Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PvdA/GroenLinks winnaar in Middelburg

PvdA/GroenLinks winnaar in Middelburg

MIDDELBURG De voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in de gemeente Middelburg is bekend. De nieuwe lijstcombinatie PvdA/GroenLinks is de winnaar van de verkiezingen in Middelburg, met 24,0 procent van de stemmen. Tweede en derde zijn LPM en SGP, met respectievelijk 16,7 en 10,7 procent van de stemmen.

De zetelverdeling gebaseerd op de voorlopige uitslag is als volgt:
GroenLinks/PvdA: 8 zetels (5176 stemmen)
LPM: 5 zetels (3605 stemmen)
SGP: 3 zetels (2311 stemmen)
CDA: 3 zetels (2285 stemmen)
D66: 3 zetels (1894 stemmen)
ChristenUnie: 3 zetels (1880 stemmen)
VVD: 2 zetels (1818 stemmen)
SP: 1 zetel (1128 stemmen)
Forum voor Democratie: 1 zetel (821 stemmen)
50PLUS: 0 zetels (507 stemmen)
Piratenpartij: 0 zetels (140 stemmen)

Het opkomstpercentage in gemeente Middelburg was 55,35%. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, in 2018, bracht 59 procent van de stemgerechtigden een stem uit. Op maandag 21 maart om 10.00 uur vindt in het stadskantoor in Middelburg een openbare zitting van het centraal stembureau plaats. Tijdens deze zitting wordt de uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen van maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart in Middelburg vastgesteld en bekendgemaakt. De zitting is live te volgen via de stream in het raadsinformatiesysteem van de gemeente Middelburg.

Meer uit Middelburg

Brommobiel beschadigd bij ongeval Loodholseweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Een microcar is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Loodholseweg bij Aagtekerke. Een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.35 uur ter hoogte van de kruising met de Kelderweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de brommobiel met een personenauto in botsing. De microcar raakte fors beschadigd bij het ongeval.

5 uur geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in de gemeente Middelburg, waaronder bedrijventerrein Arnestein, Ramsburg en de Mortiere in Middelburg. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

5 uur geleden
Gewonde bij ongeval Klaassesweg Biggekerke

BIGGEKERKE – Bij een ongeval in het buitengebied van Biggekerke is vanmorgen één persoon gewond geraakt. Er lag veel slik op de weg.

8 uur geleden
Jonge Zeeuwen kruipen in de huid van politici tijdens jongerenparlement

MIDDELBURG - Op 27 en 28 september 2023 hebben een dertigtal Zeeuwse jongeren deelgenomen aan de derde editie van het Zeeuws Jongerenparlement. Een jaarlijks event waarmee de Provincie Zeeland jongeren kennis wil laten maken met politiek en democratie en wil betrekken bij Zeeuwse onderwerpen.

8 uur geleden
Auto tegen boom Zwaanweg Koudekerke

KOUDEKERKE - Een personenauto is donderdag aan het einde van de avond flink beschadigd geraakt bij een eenzijdig verkeersongeluk in het buitengebied van Koudekerke.

12 uur geleden
The Black Archives Meet Up in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 14 oktober 2023 verzorgt The Black Archives Amsterdam een lezing en een pop-up expositie over ons gedeelde slavernij- en koloniale verleden in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

12 uur geleden
Stichting Fokuswonen werft nieuwe talenten op de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - Een aantal medewerkers en Middelburgse cliënten van Stichting Fokuswonen, bedacht een unieke en eenmalige actie om nieuwe talenten in de zorg te werven voor Stichting Fokuswonen. Werken in de zorg is bij Fokus nét even anders, net als deze actie.

13 uur geleden