie: RIVM-studie stimulans voor werken aan schonere IJmond

HAARLEM (ANP) - De provincie Noord-Holland ziet in het rapport van het RIVM over Tata Steel een stimulans en bevestiging om hard te blijven werken aan een gezondere en schonere IJmond. Verder vindt de provincie dat Tata Steel de uitstoot van stoffen zo snel mogelijk moet verminderen en de staalproductie moet verduurzamen door het maken van 'groen' staal.

12 uur geleden
Advocaat Ficq vindt uitkomst RIVM-rapport Tata Steel 'shockerend'

VELSEN (ANP) - Advocaat Bénédicte Ficq noemt het rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de kortere levensverwachting en de gezondheidsrisico's door de uitstoot van Tata Steel "shockerend". Uit het nieuwe onderzoek van het RIVM blijkt dat de emissies de levensverwachting van inwoners van Wijk aan Zee met 2,5 maand verkorten.

13 uur geleden