Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provincie wil dat expositie over Slag om de Schelde niet alleen is te zien tijdens opening

Provincie wil dat expositie over Slag om de Schelde niet alleen is te zien tijdens opening

MIDDELBURG - Het materiaal uit de bevrijdingsexposities tijdens de start van de viering van 75 jaar vrijheid moet niet alleen op 31 augustus zijn te zien.

De provincie en de gemeente Terneuzen, waar het herdenkingsjaar wordt geopend, willen dat de films, foto’s en historische stukken op reis gaan door Zeeland en Noord-Brabant. Ze werken dat plan verder uit en kijken naar mogelijke locaties.

Zeecontainers

Op 31 augustus staan er bij de officiële opening tientallen zeecontainers op de zogenaamde vrijheidsboulevard in Terneuzen, die mede tot stand is gekomen dankzij het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Financieel

Volgens de samenstellers brengt het materiaal de Slag om de Schelde tot leven. Er is dusdanig veel verzameld dat het volgens hen zonde zou zijn om dat slechts één dag te laten zien. Een tweede dag in Terneuzen was in organisatorisch en financieel opzicht echter niet haalbaar.

De provincie en Terneuzen kijken nu hoe en waar het verder kan worden geëxposeerd en of terug kan komen in educatieve programma;s. 


 

Meer uit Beveland

Goes viert Koningsdag zaterdag én zondag

GOES - In Goes is het zaterdag én zondag genieten van feestelijke Koningsdag-activiteiten.

9 uur geleden
Lintjesregen 2024: koninklijke onderscheiding voor 89 Zeeuwen

MIDDELBURG - De lintjesregen heeft vrijdag 89 Zeeuwen een koninklijke onderscheiding opgeleverd.

9 uur geleden
Acht Goesenaren koninklijk onderscheiden bij lintjesregen

GOES - Bij zijn eerste lintjesregen als burgemeester van de gemeente Goes heeft Cees van den Bos vrijdag aan acht inwoners een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Echtpaar De Vos-Dekker en de heren Van den Pol, Nijsse, Remijn, De Kok, De Vries en Lankester zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

10 uur geleden
Lintjesregen Noord-Beveland eert Marian de Haze en Piet Hamelink

GEERSDIJK/WISSENKERKE - Tijdens de jaarlijkse lintjesregen mocht burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland vrijdag Marian de Haze-Verhulst uit Geersdijk en Piet Hamelink uit Wissenkerke verrassen met een koninklijke onderscheiding. Meneer Hamelink is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en mevrouw De Haze tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

11 uur geleden
Lintje voor maar liefst twaalf inwoners Borsele

KWADENDAMME - Vergeleken met voorgaande jaren daalde er vrijdagmorgen een enorme lintjesregen neer op de gemeente Borsele. Bij een feestelijke bijeenkomst in de kerk in Kwadendamme zijn maar liefst twaalf inwoners koninklijk onderscheiden. Betsy Rentmeester, Anneke Kampstra, Leny Rijk, echtpaar Kot, Ad Lijmbach, Dies Beulens, Jos van Moolenbroek, Jan Steenbakker, Kees Faasse en Theo van de Swaluw zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Lau Rentmeester mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

11 uur geleden
Weekendweer: kans op onweersbuien tijdens Koningsdag

GOES - Dit weekeinde komt de temperatuur hoger uit dan voorgaande dagen, maar er is wel kans op buien. 'Koningsdag verloopt wisselend met droge perioden, maar ook buien, bij 14 en 18 graden', voorspelt weerbureau Weeronline. 

12 uur geleden
Vrouw gewond bij autobotsing in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Bij een aanrijding tussen twee auto's is vrijdagochtend in Heinkenszand een vrouw gewond geraakt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

12 uur geleden