Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Puma maakte recordwinst in 2022, vooruitzichten wel slechter

Puma maakte recordwinst in 2022, vooruitzichten wel slechter

HERZOGENAURACH (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse sportmerk Puma heeft vorig jaar een recordwinst geboekt, maar waarschuwt voor minder winstgevende tijden in 2023. Winkeliers en distributeurs hebben vanwege kostenstijgingen namelijk flinke voorraden aan sportschoenen- en kleding aangelegd. Die moeten ze nu eerst wegwerken voordat ze nieuwe Puma-producten inkopen.

Afgelopen jaar bedroeg de operationele winst, waar bijvoorbeeld rentebetalingen en belastingen nog niet van zijn afgetrokken, 641 miljoen euro. Nooit eerder was dit resultaat zo hoog. De omzet viel bijna een vijfde hoger uit op 8,5 miljard euro. Vooral in Zuid-Amerika en Europa verkochten producten van het merk goed.

Wel drukken de toegenomen voorraden op de winstgevendheid van Puma dit jaar. Door hogere kosten voor transport en materialen zijn voorraden in de sportkledingbranche met 50 procent gegroeid. De gegroeide voorraad zal deels met korting weer verkocht moeten worden.

Ook kampt het sportbedrijf met een grillige markt vanwege de oorlog in Oekraïne, de dreiging van een recessie, hoge inflatie en hoge rentes. Toch verwacht Puma dat dit niet verslechtert dit jaar en dat bijvoorbeeld de markten in China en de Verenigde Staten weer wat terugkeren naar normaal.

Meer uit Financieel

Eindhoven Airport rekent op grote drukte in meivakantie

EINDHOVEN (ANP) - Eindhoven Airport rekent op flinke drukte met vakantiegangers in de meivakantie. Volgens de luchthaven worden dagelijks tussen de 20.000 en 24.000 vertrekkende en aankomende passagiers verwacht. De drukste dagen zijn dan de vrijdag, zondag en maandag.

32 minuten geleden
EasyJet schort vluchten naar Israël op tot 27 oktober

LUTON (ANP/RTR) - De Britse budgetluchtvaartmaatschappij easyJet heeft dinsdag alle vluchten naar Israël opgeschort tot 27 oktober vanwege de veiligheidssituatie in het Midden-Oosten. Eerder besloot easyJet al in ieder geval deze week niet van en naar Tel Aviv te vliegen, na de aanval van Iran op Israël afgelopen weekeinde.

1 uur geleden
Reisbranche wil 'flexdagen' rondom schoolvakanties

LEUSDEN (ANP) - Reiskoepel ANVR wil meer flexibiliteit rondom de schoolvakanties en roept de formerende partijen op 'flexdagen' mogelijk te maken, om de vakantiedrukte beter te spreiden. Zonder spreiding lopen prijzen in het hoogseizoen verder op, om te compenseren voor de onderbezetting buiten het piekseizoen, zegt ANVR-directeur Frank Oostdam.

2 uur geleden
Alliander doet grote aanbesteding voor nieuwe kabels

ARNHEM (ANP) - Netwerkbedrijf Alliander, het moederbedrijf van netbeheerder Liander, wil ruim 1,6 miljard euro uittrekken voor nieuwe kabels. Het gaat voor de organisatie om de grootste aanbesteding ooit voor de levering van distributie- en transportkabels voor het midden- en laagspanningsnet.

2 uur geleden
Gasprijs verder omhoog door onrust in Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is dinsdag verder gestegen door de onrust in het Midden-Oosten, die voor verstoringen van de gasleveringen uit de regio kunnen zorgen. Vorige week werd de brandstof al flink duurder door de dreiging van een directe aanval door Iran op Israël.

3 uur geleden
Onderzoek: in Nederland wordt veel in beschermd zeegebied gevist

UTRECHT (ANP) - In Nederlandse natuurgebieden in de zee wordt veel meer met sleepnetten gevist dan in andere Europese landen. Nederland is verantwoordelijk voor bijna de helft van het totale aantal visuren op beschermde zeebodems, meldt natuurorganisatie Stichting de Noordzee op basis van internationaal onderzoek naar de visserijdruk in beschermde natuurgebieden in zeven Europese landen.

3 uur geleden
ArcelorMittal onderaan in rode AEX na adviesverlaging

AMSTERDAM (ANP) - ArcelorMittal was dinsdag de grootste daler in de AEX-index op het Damrak, die ook een stevig verlies liet zien. Het staalconcern werd door de kenners van Deutsche Bank van de kooplijst gehaald en zakte dik 5 procent. De algehele stemming op de beursvloeren was eveneens negatief. Maandag leek de Europese beurshandel nog weinig last te hebben van de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekend, maar de zorgen bij beleggers over hoe Israël gaat reageren op die aanval lijken nu toe te nemen.

4 uur geleden