Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Publiek reageert nauwelijks op lokbus met drugsproductie-spullen

Publiek reageert nauwelijks op lokbus met drugsproductie-spullen

OMMEN (ANP) - Een bus met vaten en spullen voor de productie van synthetische drugs die de politie op een aantal locaties heeft neergezet, lijkt nauwelijks te zijn opgemerkt door het publiek. De lokbus stond de afgelopen weken onder meer in bosrijk gebied in Ommen, Dalfsen en Staphorst. Het aantal mensen dat de bus zag, verdacht vond en de politie waarschuwde, is op de vingers van twee handen te tellen.

"Met de actie willen gemeenten en politie het bewustzijn, maar vooral de meldingsbereidheid vergroten", aldus de politie donderdag. "Zeker in de buitengebieden zijn extra ogen en oren essentieel. Deze gebieden zijn vaak kwetsbaar en interessant voor criminelen. Die kunnen hier veelal ongezien hun gang gaan."

"In dit lokbusje zaten vaten en gasmaskers", zegt een woordvoerder. "Dit kan wijzen op een drugslab bij u in de buurt. Er is dan bijvoorbeeld kans op explosie- en brandgevaar."

Verschuiving

In weilanden, bossen en ander natuurgebied wordt geregeld afval van hennepplantages en drugslabs gedumpt. Daarbij is volgens de politie sprake van een verschuiving van Noord-Brabant en Limburg naar Oost-Nederland.

De lokbus is al vaker ingezet om het publiek te waarschuwen, vooral in Brabant. De politie doet dat omdat het aantal dumpingen van drugsafval in natuurgebieden enorm is toegenomen.

Meer uit Binnenland

BuZa: stel noodzakelijke reis Israël en Koerdische regio Irak uit

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlanders aan om noodzakelijke reizen naar Israël en de Koerdische Autonome Regio uit te stellen, ondanks dat het reisadvies oranje is. Die kleurcode betekent dat noodzakelijk reizen mogelijk is, maar sinds vrijdag wordt dit dus afgeraden door "de actuele situatie".

2 uur geleden
Hof doet op 12 november uitspraak in klimaatzaak tegen Shell

DEN HAAG (ANP) - Het gerechtshof in Den Haag zal op 12 november uitspraak doen in de klimaatzaak tussen verschillende milieuorganisaties en Shell. Het tijdstip moet nog worden vastgesteld, omdat rekening gehouden moet worden met de beursnoteringen van het olie- en gasconcern. Vrijdag vond de laatste van vier zittingsdagen in hoger beroep plaats, in een zaak die was aangespannen door Milieudefensie met steun van Greenpeace en anderen.

5 uur geleden
Lawinedreiging maakte reddingsactie ingewikkeld voor hulpdiensten

SÖLDEN (ANP) - De reddingsactie die op gang kwam nadat een groep Nederlanders donderdag in de Oostenrijkse bergen werd getroffen door een lawine was er een "op hoog niveau". Dat vertelt Christoph Silberberger van de Alpenpolitie aan het ANP. De hulpverlening werd bemoeilijkt door de constante dreiging van meer lawines en werd zelfs kort stilgelegd.

7 uur geleden
Den Haag stemt in met standbeeld Paul van Vliet

DEN HAAG (ANP) - Cabaretier Paul van Vliet krijgt hoogstwaarschijnlijk een standbeeld in zijn stad Den Haag. De gemeente steunt het plan daarvoor. Van Vliet overleed in april vorig jaar op 87-jarige leeftijd.

7 uur geleden
Lichaam drie Nederlandse lawineslachtoffers vrijdag vrijgegeven

SÖLDEN (ANP) - Het onderzoek op de lichamen van drie Nederlanders die donderdag zijn omgekomen bij een lawine in Oostenrijk is afgerond. De autoriteiten geven de lichamen vrijdag vrij, meldt de politie in Sölden. Daarna kunnen ze terug naar Nederland.

8 uur geleden
Diamantrovers Schiphol in beroepszaak samen miljoenen lichter

AMSTERDAM (ANP) - Drie veroordeelde hoofdrolspelers van de grote diamantroof op Schiphol in 2005 zijn vrijdag ook in hoger beroep veroordeeld tot het terugbetalen van bij elkaar enkele miljoenen euro's. Het gerechtshof in Amsterdam hanteerde wel een andere verdeelsleutel dan het Openbaar Ministerie vorige maand deed. Errol H.V. (59), het vermeende brein achter de roof, moet daardoor ruim 2,9 miljoen euro aan de Staat betalen. Het OM had in maart ongeveer 1,7 miljoen euro van hem geëist.

8 uur geleden
Nasrdin en Najib roepen Joost Klein op: doe niet mee aan ESF

HILVERSUM (ANP) - Nasrdin Dchar, Najib Amhali, Ramsey Nasr, Walid Benmbarek, Jerry Afriyie en Tofik Dibi vragen Joost Klein niet mee te doen aan het Eurovisie Songfestival. Ze horen bij de ruim 250 mensen die een brief aan de zanger hebben ondertekend. Reden voor de oproep is de oorlog in Gaza en het feit dat Israël mee mag doen aan het muziekevenement.

9 uur geleden