Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Publiek reageert nauwelijks op lokbus met drugsproductie-spullen

Publiek reageert nauwelijks op lokbus met drugsproductie-spullen

OMMEN (ANP) - Een bus met vaten en spullen voor de productie van synthetische drugs die de politie op een aantal locaties heeft neergezet, lijkt nauwelijks te zijn opgemerkt door het publiek. De lokbus stond de afgelopen weken onder meer in bosrijk gebied in Ommen, Dalfsen en Staphorst. Het aantal mensen dat de bus zag, verdacht vond en de politie waarschuwde, is op de vingers van twee handen te tellen.

"Met de actie willen gemeenten en politie het bewustzijn, maar vooral de meldingsbereidheid vergroten", aldus de politie donderdag. "Zeker in de buitengebieden zijn extra ogen en oren essentieel. Deze gebieden zijn vaak kwetsbaar en interessant voor criminelen. Die kunnen hier veelal ongezien hun gang gaan."

"In dit lokbusje zaten vaten en gasmaskers", zegt een woordvoerder. "Dit kan wijzen op een drugslab bij u in de buurt. Er is dan bijvoorbeeld kans op explosie- en brandgevaar."

Verschuiving

In weilanden, bossen en ander natuurgebied wordt geregeld afval van hennepplantages en drugslabs gedumpt. Daarbij is volgens de politie sprake van een verschuiving van Noord-Brabant en Limburg naar Oost-Nederland.

De lokbus is al vaker ingezet om het publiek te waarschuwen, vooral in Brabant. De politie doet dat omdat het aantal dumpingen van drugsafval in natuurgebieden enorm is toegenomen.

Meer uit Binnenland

Aanhoudingen na onlusten na WK-overwinning Marokko op België

ROTTERDAM/DEN HAAG/AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondagavond in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag ingegrepen nadat een grote groep van ongeveer 500 mensen per stad de straat op was gegaan om de winst van Marokko op België tijdens het WK in Qatar te vieren. In deze drie steden liepen de feestelijkheden uit op onlusten. Er werden brandjes gesticht en er werd vuurwerk afgestoken. De Mobiele Eenheid moest eraan te pas komen.

1 uur geleden
Veel mensen de straat op in Den Haag na voetbalwinst Marokko

DEN HAAG (ANP) - Een grote groep mensen is zondagmiddag in de Schilderswijk in Den Haag de straat op gegaan na de winst van Marokko op België tijdens het WK voetbal in Qatar. Hierbij wordt feest gevierd en veel vuurwerk afgestoken. Op beelden op sociale media zijn op straat veel joelende mensen en toeterende auto's en scooters te zien. Sommige mensen dragen de Marokkaanse vlag met zich mee.

3 uur geleden
Ed Nijpels vindt rol NPO-zendercoördinatoren griezelig

HILVERSUM (ANP) - Ed Nijpels is kritisch over de rol van de zendercoördinatoren bij de NPO. De VVD-coryfee en oud-voorzitter van de Raad van Toezicht van de TROS en later AVROTROS noemt het "griezelig" dat "één man of vrouw uitmaakt wat wij als kijker te zien krijgen".

5 uur geleden
Voorzitter staatscommissie racisme: snel praten over excuses

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet de komende tijd gebruiken om nog eens goed in gesprek te gaan over de excuses voor de slavernij. Dat zei Joyce Sylvester, voorzitter van de staatscommissie tegen Discriminatie en Racisme, in Buitenhof. Ze sprak ook de hoop uit dat naast de premier en andere leden van het kabinet ook de koning nog excuses zal aanbieden.

7 uur geleden
Stichting: koning moet excuses slavernij maken

DEN HAAG (ANP) - De stichting Eer en Herstelbetalingen Slachtoffers van slavernij in Suriname wil dat koning Willem-Alexander de excuses maakt voor het slavernijverleden in het land. Vrijdag meldden ingewijden na berichtgeving van de NOS dat op 19 december acht leden van het kabinet op verschillende plekken excuses zullen aanbieden, waaronder minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) in Suriname. De stichting vindt dat ongepast, Weerwind is volgens hen "nazaat van slaafgemaakten in Paramaribo".

8 uur geleden
Nog vijf demonstranten Extinction Rebellion vast na blokkade A12

DEN HAAG (ANP) - Vijf van de 150 actievoerders van Extinction Rebellion die zaterdag waren opgepakt, zitten nog vast, laat de politie weten. Ze worden nog vastgehouden omdat hun identiteit niet vastgesteld kan worden en omdat ze dit proces bemoeilijken, aldus een woordvoerster. De politie kon nog niet zeggen wanneer de vijf worden vrijgelaten.

9 uur geleden
Illegaal feest Ammerzoden beëindigd na oproep politie

AMMERZODEN (ANP) - Na een oproep van de politie is een illegaal feest in het Gelderse Ammerzoden (gemeente Maasdriel) beëindigd. De meeste bezoekers vertrokken al snel nadat de muziek was uitgezet, aldus de politie.

10 uur geleden