Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Publiek reageert nauwelijks op lokbus met drugsproductie-spullen

Publiek reageert nauwelijks op lokbus met drugsproductie-spullen

OMMEN (ANP) - Een bus met vaten en spullen voor de productie van synthetische drugs die de politie op een aantal locaties heeft neergezet, lijkt nauwelijks te zijn opgemerkt door het publiek. De lokbus stond de afgelopen weken onder meer in bosrijk gebied in Ommen, Dalfsen en Staphorst. Het aantal mensen dat de bus zag, verdacht vond en de politie waarschuwde, is op de vingers van twee handen te tellen.

"Met de actie willen gemeenten en politie het bewustzijn, maar vooral de meldingsbereidheid vergroten", aldus de politie donderdag. "Zeker in de buitengebieden zijn extra ogen en oren essentieel. Deze gebieden zijn vaak kwetsbaar en interessant voor criminelen. Die kunnen hier veelal ongezien hun gang gaan."

"In dit lokbusje zaten vaten en gasmaskers", zegt een woordvoerder. "Dit kan wijzen op een drugslab bij u in de buurt. Er is dan bijvoorbeeld kans op explosie- en brandgevaar."

Verschuiving

In weilanden, bossen en ander natuurgebied wordt geregeld afval van hennepplantages en drugslabs gedumpt. Daarbij is volgens de politie sprake van een verschuiving van Noord-Brabant en Limburg naar Oost-Nederland.

De lokbus is al vaker ingezet om het publiek te waarschuwen, vooral in Brabant. De politie doet dat omdat het aantal dumpingen van drugsafval in natuurgebieden enorm is toegenomen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Extra raadsvergadering over overvol aanmeldcentrum Ter Apel

WESTERWOLDE (ANP) - De raadsfracties in het Groningse Westerwolde willen dat in het asielzoekerscentrum (azc) in Ter Apel niet meer dan 2000 mensen worden opgevangen. Omdat die afspraak volgens de zeven fractievoorzitters consequent niet wordt nagekomen door het Rijk, en het azc overvol zit, is er maandagavond een extra raadvergadering.

2 uur geleden
Ruim driehonderd Afghaanse kinderen gaan naar school

NIJMEGEN (ANP) - De Afghaanse kinderen die in de noodopvang in Heumensoord tussen Nijmegen en Heumen verblijven, gaan vanaf maandag naar school. Volgens de gemeenten gaan 116 kinderen naar het primair onderwijs en 210 leerlingen naar het voortgezet onderwijs. De lessen duren in elk geval tot aan de kerstvakantie.

2 uur geleden
Eerste openbare rechtbankzitting over moord Peter R. de Vries

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank Amsterdam behandelt maandag voor het eerst openbaar de zaak van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Het gaat nog niet om een inhoudelijke zitting, maar om een voorbereidende. Dan worden eventuele onderzoekswensen besproken en beslist de rechtbank of de verdachten in hechtenis moeten blijven.

2 uur geleden
Onderzoek naar instorten tribune NEC, aanhoudingen na rellen

NIJMEGEN (ANP) - De eerste voetbalderby na ruim vier jaar tussen NEC en Vitesse is zondag flink uit de hand gelopen. Bij het Goffertstadion in Nijmegen braken rellen uit, waarbij vele tientallen NEC-aanhangers de confrontatie met de politie zochten na de verloren wedstrijd (0-1). Vitesse-supporters kwamen met de schrik vrij toen het onderste deel van de tribune waarop ze aan het springen waren, instortte.

10 uur geleden
Acht aanhoudingen bij woondemonstratie Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij de woondemonstratie in Rotterdam zijn acht mensen mensen door de politie aangehouden wegens opruiing, belediging en verboden wapenbezit. Na de aanhoudingen keerde de rust weer.

13 uur geleden
Honderden demonstranten Nederland in Verzet trekken door Utrecht

UTRECHT (ANP) - Ongeveer vijfhonderd demonstranten zijn zondagmiddag met Nederlandse vlaggen, gele paraplu's en borden met teksten als 'Unvaccinated Lives Matter' door de binnenstad van Utrecht getrokken. Ze werden daarbij begeleid door de politie, die een groot deel van het centrum van de stad voor fietsers tijdelijk had afgezet.

16 uur geleden
Nederlandse oorlogsveteraan voltooit monstertocht op blote voeten

SYDNEY (ANP) - De Nederlandse Afghanistanveteraan Anton Nooteboom (34) heeft zondag een monstertocht van 3000 kilometer op zijn blote voeten door Australië voltooid. De uit het Zeeuwse Goes afkomstige 'Barefoot Dutchman', die in 2015 naar Australië vertrok, liep vijf maanden lang gemiddeld 25 kilometer per dag en haalde 75.000 Australische dollar (ongeveer 48.000 euro) op voor de mentale gezondheid van mannen.

17 uur geleden