Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provincie Zeeland stelt € 1,5 miljoen beschikbaar voor cofinanciering van innovatieve projecten

Provincie Zeeland stelt € 1,5 miljoen beschikbaar voor cofinanciering van innovatieve projecten

MIDDELBURG - Om een aantal transities in Zeeland zoals energie en klimaat te versnellen, stelt de Provincie Zeeland een bedrag van € 1,5 miljoen beschikbaar voor het EU-subsidieprogramma OPZuid 2021-2027.

De subsidieregeling OPZuid richt zich op het sterker maken van de regionale economie en het stimuleren van  innovatiekracht zodat de regio kan concurreren met andere regio’s. Dit doen we door bijvoorbeeld meer banen te creëren en vernieuwende projecten te ontwikkelen. Daarbij is het vooral belangrijk dat vernieuwingen bijdragen aan een van de vijf thema’s die de Europese Unie belangrijk vindt: overgang naar duurzame energie, tegengaan van klimaatverandering, duurzaam gebruik van grondstoffen, duurzame landbouw & voeding en een duurzame gezondheidssector.

Nieuwe openstelling vanaf 24 april 2023
De subsidieregeling OPZuid wordt op maandag 24 april 2023 voor een tweede keer opengesteld. Aanvragers kunnen onder andere komen uit bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden, burgercoöperaties, intermediaire organisaties (zoals Impuls Zeeland) en campussen (zoals Campus Zeeland). Een aanvraag indienen kan t/m vrijdag 26 mei 2023 17:00 uur.

Voorbeeld uit eerdere ronde
Het Zeeuwse project Zero Emission Transport kreeg in 2020 een subsidie van 1.394.737 euro en is inmiddels volop in uitvoering. In dit project werken het bedrijfsleven, overheden en HZ University samen aan één doel: het snel 100% uitstootvrij maken van de transportsector (geen uitstoot meer van koolstof). Meer lezen over dit project kan via Zero Emission Transport - OPZuid 2014-2020 | Stimulus.

Een ander voorbeeld is het project ‘Met hybride kracht meer aardappel’, dat zich richt op de ontwikkeling van aardappelrassen die beter bestand zijn tegen zout, droogte en stikstof. Hiermee willen bedrijfsleven en onderwijsinstellingen een bijdrage leveren aan de landbouwtransitie. Hiervoor hebben zij in 2021 in het kader van de subsidieregeling React-EU EFRO-subsidie ontvangen. Meer lezen over dit project kan via Met hybridekracht meer aardappel | Stimulus OP Zuid 2014-2020.

Europees subsidieprogramma OPZuid
OPZuid is een programma van de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Het is bedoeld om vernieuwende projecten op topniveau te ontwikkelen, die de overgang naar een duurzamere economie ondersteunen. Het geld voor dit programma komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de Rijksoverheid en van de provincies. Meer informatie, zoals de voorwaarden waar een aanvraag aan moet voldoen, is te lezen via OPZuid | Provincie Zeeland.

Navraag over de subsidieregeling kan gedaan worden bij Arendo Schipper ([email protected] , 0628904166).

Meer uit Beveland

Radioprogramma 'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' zondag live vanuit Goes

GOES - Het NPO Radio 1-programma 'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' zendt zondagavond uit vanuit buurthuis De Pit in Goes. Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten daar onder meer over staalslakken die in de Oosterschelde worden gestort voor de kustverdediging. Vissers en natuurbeschermers vrezen dat de staalslakken sterfte onder kreeften en ander zeeleven veroorzaken.

17 uur geleden
Koningsdag druk en gezellig in Goes

GOES - De weersvoorspellingen waren niet ideaal, maar Goes beleeft een prima Koningsdag.

1 dag geleden
Hotelgast (42) uit Kloetinge mishandelt agenten bij aanhouding

GOES- Een 42-jarige man uit Kloetinge is vrijdagmiddag aangehouden bij een hotel aan de Grote Markt. Hij weigerde het hotel te verlaten nadat hij zich daar niet kon legitimeren. De politie werd gewaarschuwd maar toen zij ter plaatse kwam wilde de man het hotel nog steeds niet verlaten. De politie besloot daarop de man aan te houden maar de verdachte verzette zich hevig. Hij beet een agent in zijn hand en gaf een andere agent een vuistslag. De man is overgebracht naar het politiebureau en zal verder verhoord worden. 

1 dag geleden
Oranje activiteiten en lekkernijen: Koningsdag 2024 van start

GOES - Nederland viert vandaag de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook de gemeenten Goes, Noord-Beveland en Borsele kleuren oranje. 

1 dag geleden
Goes viert Koningsdag zaterdag én zondag

GOES - In Goes is het zaterdag én zondag genieten van feestelijke Koningsdag-activiteiten.

2 dagen geleden
Acht Goesenaren koninklijk onderscheiden bij lintjesregen

GOES - Bij zijn eerste lintjesregen als burgemeester van de gemeente Goes heeft Cees van den Bos vrijdag aan acht inwoners een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Echtpaar De Vos-Dekker en de heren Van den Pol, Nijsse, Remijn, De Kok, De Vries en Lankester zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

2 dagen geleden
Lintjesregen 2024: koninklijke onderscheiding voor 89 Zeeuwen

MIDDELBURG - De lintjesregen heeft vrijdag 89 Zeeuwen een koninklijke onderscheiding opgeleverd.

2 dagen geleden