Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provincie wil dat expositie over Slag om de Schelde niet alleen is te zien tijdens opening

Provincie wil dat expositie over Slag om de Schelde niet alleen is te zien tijdens opening

MIDDELBURG - Het materiaal uit de bevrijdingsexposities tijdens de start van de viering van 75 jaar vrijheid moet niet alleen op 31 augustus zijn te zien.

De provincie en de gemeente Terneuzen, waar het herdenkingsjaar wordt geopend, willen dat de films, foto’s en historische stukken op reis gaan door Zeeland en Noord-Brabant. Ze werken dat plan verder uit en kijken naar mogelijke locaties.

Zeecontainers

Op 31 augustus staan er bij de officiële opening tientallen zeecontainers op de zogenaamde vrijheidsboulevard in Terneuzen, die mede tot stand is gekomen dankzij het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Financieel

Volgens de samenstellers brengt het materiaal de Slag om de Schelde tot leven. Er is dusdanig veel verzameld dat het volgens hen zonde zou zijn om dat slechts één dag te laten zien. Een tweede dag in Terneuzen was in organisatorisch en financieel opzicht echter niet haalbaar.

De provincie en Terneuzen kijken nu hoe en waar het verder kan worden geëxposeerd en of terug kan komen in educatieve programma;s. 


 

Meer uit Beveland

Een kijkje in Ambachtscentrum Goes: 'Hoeden zijn mijn lust en mijn leven'

GOES - Op de Hollandsche Hoeve in Goes komen in het Ambachtscentrum allerlei disciplines samen. Jong en oud kijken er op woensdag en zaterdag hun ogen uit, kunnen er unieke spulletjes kopen en workshops volgen. De atelierhouders tonen hun passie achter de sfeervolle, door leerlingen van de Goese ambachtsschool vervaardigde geveltjes, geïnspireerd op woningen aan de Kleine Kade.

14 uur geleden
GGD: 'Ruim helft Zeeuwse jongvolwassenen ervaart psychische klachten'

GOES - Meer dan de helft van de Zeeuwen van 16 tot en met 25 jaar ervaart psychische klachten. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022-2023, laat de GGD Zeeland dinsdag weten. ‘Dit is een groot vragenlijstonderzoek onder ruim 1500 Zeeuwse jongvolwassenen.’

18 uur geleden
Mannen slaan kunstgebit en bril kapot bij verkeersruzie, Borselenaar (25) opgepakt in Tilburg

VLISSINGEN - Bij een verkeersruzie op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen hebben twee mannen maandag een automobilist mishandeld. Het slachtoffer bleef achter met een kapotte bril en kapot kunstgebit. Dankzij hulp van getuigen kon de politie rond middernacht in Tilburg twee verdachten, onder wie een 25-jarige Borselenaar, aanhouden.

19 uur geleden
Topprestatie voor sporthal De Zwake

‘s-GRAVENPOLDER - Sporthal De Zwake in ‘s-Gravenpolder heeft in het kader van de landelijke samenwerking tussen Sportfondsen en JOGG-Teamfit de horeca aangevuld met gezondere keuzes.

20 uur geleden
Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

1 dag geleden
Extra veel mode en lifestyle in Goes tijdens Vriendinnendag

GOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

2 dagen geleden