Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV verwacht komst trainer Bosz dit weekeinde af te ronden

PSV verwacht komst trainer Bosz dit weekeinde af te ronden

EINDHOVEN (ANP) - PSV verwacht snel een definitief akkoord te bereiken met de nieuwe hoofdtrainer Peter Bosz. "Wij hopen dit weekeinde op een handtekening. Als die er is, zullen we het direct communiceren", meldt algemeen directeur Marcel Brands aan het ANP.

De 59-jarige Bosz, die een contract voor vermoedelijk drie jaar gaat tekenen, wordt in Eindhoven de opvolger van Ruud van Nistelrooij. De oud-spits stapte kort voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op.

Bosz zat sinds oktober vorig jaar zonder club. De oud-speler van onder meer Vitesse, RKC Waalwijk en Feyenoord werd toen ontslagen bij Olympique Lyon. Bosz was eerder coach bij onder meer Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Ajax en Vitesse.

Europa League-finale

Met Ajax bereikte de achtvoudig international van Oranje in 2017 de finale van de Europa League. Bosz werd nu even in verband gebracht met een terugkeer naar Amsterdam, waar begin dit jaar Alfred Schreuder werd ontslagen. Hij liet toen weten open te staan voor een gesprek, maar ook dat hij niet was gebeld.

Met Bosz hoopt PSV de landstitel weer naar Eindhoven te halen. De laatste vijftien jaar ging het kampioenschap in de Eredivisie slechts drie keer naar de Brabanders: in 2015, 2016 en voor het laatst in 2018.

KNVB-beker

Onder leiding van Van Nistelrooij won PSV afgelopen seizoen de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker. Kort voor de laatste competitiewedstrijd tegen AZ vertrok de oud-spits omdat hij geen vertrouwen meer voelde. Interim-trainer Fred Rutten leidde PSV in Alkmaar naar de winst (1-2) en zo naar de voorronden van de Champions League.

PSV begint maandag 3 juli aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Eindhovenaren hebben voorlopig twee oefenwedstrijden op de planning staan, op 26 juli tegen FC Eindhoven en op 30 juli tegen Nottingham Forest. Beide duels zijn in het Philips-stadion.

Champions League

In de Champions League moet PSV twee voorronden overleven om het hoofdtoernooi te bereiken.

Meer uit Voetbal

Juve pakt na achterstand door twee penalty's punt in Cagliari

CAGLIARI (ANP) - Juventus heeft ondanks een 2-0-achterstand bij rust een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Cagliari. Het werd 2-2. De eindstand werd vlak voor tijd bepaald door Cagliari-verdediger Alberto Dossena, die de bal in eigen doel werkte.

6 uur geleden
Dender van trainer Timmy Simons naar hoogste niveau in België

BOUSSU (ANP) - De Belgische voetbalclub Dender is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De club wordt getraind door oud-PSV'er Timmy Simons (47), die 94 interlands speelde voor België.

6 uur geleden
Roda JC verspeelt tegen De Graafschap punten in promotiestrijd

KERKRADE (ANP) - Roda JC heeft in de strijd om promotie dure punten verspeeld. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en kan koploper Willem II nu zien uitlopen en achtervolger FC Groningen dichterbij zien komen.

6 uur geleden
Manier degradatie komt hard aan bij supportersvereniging Vitesse

ARNHEM (ANP) - De manier waarop Vitesse uit de Eredivisie verdwijnt is hard aangekomen bij de supporters van Vitesse. Dat zegt Susanne Wichhart, de voorzitter dan de Supportersvereniging Vitesse. De Arnhemse club kreeg vrijdagmiddag 18 punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB.

8 uur geleden
Manchester United vindt in Wilcox nieuwe technisch directeur

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft Jason Wilcox aangesteld als nieuwe technisch directeur. Hij komt over van Southampton naar de club van trainer Erik ten Hag.

8 uur geleden
Villa-keeper Martínez toch geschorst na twee gele kaarten

BIRMINGHAM (ANP) - De Argentijnse keeper Emiliano Martínez moet de eerste wedstrijd van zijn club Aston Villa in de halve finale in de Conference League missen. Hij mocht donderdagavond nog op het veld blijven staan nadat hij twee gele kaarten had gekregen, maar is toch geschorst voor de volgende wedstrijd, bevestigt de UEFA aan Sky Sports.

10 uur geleden
City mogelijk zonder Haaland en De Bruyne in FA Cup

MANCHESTER (ANP) - Manchester City kan zaterdag in de halve finale van de FA Cup mogelijk geen beroep doen op Erling Haaland en Kevin De Bruyne. Beiden werden woensdag gewisseld in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

10 uur geleden